Haberler

Yıldırım'ın Başbakanlığı Sonrası Dikkat Çeken Anket

Güncelleme:

Optimar Araştırma tarafından Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı sonrası yayınlanan ankette, başkanlık sisteminden, genel seçimlere kadar çarpıcı sonuçlara yer verildi.

Optimar Araştırma Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, "Pazar günü 315 milletvekili ile Meclis'ten güvenoyu alan Binali Yıldırım Kabinesi kamuoyundan da güven oyu aldı" dedi.

BAŞKANLIĞA DESTEK NEREDEYSE YÜZDE 50

Optimar Araştırma Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, AK Parti 2'nci Olağanüstü Kongresi'nden hemen sonra yapılan siyasi gündem araştırmasını kamuoyu ile paylaştı.Daşdemir konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Siyasi gündemin en tartışmalı konularında olan araştırma, Mayıs ayının son haftasında bin 508 katılımcı ile gerçekleştirildi. Araştırmaya göre başkanlığa destek neredeyse yüzde 50 seviyesinde, Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlığına destek ise birkaç puan daha yukarıda. Aynı şekilde Binali Yıldırım ve ekibi de kamuoyundan geçer not almış görünüyor" dedi.

YILDIRIM'A KAMU DESTEĞİ YÜZDE 47

AK Parti 2'nci Olağanüstü Kongresi sonrasında oluşan yeni siyasi dengelerin ne olduğunu hızlıca ortaya koyabilmek için bir siyasi gündem araştırması ile kamuoyunun önüne çıktıklarını ifade eden Daşdemir "Bir araştırmacı olarak beni şaşırtan sonuçlar olmasa da üzerinde özellikle muhalefetin fırtınalar kopardığı başkanlık ve kabine değişimi konularında kamuoyunun yüksek destek ve güvenini görmek çarpıcıydı. Binali Yıldırım'a ve ekibine kamuoyu desteği neredeyse yüzde 47 seviyesinde, AK Parti seçmeninde ise bu oran yüzde 80" diyen Daşdemir'e göre Sn. Yıldırım öncelikle kenti partisinde olmak üzere yakın zamanda çok daha büyük oranlarda seçmeni ikna edecek ve onaylarını alacak görünüyor. Ayrıca Daşdemir'e göre bu oranlar gerçekten de AK Parti'nin genel başkan değişiminden yara almadan çıktığını göstermekte" şeklinde konuştu.

İKİ PARTİNİN BARAJ RİSKİ DEVAM EDİYOR

Yeni anayasa konusunda da kamuoyunun zihninin çok net olduğunu ifade eden Daşdemir, "Yüzde 60'ların üzerine çıkmış olan bir beklentinin önünde durmak mümkün değil. Sn. Kılıçdaroğlu "bizi çiğnemeden anayasa değiştirilemez" diyor ancak öyle görünüyor ki bu tutumda ısrar edilirse kamuoyu önce muhalefeti çiğneyecek. Ha keza başkanlık sistemi de öyle yüzde 50'ye ulaşmış bir beklentinin geri döndürülebilir olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki söz konusu Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığı olduğunda bu oran daha da yukarıya çıkıyor. AK Parti'nin 2 Kasım 2015 seçimlerine nispetle 2 puan daha iyi durumda olduğunu gösteren araştırmaya göre CHP uzun zamandır olduğu gibi yüzde 24 - 26 bandındaki kamuoyu desteğini koruyor. MHP ve HDP için ise baraj tehlikesi devam ediyor" diye konuştu.

İşte çarpıcı anketten öne çıkan detaylar:

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

NamıkMobil-IOS:

valla kimin adamı anket yapsa o parti birinci çıkıyor...böyle şeyler artık inandırıcı değil bebişimmm :)))

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title