Haberler

Kahramanlarımızı Yüreğimize Gömdük

Gabar Dağı’ndaki kalleş pusuda bu vatan uğruna can veren şehitlerin ocaklarına ateş düştü. ’Oğlunuz şehit düştü’ haberiyle analar, babalar, kardeşler, eş ve sevgililer yıkıldı. Kimi gözyaşlarına boğuldu, kimi isyanını haykırdı, kimi acısını içine bastırıp ’Vatan sağolsun’ dedi ...

13 kahraman şehidimiz / Fotoanaliz

İŞTE ŞEHİTLERİN VE ACILI AİLELERİN FOTOĞRAFLARI...

Annesine söylenmedi

ŞEHİT Astsubay Çavuş İ. Ahmet Sarıoğlu’nun (22) Malatya’daki yakınları acı haberi önceki akşam alınca yıkıldı. Şehit Astsubay Sarıoğlu’nun babası ve 2 kız kardeşi gözyaşlarına boğuldu. Anne Sema Saroğlu’na ise oğlunun yaralandığı ve tedavi altına alındığı söylendi. Bir yıldır Şırnak’ta görev yapan Sarıoğlu’nun şehit düştüğü haberinin alınmasının ardından oturduğu Akpınar Mahallesi Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit Sarıoğlu Malatya’da toprağa verildi.

Gül ziyaret etmişti

ŞEHİT Çavuş Bayram Güzel’in Denizli’nin Kurtluca Köyü’ndeki evinde acı ve gözyaşı vardı. Babası Nevzat, kardeşleri Muhammet, Mehmet, Habibe gözyaşlarına boğuldu. Baba Güzel, en son geçen cumartesi günü oğluyla yaptığı telefon görüşmesini şöyle anlattı: "Bayram, ’Bugün Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyaret ettiği karakolda kalacağız. Seni komutanımın telefonundan arıyorum’ dedi. Dikkatli olmasını, dağlarda gözünü dört açmasını söyledim. Şehit oldu, ’Vatan sağ olsun’." Bayram Güzel, köyün 20 yıl önce PKK terörüne kurban verdiği Şehit Hasan Savaş’ın yeğeni Fatma Savaş’la nişanlıydı.

Terhise gün sayıyordu

ŞEHİT Piyade Onbaşı Ahmet Şükrü Karataş’ın (21) memleketi Erzurum’un Karayazı İlçesi’nde gözyaşları sel olup aktı. Şehidin babası Alaattin Karataş ve kız kardeşi Nimet Karataş sinir krizi geçirdi. Anneleri Rasime Karataş’ı geçen yıl kemik kanserinden kaybettiklerini ve 9 kardeş olduklarını söyleyen Nimet Karataş, "Ağabeyimin terhisine 29 gün kalmıştı. Kendisini köy mezarlığında toprağa vereceğiz" dedi. Şehit onbaşı Karataş Tosunlar Köyü’nde toprağa verildi.

Bu topraktan geldiler, bu toprağa gittiler

ŞEHİT Piyade Onbaşı Fetullah Selçuk (21) memleketi Diyarbakır’ın Sati Köyü’nde düzenlenen törenle gözyaşları arasında son yolculuğa uğurlandı. Şehit Çelik’in cenazesi 7. Kolordu Komutanlığı’na ait helikopterle köy meydanına getirildi. Çelik’in Kürtçe ağıtlar yakan annesi Saliha Selçuk, törene katılan 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu’ya dönerek, "Oğlumun kanını yerde bırakmayın" diye ağladı. Şehit er Fetullah Selçuk’un cenazesi köy camiinde kılınan cenaze namazının andından köy mezarlığında PKK’yı lanetleyen sloganlarla toprağa verildi.

Yaralandığı dağlarda şehit düştü

ŞEHİT Piyade Çavuş Mehmet Uyar’ın Şanlıurfa’nın Onikiler Mahallesi’nde oturan ailesi acı haberle gözyaşlarına boğulurken, yakınları evlerine akın etti. Baba Mustafa Uyar, oğlunun Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi 2’nci sınıfta öğrenim görürken askere gittiğini belirterek, "Devletimiz sağ olsun, vatanımız sağ olsun" dedi. Anne İslim Uyar ise Kürtçe ağıtlar yakıp gözyaşı döktü. 2 ay önce de Gabar Dağı’nda mayına basıp yaralanan Uyar, bir arkadaşının şehit olduğu bu olay sonrası 12 gün tedavi görüp tekrar birliğine katılmıştı.

İki oğlum daha var

ŞEHİT Piyade Çavuş Turgay Salgar’ın Kars’taki evi, acı haberle yasa boğuldu. Turgay’ın ’Şehitlik’ haberini alan baba Tuncay ile anne Gülden Salgar, gözyaşlarını tutamadı. Baba Salgar, "Büyük oğlumdu. İki tane daha var. Onun uğruna onları da göndereceğim" dedi. Şehit çavuş Savgar Cumhuriyet Köyü’nde toprağa verildi.

