Haberler

Kağıthane'de 'Kadın Şöleni' Başladı

çeşitli etkinliklerle başladı.

Kağıthane'de, geleneksel hale getirilen 4'üncü Hasbahçe Kadın Şöleni,

çeşitli etkinliklerle başladı. Yüzlerce insanın katıldığı şölende kadınlar, stantlarda el işlerinden tatlılara kadar bütün ürünlerini vatandaşlarla paylaştı.

Kağıthane Belediyesi'nin 4'üncü kez düzenlediği Hasbahçe Kadın Şöleni, Hasbahçe Mesire Alanı'nda başladı.

30 dernek ve kuruluşun yer aldığı şölende kadınlar, el emeği göz nurlarını sergiledi. İlçe sınırları içerisinde yaşayan farklı kültürleri kaynaştırmak amacıyla gerçekleştirilen şölende, el işlerinden süs eşyalarına, yemeklerden tatlılara kadar her şeyin satışı yapıldı.

Satışı yapılan ürünler, vatandaşlar tarafından

ilgi gördü. Şölene; Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, eşi Fatma Kılıç, İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, İstanbul Milletvekili Tülay Karnarca ve Sevim Savaşer protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şölen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Mehter Takımı'nın sahne almasıyla başladı. Mehter Marşı ile şenlenen mesire alanı, çeşitli kutlamalarla devam etti.

Bütün stantları tek tek dolaşarak kadınların istek ve şikayetlerini dinleyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, şöyle konuştu: "Sivil toplum kuruluşlarının Kadın Kolları ve çeşitli dernekler bir araya gelerek böyle bir etkinliği başlattı. Bugün burada

çeşitli alanlarda farklı ürünler yapan derneklerimiz stantlar açtı. Bunun sonucunda da kadınlar şölenine yakışır bir ortam oluştu. Bunun için bu şölende emeği geçen herkese

teşekkür ediyorum. Akşamleyin konserimiz var. Herkesi bekliyoruz."

Kadın Şöleni'nde kadınları yalnız bırakmayan Fazlı Kılıç'ın eşi Fatma Kılıç ise, Kağıthaneli kadınları bu şölende bir araya getirdiklerinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Kılıç, kadınların el emeği göz nuru eserlerini burada sergilemesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Şölende stant açan dernek temsilcileri ise, "Her sene belediyemiz bu şöleni yapıyor. Şölen kapsamında kadınlarımız toplanıyor. Evde yapmış oldukları el işlerini, yemekleri, süs eşyalarını satarak Kur'an kurslarına, kimsesizlere,

yardıma muhtaç

insanlara bağışlıyoruz" dedi.

Üç gün devam edecek

Kadın Şöleni,

akşam saatlerinde konserle renklenecek. Bu akşam saat 19.30'da ünlü şarkıcı Turgay Başyayla ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fasıl Grubu Naimi, şölen kapsamında sahneye çıkacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fazlı Kılıç Kağıthane Şölen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title