Haberler

Kadınlar Sinemayı Çok Sevdi

Karşıyaka Belediyesi, Bahçelievler'de tamamladığı 3 adet sinema salonunun açılışını 8 Mart'ta kadınlarla yaptı.

Karşıyaka Belediyesi, Bahçelievler'de tamamladığı 3 adet sinema salonunun açılışını 8 Mart'ta kadınlarla yaptı. Geçen yıl vizyona girdiğinde konusuyla ilgi çeken "Kurtuluş Son Durak" filmi Karşıyakalı kadınlara ücretsiz gösterildi. Erkekler tarafından uğradığı şiddete karşı bir araya gelen bir mahallenin kadınlarının traji-komik hikayesinin anlatıldığı filmi Belediye Başkanı Cevat Durak da kadınlarla birlikte izledi.

Bahçelievler Katlı Pazaryeri'nde hazırlanan 3 sinema salonunun açılışı için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü seçen Karşıyaka Belediyesi'nin ücretsiz film gösterimine gelen kadınlar, gözlerini beyaz perdeden ayıramadı. Başrollerini Demet Akbağ, Belçim Bilgin, Nihal Yalçın ve Asuman Dabak'ın oynadığı, yönetmenliğini Yusuf Pirhasan'ın yaptığı filmi kah duygulanarak, kah kahkahalara boğularak izleyen kadınlar, Başkan Durak'a teşekkür etmeyi de unutmadı.

Katlı Pazaryeri içerisinde yeni tamamlanan sinema salonlarının sosyal amaçlı kullanılacağını belirten Belediye Başkanı Durak, "Pazaryerinde kullanılmayan bir katı yenileyerek halkımıza daha çok hizmet verecek konuma getirdik. Bu kat içerisinde her yıl 1200 öğrenciye dershane hizmeti verdiğimiz KARGEM de bulunuyor. Ayrıca bir bölümünde de sanatsal faaliyetler yerine getiren konservatuarımız hizmet veriyor. Bir başka bölümde de yüzer kişilik seyirci kapasitesi olan üç adet sinema salonu bulunuyor. Salonlarımızı ilk kez deneme amacıyla kullanmak için böylesine anlamlı bir günü seçtik" diye konuştu.

KADIN MEMURLAR DA UNUTULMADI

Karşıyaka Belediyesi'nde bir 8 Mart kutlaması da Karşıyaka Belediyesi Memurlar Yardımlaşma Derneği'nden geldi. Belediye yemekhanesinde gerçekleştirilen etkinlikle çalışanlara ikramlarda bulunuldu. Başkan Durak çalışan bayan personeline yönelik yaptığı konuşmada, "Asıl olan 365 günün huzurlu ve mutlu geçmesidir.

Şiddeti bir vahşet olarak değerlendiriyorum. Hiç kimsenin şiddete maruz kalmadığı bir dünya diliyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kadınların emek mücadelesi ile başladı. Çalışan bayanlar olarak sizlere başarılar diliyorum. Kadın ve erkeğin birbirine anlayışla davranmasını, saygı göstermesinin gerektiğine inanıyorum" dedi.

KADINLAR HEMCİNSLERİ İÇİN KERMES DÜZENLEDİ

Karşıyaka'da Kadın Danışmalar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de boş durmadı. Karşıyaka Belediyesi Nergis Kadın Danışma Merkezi'nde kermes düzenleyen kadınlar, ihtiyaç sahibi hemcinsleri için para topladı. Evlerinde yaptıkları kurabiyeleri, börekleri, çörekleri satan kadınlar alanda gözleme de açtı. Karşıyaka Belediye Bandosu'nun müzikleri eşliğinde halay çekip eğlenen bayanlar hep birlikte pasta kesip sıkıntısız günler dilediler.

(HK)

09.03.2013 13: 37: 30

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bahçelievler Karşıyaka Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title