Haberler

Kanada Kızılderilileri Büyük Şeflerini Seçti

Kanada;nın İlk Sakinleri Olan Kızılderililerde Dün Seçim Heyecanı Vardı.

Kanada;nın ilk sakinleri olan Kızılderililerde dün seçim heyecanı vardı.

Ülke genelindeki 639 Kızılderili şefinin üyesi olduğu genel kurulda, British Colombia eyaletinin Kızılderili Şefi Shawn Alteo, 8. turda Büyük Şef seçildi.

Kanada Ulusal Kızılderililer Meclisi tarafından yıllarca rakipsiz Büyük Şef olarak seçilen Phil Fontaine'nin bu görevini bırakması üzerine çarşamba günü başlayan seçimli genel kurul, dün akşam saatlerinde sona erdi.

Büyük Şef olabilmek için oyların yüzde 60;ını almanın şart olduğu genel kurul, dünkü son turda, Saskatchewan eyaleti Kızılderili Şefi Perry Bellegarde;nin, yüzde 58 oy oranına sahip Shawn Alteo;ya karşı yenilgiyi kabul ettiğini açıklamasıyla sona erdi.

HARPER KUTLADI

Aynı zamanda Vancouver Island Üniversitesi Rektörü de olan 42 yaşındaki Shawn Alteo, bugüne kadar seçilen en genç Büyük Şef unvanını da aldı.

Sonuçların açıklanmasından sonra bir açıklama yapan Büyük Şef Alteo, “halkımın en korunmasız kaldığı alan sağlıktır. Bunun neden böyle olduğunu, domuz gribi salgınında da gördük. İnsanımızın yaşadığı sağlıksız evler ve kirli içme suları da, mücadelesini vereceğimiz konulardır” dedi.

Başbakan Stephen Harper da, Shawn Alteo'ya bir mesaj göndererek kutladı. Harper, “Kanada toplumunun önemli bir parçası olan sizlerle, diyalog içinde sorumlulukları paylaşacak ve sorunlara birlikte çözümler üreteceğiz” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title