Haberler

Kamil Atak: Askere, Polise Siper Olmasaydım, Bugün Milletvekiliydim (2)

Kamil ATAK.TEMİZÖZ.Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Kayseri eski İl Jandarma Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz, kendisinin yurt dışına çıkışı ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazılan yazının cevabının Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden gelmesine tepki gösterdi.

Kamil ATAK: ASKERE, POLİSE SİPER OLMASAYDIM, BUGÜN MİLLETVEKİLİYDİM (2)

TEMİZÖZ: CEMAAT ADLİYE, EMNİYET VE OrduYA SIZDI

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Kayseri eski İl Jandarma Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz, kendisinin yurt dışına çıkışı ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazılan yazının cevabının Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden gelmesine tepki gösterdi. Temizöz, "Niye Ankara değil, Diyarbakır cevap veriyor. Gerçekler ortaya çıktıktan sonra suç duyurusunda bulunacağım" dedi. Temizöz şöyle konuştu:

"Cemaat, 1970 yılından beri devletin başta adliye, emniyet ve ordu olmak üzere birimlerine sızmaya başladı. Bunu ben değil, devletin istihbarat kurulaşlarının raporları söylüyor. Hakkımızda olmayan delillerle komplo kurulmaya çalışıyorlar. Emniyette ve devletin bir çok biriminde tayin terfi işleri cemaatin elinin altındadır. Cemaat, 1970'ten beri uygulamaya başladığı stratejiyi başarı ile ortaya koşymuştur. Bize yönelik çalışmalar 2007 yılı ve öncesinde başlamıştır. Bize komplo kurulması için faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin ailelerine örtülü ödenekten para verilmiştir. Bu komployu gerçekleştirenlerin beyin takımını şimdilik açıklamıyorum. Müdahillerin avukatı Veysel Vesek, geçen hafta düzenlenen KCK operasyonunda tutuklandı. Bu da bunların kime hizmet ettiği görülmektedir. Tanık ve mağdurların ifadeleri birbirini tutmuyor. Soyut kavramlar ve suçlamalar dışında bir şey yoktur. Beni hangi gerekçeyle halen içiride tutuyorsunuz. Şablon suçlamalarla içeri girmeyecek ve içeriden çıkacak adam yoktur."

KCK'DAN TUTUKLANAN MÜDAHİL AVUKAT TARTIŞMASI

Emekli Albay Cemal Temizöz'ün KCK soruşturması kapsamında tutuklanan avukat Veysel Vesbek ile sözleri üzerine araya giren müdahil avukatlardan Mehmet Emin Aktar, "Bunun davamız ile alakası yoktur. Biz de sizin bir avukatınızın neden tutuklandığını mı açıklayalım" diyerek tepki gösterdi. Müdahil avukatın, Konya'daki Şeker Fabrikası'ndaki yolsuzluktan dolayı tutuklanan sanık avukatlarından Mustafa Olcayto'nun durumunu kastettiği öğrenildi.

Sanık avukatları, yargılamanın 27 ay sürdüğünü, toplanması gereken delillerin toplanıp, tanıkların dinlendiğini belirterek, artık mahkemenin bu davada karar vermesi gerektiğini belirterek, tutuklu sanıklar için tahliye taleplerinde bulundu.

MEZAR AÇILACAK

Mahkeme, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddederek, sanıklar tarafından öldürüldüğü iddia edilen; ancak, sanık avukatlarının ölüm raporuna dayanarak kurşun ile değil, kalp krizi sonucu öldüğünü savundukları Ramazan Elçi'nin mezarının açılması ve ölüm sebebinin tespiti için duruşmayı 3 Şubat tarihine erteledi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title