Haberler

Kamil Atak: Askere, Polise Siper Olmasaydım, Bugün Milletvekiliydim (1)

Şırnak'ta, 1990'lı yıllarda işlenen 20 faili meçhul cinayetten sorumlu tutulan, eski Kayseri İl Jandarma Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz ve Cizre eski Belediye Başkanı ve korucubaşı Kamil Atak'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Şırnak'ta, 1990'lı yıllarda işlenen 20 faili meçhul cinayetten sorumlu tutulan, eski Kayseri İl Jandarma Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz ve Cizre eski Belediye Başkanı ve korucubaşı Kamil Atak'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Bugünkü duruşmada sanıklardan Kamil Atak, herkesin Türk milletinden özür dilemesi gerektiğini belirterek, "Ben kendimi askere polise siper etmeseydim, bugün Meclis'te milletvekili olurdum"dedi.

Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın bugün yapılan 32'inci duruşmada, tutuklu sanıklar emekli Albay Cemal Temizöz, Kamil Atak, Tamer Atak, Hıdır Altuğ, Fırat Altın ve Adem Yakın ile sanık ile mağdur yakınları hazır bulundu. Duruşmada önce tanık olarak Arafat Aydın dinlendi. Dosyaya konulan belgeleri ve müzakerelerin gelen cevaplarını okuyan mahkeme başkanı Menderes Yılmaz, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden gelen yazıda, tutuklu sanık Cemal Temizöz'ün 2- 20 Şubat 2004 tarihleri arasında yurt dışına giriş- çıkış yaptığına dair bir kayıt bulunmadığını, Milli Savunma Bakanlığı'na aynı konu ile ilgili yazılan yazının cevabının ise gelmediğini söyledi. MAHKEMEYE İMZASIZ MEKTUP GÖNDERİLDİ

Mahkemeye gönderilen ve dosyaya konulan isimsiz ve imzasız bir mektupta, tutuklu sanık Kamil Atak'ın üvey oğlu olan Abdulcebbar Uca'nın, Ergenekon örgütü kadrosunda yer aldığı iddia edildi. Mektupta, Uca'nın 4 kişinin ölümünden sorumlu olduğu ve 2000 yılında Ergenekon örgütüne ihanet ettiği için örgüt mensupları tarafından Mersin'de topuklarından vurulduğu öne sürüldü. Uca'nın ailesi tarafından Cizre'ye getirildiği ve burada örgütle çalışmaya devam ettiği ileri sürüldü.

Savunma avukatlarından Selçuk Kozağaçlı, kendi açılarından şimdiye kadar iddia makamının esas hakkındaki mütaalasını vermesi için delil ve kanıtların toplandığını belirtti. Kozağaçlı, yargılamayı uzatmak istemediklerini ve esas hakkındaki savunmalarını yapmaları için mahkemeden bu dosyayı önümüzdeki celselerde tam gün yada iki gün ele alarak karar vermesi talebinde bulundu.

'BİZE TERÖR ÖRGÜTÜ DİYORSUNUZ, HEM DE GÖREVE ÇAĞIRIYORSUNUZ'

Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atak'ın oğlu Tamer Atak, 3 yıldır neden yargılandıklarını bilmediklerini, 12 yaşındaki bir kişinin ifadeleri sonucu 30 yıldır terörle mücadele eden bir ailenin yok edildiğini söyledi. Tamer Atak, "Biz bu vatana ihanet etmedik. Şehit veren bir aileyiz. Bu insanların kimler tarafından oyuna getirildiğini biliyoruz. 12 yaşındaki çocuğun ifadesi ile delil olamaz. Biz hem koruculuk yapıyoruz, hem de bize terör örgütü diyorsunuz. Bize terör örgütü deniliyorsa niye bizim korucularımız göreve çağrılıyor. Bu mahkemenin sonunda ben sizden somut delil istiyorum. Suç işlemişsem aslanlar gibi gidip cezamı çekeceğim. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atak da bugüne kadar asker ve polise bir saygısızlık etmediğini ve herkesin Türk milletinden özür dilemesi gerektiğini söyledi. Atak, "Kendimi asker ve polise siper etmemiş olsaydım, bugün Meclis'te milletvekili olacaktım. Ama kendimi siper ettiğim için beni bu kafese koydunuz" dedi. Dosyaya konulan imzasız mektuplarla karalanıp cezalandırılmasının istendiği görüşünü savunan Kamil Atak, "Eğer ben canavar isem emrinde yüzlerce korucu varken niye Adem ve Hıdır'a ihtiyaç duyayım. Ben Kürdüm ve Türkiye Cumhuriyeti'nin birinci sınıf vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum. Bir siz, bir de PKK beni ayrı ayrı yargılıyor. 3 yıldır burada mağdur edildik, tahliyemi istiyorum" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title