Haberler

Kamu-sen'den Gasp Uyarısı

Türkiye Kamu-sen Sivas İl Temsilcisi Abdullah Fişne, Konut Edindirme Yardımları (Key) ile Nema Ödemelerinde Yaptıkları Hesaplamanın Altında Bir Rakamla Vatandaşların Karşısına Çıkarması Durumunun Hak Gaspı Olacağını Söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi Abdullah Fişne, Konut edindirme Yardımları (KEY) ile Nema ödemelerinde yaptıkları hesaplamanın altında bir rakamla vatandaşların karşısına çıkarması durumunun hak gaspı olacağını söyledi.

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Fişne, kamu çalışanların maddi durumunun her geçen gün azaldığına dikkat çekti. Bundan kurtuluşun maaş oranlarında iyileştirme olduğunu vurgulayan Fişne, KEY ve Nema paralarında da uyarılarda bulundu.

KEY'den yararlanmak üzere açılan hesaba kesintisiz olarak para yatıranların anaparasının 3 bin 366 YTL olduğunun bilindiğini kaydeden Fişne, "Bu rakam, üzerine yalnızca her yıl gerçekleşen enflasyon eklendiğinde, 2007 yılı sonu itibarı ile 3 bin 366 YTL 68 Yeni kuruş'a denk gelmektedir. Bu, ödemeleri tam olarak yapılmış bir çalışanın yalnızca anaparasıdır. Bunun üzerine ayrıca nemalandırma oranlarının da eklenmesi gerekmektedir. Bu nemalar da hesaba katıldığında bir hak sahibine ödenecek tutar, bu rakamın en az 2 katı olacaktır. Siyasi irade, yaptığımız hesaplamanın altında bir rakamla vatandaşlarımızın karşısına çıkarsa, bunun adı hak gaspı olur. Siyasi irade, daha fazla bekletmeden, vatandaşlarımızın bu yardımdan yararlanma sürelerine göre, gerçekçi bir hesaplamayla karşımıza çıkmak zorundadır" dedi.

Yapılan yanlışlara her zaman karşı olacaklarını Duyuran Fişne, "Seçim rüzgarlarının esmeye başladığı şu günlerde yeniden gündeme getirilmiş olan bu konunun, seçim yatırımlarına kurban edilmesine, bir lütufmuş gibi topluma sunulmasına ve yanlış hesaplarla kapatılmaya çalışılmasına Türkiye Kamu-Sen olarak karşı çıkacağımızı ve bu konuyu yargıya intikal ettireceğimizi açıkça bildiriyoruz" dedi.

Her krizde olduğu gibi bugün gelinen süreçte de en büyük zararı memurların ve ücretli çalışanların gördüğünü belirten Fişne, şunları kaydetti; "Yıllardır enflasyon hedeflemesi gibi bir yutturmacanın kıskacı altındaki memurlarımız, gerçeklere gözlerini kapayan siyasi iradenin pençesi altında ezilmektedir. Enflasyon hedeflemesinin ve ekonomide yapılan hesapların fiyaskoya dönüşmesi, son 3 yıldır tüm hedeflerden yüzde yüz oranında sapılmış olması bile siyasi iradenin umurunda değildir. Bunun önceliği ise daha önce belirttiğimiz gibi memurlarımıza yüzde 6 enflasyon farkının Ocak 2008'den başlayarak ödenmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir" dedi.

Açıklamasında CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın geçen hafta yaptığı bir konuşmasını da eleştiren Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi Abdullah Fişne, "Son zamanlarda ülke gündemini halkımızın yararına olamayan işlerle meşgul eden sözde insanlar kendi seçmenine ve aynı zamanda aziz milletimize hizmet etmesi gerekirken bu milletin öz değerleriyle alay eder derecesinde bir takım konuşmalar yaparak aziz milletimizin infialini üstüne çekerek saygısızlığın ve densizliğin bu kadarı olur dedirttiren CHP Milletvekilinin Türkiye Kamu-Sen olarak özür dilemesini beklemekte olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.

(İG-SE-Y) 27.05.2008 14:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title