Haberler

Kaliteli Süt Çanakkale'den Geçer' Projesi Başladı

Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün hazırladığı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Çanakkale Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiriciler Birliği'nin katkı sağladığı 'Kaliteli Süt Çanakkale'den Geçer Projesi' kapsamında Sağım Hijyeni ve Sağım Teknikleri konulu yerinde uygulamalı gösterim çalışması düzenlendi.

Biga'nın Kapanbelen Köyünde hobi olarak bu işe başladığını belirten Ramazan Şahin'in Keçi ağılında yapılan çalışmasına; Biga İlçe Tarım Müdürü Vasfi Karaca, Biga Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beytullah Elmacı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesinden Veteriner Hekim Halil Rıfat Anıl, Zootekni Bölümünden Ziraat Mühendisi Zübeyde Yurt, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İl Koordinasyon Şube Müdürü Hüseyin Özen, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Zootekni Bölümünden Prof. Dr. Aynur Kayalı, Çanakkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. FehanSavran ile üreticiler katıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Prof. Doktor Aynur Kayalı, projenin amacının kaliteli süt üretimini arttırmak ve halk elinde ıslah projesi kapsamında hayvan seçimi yapmak olduğunu belirtti. Doğru sağım tekniklerini aktaran Kayalı, " Eller yıkanır, hayvanın memeleri yıkanıp dezenfekte edilir ve kurulanır, ön sağım yapılır, makinenin sağım başlığı dezenfekte edilir, sağım yapılır, memeler tekrar dezenfekte edilir ve film bariyer ile kaplanır" dedi.

Sağım hijyeninin ürünün kalitesini önemli derecede etkilediğini ifade eden Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yonca Yücer ise "Sağım hijyeninin ürünün kalitesini önemli derecede etkiler. Makineli sağım sonrasında makinenin düzenli olarak temizlenmesi gerekir, sütün işletmeye getirilmeden önce hızlı bir şekilde soğutulması ve bunun mikro organizma sayısının artmasını engelleyecektir" diye konuştu.

43 binden fazla hayvanla projeyi desteklediklerini belirten Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Doç. Doktor Fehan Savran, " İşletmelerde gerekli teknolojinin kullanılması gerekli ve hayvanların bakımının düzenli olarak yapılmalıdır. Proje kapsamında üreticilere eğitim çalışmaları yapılıyor ve her projeden 3'er kişiyi İspanya'da enstitülere ve mandıralara gezi düzenlenecek" şeklinde konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ramazan Şahin Kayalı Biga Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title