Haberler

Kamu Taşeron İşçileri Bir Çatı Altında Birleşti

Kütahya'nın Emet ve Hisarcık ilçelerinde kurulan iki taşeron işçi derneği Emet-Hisarcık Kamu Taşeron İşçi Dayanışma Derneği çatısı altında birleşti.

Kütahya'nın Emet ve Hisarcık ilçelerinde kurulan iki taşeron işçi derneği Emet-Hisarcık Kamu Taşeron İşçi Dayanışma Derneği çatısı altında birleşti.

Hisarcık ilçesinde yapılan derneğin ilk yönetim kurulu toplantısında konuşan Emet-Hisarcık Kamu Taşeron İşçi Dayanışma Derneği Başkanı Rıza Çakır derneklerinin, hiçbir kurum veya kuruluşun arka bahçesi olmadığına vurgu yaparak, " Üyelerimizin problemlerinin çözümü için bir dizi girişimlerde bulunduk. Çalışma Bakanlığımızın, alt işveren-üst işveren konusunda yapmış olduğu çalışma bizler için olumlu değildir. Hele kıdem tazminatı meselesinin bir kısmını kabul etmemiz, hiç mümkün değildir. Diğer bir kısmı ise bizleri güvence altına alan tazminat meselesi. Tazminatlarımızın işverenden çıkarılarak, fon yardımıyla düzenlenmesi düşünülmektedir. Hal böyle olunca, işverenlerin işçileri, işten çıkarmaları kolaylaşacak, insanların psikolojisi bozulacak ve işçiler her gün işe giderken, 'acaba beni bugün işten atarlar mı?' veya 'kovarlar mı?' endişesi taşıyarak işe gidecek. Bu şekilde çalışan işçilerden verim beklemek ise pek akıl karı değildir. Adaletin olduğu bir ülkede ayrımcılık yapmak insanları bir birine düşürmekten öteye geçmez. Aynı kurumda çalıştığımız arkadaşlarla aramıza statü ayrımcılığı girmesini kabul etmiyoruz. Kamuda tüm hizmet alımı yolu ile çalışan işçilerimizin statü kazanmaları gerektiği derneklerin verdiği mücadelenin adıdır ve başarıncaya kadar bu mücadeleye, devam edeceğiz"dedi.

"EMET VE HİSARCIK'TA 2 BİN TAŞERON İŞÇİ VAR"

Çakır, "Kütahya Emet, Hisarcık ve tüm Türkiye'de çalışan taşeron arkadaşlarımızın yalnız olmadıklarını buradan belirtmek isterim. Kütahya'mızda alt işverende çalışan arkadaşlarımızı bu konuda hassas davranmaları ve derneğe üye olmaları konusunda buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Dernek yönetimi olarak bizler gece gündüz demeden ve geleceğe umutla bakmak için çalışıyoruz. Bu noktada güçlü olabilmemiz için tüm işçi arkadaşları derneğimize bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan Taşeron İşçi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Salih Örs, Emet ve Hisarcık'ta bulunan iki taşeron derneğinin birleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çünkü bu iki ilçemizde çeşitli kurumlarda yaklaşık 2 bin taşeron işçisi var.

Tüm Türkiye'de ise yaklaşık 1 milyon taşeron işçisi var. Bugün taşeron işçinin girmediği bir yer yok. Mecliste dahi taşeron işçi çalışıyor. Artık taşeron işçisinin Emet Hisarcık deme lüksü yok. Çünkü tüm taşeron işçilerin sorunu aynı. Ülkemizde Patronlar diye adlandırdığımız TİSK konfederasyonu işçiye karşı tek ise işçilerin onlarca konfederasyonu, yüzlerce sendikası niye var? Bu nedenle bu işçilerimizin dernek çatısı altında birleşmeleri kendi kazançlarına olacaktır "diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rıza Çakır Hisarcık Kütahya Emet Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title