Haberler

Kanada Savaş Uçaklarını Suriye ve Irak'tan Geri Çekiyor

Güncelleme:

Kanada'da yeni kurulan hükümet, seçim kampanyası sırasında verdiği sözleri tutarak, ABD öncülüğündeki koalisyona destek olan savaş uçaklarını bölgeden geri çekeceğini açıkladı.

ABD'nin öncülüğünde IŞİD'e karşı koalisyonda yer alan Kanada, Suriye ve Irak'taki uçaklarını geri çekiyor. Kanada'da yeni kurulan hükümet, uçakların geri çekilmesini seçim vaadi olarak açıklamıştı.

6 SAVAŞ UÇAĞI DÖNÜYOR

Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion, dün yaptığı açıklamada önümüzdeki haftalarda Irak ve Suriye'de IŞİD'le mücadele eden koalisyona destek veren altı savaş uçağının çekileceğini söyledi.

SEÇİM VAADİ OLARAK KULLANMIŞLARDI

Geçen ay iktidarı Muhafazakar Parti'den devralan Liberal Parti, seçim kampanyası sırasında Mart 2016'ya kadar bölgeye konuşlandırılmış CF-18 savaş uçaklarını ülkeye geri getireceğini vaat etmişti.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da, seçim zaferinin ardından ABD Başkanı Barack Obama'yı bilgilendirerek savaş uçaklarının hava operasyonlarından geri çekileceğini duyurmuştu.

UÇAK YERİNE EĞİTİM DESTEĞİ

Kanada hükümeti, koalisyon hava operasyonlarında yer almaktansa, Irak'ın kuzeyinde mücadele eden Kürt savaşçıları eğiterek karadan destek vermenin daha etkili olacağını ifade etmişti.

"DAHA ETKİLİ ŞEYLER YAPACAĞIZ"

Kanada Dışişleri Bakanı da, "Hava operasyonlarının yüzde 2'sini gerçekleştiriyoruz. Koalisyon için daha etkili şeyler yapacağız" dedi ve haftalar içinde jetlerin geri çekileceğini vurguladı.

Kanada, daha önce ABD 2011'de Irak'tan güçlerini geri çekene kadar, bölgede askeri eğitimlere destek vermişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kanada Suriye Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (18)

akp:

kocalarımız bizi tek tek satıyor nereye gidiyorsunuz

12
5
yanıtYanıtla
MEHMETCIK:

Sen Rahat ol bize Alkah yeter Sen Dini İslami Savun Alah İslami yere Düşürmez ve Müslümlarin Yardımcısı olsun Biz Çanakkalede Şehitlerle Savastik

yanıt8
yanıt10
TC NİN DİNİ BATI KANUNLARI:

MEHMETÇİK, SEN ALLAHIN DİNİ ÜZERİNE MÜCADELE ETMİYORSUN, BOZULMUŞ HAÇLI LARIN PAGAN VE DİNİ YOK SAYAN LAİİSİZM VE DEMOKRASİZM KANUNLARI İLE HÜKÜM ALTINDA YAŞIYORSUN. KANUNLARIN HİÇBİRİSİNDE İSLAMI REFERANS ALAN VE HÜKMÜNÜ ESAS ALAN BİR KANUN MADDESİ BULAMAZSINIZ.

yanıt0
yanıt1
Efendi:

atom bombasi söylentisi ortalikta geziyorda.bizim ellerimiz armut toplamiyor.rusyanin birmilyon askeri varmis diyorlar.türkiyenin 70 milyono asker kadın erkegiyle.biz hepimiz askeriz

10
3
yanıtYanıtla
isimsiz:

ali veli sen ve senin gibiler ürerine alinmasin oda sizi söylemiyor insanlar icin söylüyor

yanıt3
yanıt1
1453:

ali veli orda ne yaziyor 70 milyon turkiye nufusu 78 milyon 8 milyonu senin gibiler ve eteklileri ayirmis efendi kardesim dogru olani yazmis

yanıt0
yanıt0
onurlu yaşa:

işte abd maşası olmayı rededen onurlu bir devlet, darısı amerikanın her dediğini yapan Türkiye''nin başına.

8
2
yanıtYanıtla
MÜSLÜMANLAR DİYOR Kİ,:

SAVAŞ UÇAKLARI İLE BİRLİKTE ASKERLERİNİZİ DE ÇEKİN, KENDİNİZE HİZMET EDEN KUKLALARI DA YALNIZ BIRAKIN BİR ZAHMET. SİZİNLE İŞİMİZ, SİZİ SAVUNAN HAİNLERDEN SONRA

5
4
yanıtYanıtla
koylu:

aferin ganadaya ne bu kim kimle savasiyor kim kime yardim ediyor bilinmiyor tek bilinen sey ham amerka hemde avrupa her iki tarafada silah temin ediyor

9
0
yanıtYanıtla
antipkk:

Kanada zaten ne arar buralarda bilmem? ISID Bahane Silah satimlari sahane asil burada cogu bunun pesinde?

9
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title