Ardında iki kızı kaldı

ŞEHİT Piyade Onbaşı Kasım Aksoy’un Şanlıurfa’nın Beşat Köyü’nde yaşayan ailesi, acı haberle yıkıldı. Babasını 1992’de kaybeden Aksoy’un 4 yıl önce evlendiği, Zeliha (2) ile Güneş (3) adlı 2 kızı olduğu belirtildi. Oğlunun şehit düştüğü haberiyle yıkılan anne Zeliha Aksoy, Arapça ağıtlar yaktı. Şehidin ağabeyi Ömer Aksoy, acılarını şöyle anlattı: "Özlediğimizi söyleyip izin kullanmasını istediğimizde, ’Bitirip öyle geleyim’ diyordu. Birkaç gün önce evi aradı ’Göreve çıkıyoruz. Bu son görevim.’ dedi. Acımız büyük."

Ayvacık yasa boğuldu

ŞEHİT Piyade Çavuş Seyfi Altuntaş’ın (23) memleketi Samsun’un Ayvacık İlçesi’ndeki yakınları yasa boğuldu. Şehidin, İstanbul’da kızının yanında kalan ve her iki ayağı da şeker hastalığı nedeniyle kesilen babası 53 yaşındaki Menteş Altuntaş Samsun’a doğru yola çıktı. Abla Selime Altuntaş, terhisine 5 ay kala şehit düşen kardeşinin ardından ağıt yakıp sinir krizleri geçirdi. Şehit Altuntaş’ın cenazesi bugün Ayvacık İlçesi’nde yapılacak törenle öğle namazı sonrası toprağa verilecek.

Düğünü vardı

ŞEHİT Piyade Er Sıddık Küçükgöz’ün (22) Çorum’un Uğurludağ İlçesi’ndeki babası Hamit ve annesi Ferdane Küçükgöz’e acı haberi önceki akşam ilçe kaymakamı Yasin Tikdağ verdi. Baba Küçükgöz, "Düğünü için hazırlık yapıyorduk. Şimdi cenazesini karşılamak için hazırlanıyoruz" diye gözyaşı döktü.

’Ateş içindeyim’

ŞEHİT Piyade Onbaşı Mehmet Yıldırım’ın, Konya’nın Kadınhanı İlçesi’ne bağlı Örnek Köyü’ndeki evine ateş düştü. Acılı baba Ali Yıldırım, acılarını şöyle anlattı:"Oğlum şehit düşmeden birkaç gün önce tüm akrabalarını tek tek aradı. Tezkeresine 25 gün kalmıştı. Sürekli dağda olduğunu ve başının yanından mermiler geçtiğini anlattı, ’Ateşler içindeyim’ dedi. Şehit olacağı içine doğmuştu." Anne 45 yaşındaki Elife Yıldırım ise, "Oğlum sürekli ’Ya gazi ya da şehit olacağım’ diyordu" diye gözyaşı döktü.

Bir aylık evliydi

ŞEHİT Piyade Onbaşı Mehmet Uçar, bir ay önce memleketi Konya’nın Canımana Köyü’nde evlenmişti. Baba Mehmet Uçar, başsağlığı için gelen kalabağı göstererek, şöyle konuştu:"Bir ay önce düğününe geldiler. Şimdi cenazesine geliyorlar. Cumartesi telefonda ’Şırnak’ta yarın operasyona çıkıp 5 gün kalacağız, hakkınızı helal edin’ dedi." Şehit Mehmet Uçar’ın teyzesinin oğlu Musa Dinç’in de Yüksekova’da yaklaşık 12 yıl önce şehit düştüğü öğrenildi. Şehit onbaşı Uçar memleketi Canımana Köyü’nde toprağa verildi.

Ailesini o kurtardı

ŞEHİT Piyade Er Mehmet Coşkun’un (22) Gaziantep’teki evine ateş düştü. Şehidin babası Şahin Coşkun, 2000 yılında kanserden öldü. O tarihte 15 yaşında olan Mehmet Coşkun, annesi Hazal Coşkun (40) ve kız kardeşi Nejla (11) ve Ömer’e (10) halde hamallık yaparak baktı. Mehmet Coşkun’un şehit haberi üzerine annesi Hazal, kardeşi Necla ve diğer yakınları Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yaktı. Şehidin amcası Bekir Coşkun, "Yüreğimizi yakanların yürekleri yakılsın " diye isyan etti.

Dağda biz savaşalım

TERHİSİNE 28 gün kala şehit düşen Piyade Er Emrah Eryılmaz’ın (21) babası Ethem ve annesi Ayşegül Eryılmaz güçlükle teselli edildiler. Şehidin yakınları ise hükümete "Evlatlarımızı bunun için mi askere gönderdik? Hükümeti yöneteceklerse yönetsinler, yoksa, askere mi verecekler ne yapacaklarsa yapsınlar. Gerekirse biz de dağlara gidip savaşalım" diye tepki gösterdi.

Mikail PELİT, Ferah IŞIK, Ramazan ÇETİN, Ali LEYLAK, Ömer PINAR, Mukadder YARDIMCIEL, Murat SANDIKÇI Kerem PULGAT, İbrahim ARKLAN, Mehmet Kayhan YILDIZ, Ali GÜLER, Turgay İPEK, Onur SAĞSÖZ, Hasan KIRMIZITAŞ, Mustafa DEMİRER, Ahmet KAYA, Mehmet BULUT, Uğur MART, Canan ALTINTAŞ / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
title