Haberler

Kamil Okyay Sındır Biyografisi

Kamil Okyay Sındır
Doğum Yeriİzmir / Türkiye
Doğum Tarihi1.01.1962

Kamil Okyay Sındır Kimdir ?

1962 yılında Bornova/İzmir’de doğan Sındır;

1980 yılında Bornova Anadolu Lisesi’nden mezun olmuştur.

1984 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümünde Lisans,

1988 yılında Yüksek Lisans,

1989-1993 yıllarında Açlıkla Mücadele bursu ile İngiltere, Cranfield Üniversitesi’nde 4 yıl süreyle doktora çalışmasını tamamlamış,

1997 yılında Üniversite Doçenti ve

2004 yılında Profesör ünvanına hak kazanmıştır.

1996 – 2008 yılları arasında TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetiminde bulunmuş ve Başkanlık görevini sürdürmüş ayrıca 2005 – 2007 yılları arasında TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliğini ve Akademik Meslek Odaları Platformu Sözcülüğünü yürütmüş ve kimi zaman Emek Platformu (DİSK-KESK-TMMOB) adına sözcülük görevi yapmıştır.

Ayrıca, Ege Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulunmuştur. EFITA (European Federation of Information Technology in Agriculture) Avrupa Tarımsal Bilişim Teknolojileri Federasyonu üyesi ve Türkiye Temsilciliği yapmıştır.

İzmir İnsan Hakları İl Kurulu’nda 4 yıl aktif görev almıştır.

Güneydoğu Avrupa Ziraat Mühendisleri Birliği’nin 2007-2010 Dönem Başkanı ve Kurucu Koordinatörlüğü,

Dünya Ziraat Mühendisleri Birliği (CIGR) delegeliği, CIGR Kırsal Kalkınma ve Kültürel Mirasın Korunması Çalışma Grubu Başkanlığı görevlerinde de bulunmuştur.

Almanya, Bonn’da düzenlenen Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi (UNCCD) Parlementer Forumu Yönlendirme Komitesi Toplantısına TBMM CHP Grubu adına katılım sağlamıştır.

2008 – 2010 yılları arasında Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliği ve ayrıca,

EXPO2015 Danışma Kurulu ve Ege-Koop Danışma Kurulu Üyeliklerinde bulunmuştur.

DPT VII ve VIII. Beş Yıllık Kalkınma Planları, Tarım Alet ve Makinaları ve Rekabet Edebilirlik Özel İhtisas Komisyonu Raportörlükleri, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Denetleme Kurulu Üyeliği ve Tarımsal Bilişim Çalışma Grubu Başkanlığı da diğer görevleri arasında yer almaktadır.

Ege Üniversitesi Halkın Üniversitesi Programı kapsamında “Bornova’nın Öncelikli Destek Gerektiren Bölgelerinin Belirlenmesi” Çalışma Grubu Başkanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce sürdürülen Urla-Çeşme-Karaburun Yarımadası Fikir Yarışması Danışman Jüri Üyeliği görevlerini de yerine getirmiştir. Ayrıca, 10 yıl süre ile BALEV – Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve Vakıf Genel Sekreterliği görevlerini sürdürmüştür.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) üyesidir.

2007 Yılında üyesi olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nden aynı yıl Milletvekili Aday Adayı olmuş ve akabinde akademik görevine geri dönmüştür.

Cumhuriyet Halk Partisi 33. ve 34. Olağan, 15., 16. ve 17. Olağanüstü Kurultay Delegeliği görevlerinde bulunmuş ve halen Kurultay Delegesidir.

Sındır, 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Bornova Belediye Başkanı olarak seçilmiş ve 30 Mart 2014 tarihine kadar bu görevi sürdürmüştür.

29 Mart 2015 tarihinde yapılan Milletvekili Adaylık Önseçimi sonucu adaylık hakkı kazanan Sındır, 07 Haziran 2015 Genel Seçimleri sonucunda CHP İzmir Milletvekili olarak TBMM 25. Döneminde görev yapmıştır.

01 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde CHP İzmir Milletvekili olarak yeniden seçilmiş ve halen TBMM 26. Dönem Milletvekili olarak görev yapmaktadır.

TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi ve Komisyonda CHP Grup sözcüsüdür.

Belediye Başkanlığı görevi süresince de;

Avrupa Enerji Kentleri (Energy Cities) Başkan Yardımcısı,

CEMR - Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi Siyasi Komite Üyesi,

Covenant of Mayors (Belediye Başkanları Sözleşmesi) İmzacısı,

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi İmzacısı,

Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Avrupa Sözleşmesi İmzacısı,

Rio+20 Dünya Sürdürülebilir Çevre Zirvesi katılımcısı ve konuşmacısı,

Ulusal Fotovoltaik Güç Sistemleri Platformu Üyeliği gerçekleştirmiştir.

SINDIR’ın 6’sı kitap, 1’i Uluslararası Kitap Bölümü olmak üzere çoğunluğu uluslararası nitelikli 130’un üzerinde bilimsel eseri ve ayrıca, çeşitli gazete, dergi ve sanal yayın organlarında köşe yazıları, makaleleri bulunmakta olup dünyada 30'dan fazla ülkede akademik ve bilimsel çalışmalara ve toplantılara katılmıştır. Sındır’ın, akademik uzmanlık konuları ve ilgi alanları arasında şu konular yer almaktadır;

• Tarım ve Tarım Politikaları, • Küreselleşme ve Özelleştirme Politikaları • Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Teknolojileri • Küresel Isınma ve İklim Değişikliği, • Enerji Dönüşümü, Verimliliği ve Tasarrufu, • Gıda Güvenliği ve Güvencesi, • Çevre ve Kültür, • Kırsal Kalkınma, • Bilişim ve Haberleşme Teknolojileri • Hassas Uygulamalı Tarım, • Yoksulluk, Kırsal Yoksulluk ve İstihdam • Belediyecilik ve Çevre, • Kentsel Gelişim, • İzmir’in Kültürel Mirası, • Uydu Teknolojileri, Coğrafik Bilgi Sistemi ve Uzaktan Algılama • İşletmecilik ve Planlama, • Yöneylem Araştırması, CPM/PERT

27. dönem CHP İzmir milletvekili adayıdır.

Sındır, çok iyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca ve Fransızca bilmektedir.

title