Haberler

Kanal İstanbul Ceyhan'a Alternatif Değil

Güncelleme:

Bakan Yıldız, 'Kanal İstanbul' projesinin Samsun-Ceyhan ham petrolboru hattını by- pass etmeyeceğini belirtti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Kanal İstanbul' projesinin Samsun-Ceyhan ham petrolboru hattını by- pass etmeyeceğini belirterek, "Bu proje yenilikçi, fonksiyonel, gerçekten çılgın bir proje. Bu proje, tamamlanması halinde Türkiye'nin gücünü artırır. Boğaz'da 150 bin tonluk petrol trafiği var. Bunun ne kadarı Kanal İstanbul'dan geçecek. Önümüzdeki günlerde belli olacak" diye konuştu. Bakan Yıldız, MHP'deki kaset olayı için de 'çok vahim' ifadesini kullandı.

Kayseri'ye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti il binasında basın toplantısı düzenledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'Kanal İstanbul' projesinin Samsun- Ceyhan ham boru hattını by pass edip etmeyeceği yönündeki soruyu yanıtlayan Taner Yıldız, şunları söyledi:

"Kanal İstanbul projesi, yenilikçi, fonksiyonel gerçekten çılgın bir proje. Başbakanımız bunu açıkladığında birçok tartışmalar de beraberinde geldi. Bunu siyaset malzemesi yapanlarda elbette çıkacaktır. Projenin ayağının yere basıp basmadığını, zaman gösterecektir. Üzerinde uzun süre çalışılmış proje konusunda fikir ayrılıkları da olabilir. Ancak bu proje, tamamlanması halinde Türkiye'nin gücünü artırır. İki yıllık proje etüt çalışmaları sonrası güzergah ve harfiyat konusunda çalışmalar yapılacaktır. 9 yıl önce bugün gerçekleştirdiğimiz birçok projeye hayal diyenler mahcup oldular. Amacımız şimdi mahcubiyet değil, ülkemize yakışır bir projeyi gerçekleştirmektir.

Açılacak kanalın boğaz trafiğini rahatlatması açısından Samsun- Ceyhan hattına alternatif bir proje olup olmayacağını, Kanal İstanbul projesini etkiler mi hep beraber göreceğiz. Kanal İstanbul projesiyle boğazlar statüsünde bir değişiklik olmaz. Kültür Başkenti İstanbul bundan zarar görmez. Boğazda 150 bin tonluk petrol trafiği var. Bunun ne kadarı Kanal İstanbul'dan geçecek. Önümüzdeki günlerde belli olacak. Ancak projenin, Samsun-Ceyhan hattını bypass etmeyeceğini söyleyebilirim. "

KAYSERİ'YE KIZILIRMAK KANALI

Bakan Yıldız, Kızılırmak Nehri'nin Kayseri kent merkezinden bir kanalla geçeceğine ilişkin Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin çalışması olduğunu da söyledi. Yıldız, bununla ilgili de şunları söyledi:

"Belediyelerimizin de ürettiği projelerden biri Kızılırmak üzerinde kurulu Yamula barajından kent merkezine açılacak 6 metrelik kanal projesidir. Şu anda belediyemiz tarafından proje çalışması sürüyor. Etüt işlemleri yapılıyor. Değerlendirilme safhasında. Yamula Barajı'nda biriken suyun biliyorsunuz yüzde 91'i enerji, yüzde 9'u ise sulama amaçlıdır. Etüt sonucu bu projenin yapılabilirliği ortaya çıkacaktır. Yapılabildiği takdirde böyle bir kanal Kayseri'nin zenginliğini suyla artıracaktır. "

"MHP'DEKİ KASET OLAYI ÇOK VAHİM"

MHP'de ortaya çıkan 'Kaset skandalı' ile ilgili eleştirilerde bulundu. Gizli kamera görüntüleriyle internete düşen MHP Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu konusunda MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın "Bunlar saygın kişiler" demesinin kendisini çok üzdüğünü belirten Yıldız, şu değerlendirmelerde bulundu:

"MHP'deki kaset konusu, iddiaların ötesinde bir yere geldi. Bizler siyasetin saygınlığını artırırken, bazı kimselerin aynı konumda olmadığını gördük. Her ne kadar bu olay MHP'nin kendi iç meselesi ise de MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın açıklama yaparak, 'Bunlar saygın kişiler' demesi beni çok üzdü. Topluma dil uzatanlar temizlenmelidir. Sayın Şandır'ın bu kişilere sahip çıkmasını anlamış değilim. Üstelik Sayın MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye bile bu kasette laf ediliyor. Ülkücülere laf söyleniyor. "

AK Parti olarak dürüst siyaset yaparak çizgilerini koruduklarını kaydeden Taner Yıldız, siyasetin bu tür olaylarla gündeme gelmesini ve o tür kadınlarla paylaşılmasını çok vahim bulduğunu anlattı. Taner Yıldız, suzlöreni şöyle sürdürdü:

"Aslında bu kasetteki hakaretler sadece halka değil, sağ seçmene de yapılmıştır. Birşeyi merak ediyorum. Bunlara saygın kişi diyen Sayın Şandır, MHP'nin görüşünü mü ileri sürmüştür, yoksa şahsi fikrini mi söylemiştir. Kasetteki konuşmalarda, CHP ile bir birliktelik lafları geçmektedir. Zaman zaman bu partiler için 'Ruh ikizi' diye bahsedilen konunun zihniyetlerde de yer bulduğunu görüyorum. Ülkücüler bu duruma nasıl rıza gösterir veya MHP, sağ seçmenden vazgeçti mi? Bunu MHP açıkça söylemelidir. Bu tarz hareketlerle konunun sürdürülmesini vahim buluyorum. Sayın Şandır'ın bu kişiler için saygın demesi ve bu olay MHP'nin oylarını etkileyebilir. Seçmen zaten tercihini yapacaktır. "

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title