Haberler

Kadınlar Örgü Oyuncularla Animasyon Filmi Yaptı

Bursa'nın Gürsu ilçesinde kadınlar örgü oyuncularla animasyon filmi yaptı.

Bursa'nın Gürsu ilçesinde kadınlar örgü oyuncularla animasyon filmi yaptı.

Bursa'nın Gürsu ilçesinde ana sınıfı öğretmeni Ahmet Atasayar ile bilgisayar öğretmeni Özkan Özgümüş, animasyon filmi yapmak için çıktıkları yolda ilginç bir proje geliştirdi. Köylere Hizmet Götürmek Birliği ve Gürsu Kaymakamlığı iş birliğiyle Gençlik ve Spor Bakanlığının '2012 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı'na 'Örgü Oyuncak Sanatı ve Stopmotion Animasyon' adlı proje ile katılan öğretmenler, benzeri görülmemiş bir animasyon filmine imza attı.

Türk örgü sanatını bir Japon örgü sanatı olan amigurumiyle de besleyerek bölgede yeniden canlandırmak ve köylerdeki genç kızlara bu sanatı öğretmek için hazırlanan projede, gönüllü kadınlar ve kız çocukları haftanın 1 günü örgü ipleriyle oyuncak hazırlıyor. Gürsu Kaymakamlığının desteği ile yürütülen proje için örgü ipleriyle hazırlanan yaklaşık 400 çeşit oyuncak ile kurulan mini set üzerinde eğitici animasyon filmler yapılıyor.

OYUNCAKLAR ÇOCUK ESİRGEME KURUMU'NA HEDİYE EDİLECEK

Proje sonunda ise, 'Her Çocuk Örgü Oyuncakla Oynamalı' sloganı ile sergi düzenlenecek. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Zeki Müren Sergi Salonu'nda 1 Haziran günü saat 14.00'te açılacak sergi sonrası oyuncaklar Çocuk Esirgeme Kurumu'nda bulunan çocuklara hediye edilecek.

Proje ile ilgili bilgi veren ana sınıfı öğretmeni Ahmet Atasayar, "Projeye ekim ayında başladık. Şimdiye kadar gönüllü kadınlar eşliğinde kurslar düzenledik. Kursiyerler örgüden oyuncular yaptı. Bunların bitiminde sergi düzenleyeceğiz. Bu sergide oyuncakların tanıtımını yapacağız. Daha sonra da Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki kimsesiz çocuklara oyuncaklarımız hediye edilecek. Bir oyuncağın hazırlanması 2-3 gün sürebiliyor. Tasarımına göre değişiyor" dedi.

Bilgisayar öğretmeni Özkan Özgümüş ise, "İkinci basamak olan animasyon kısmında ise oyuncaklarımızı oynatarak filmler hazırlamaya başladık. Bunlar temalı filmler. Daha çok eğitim üzerine. İlkini tamamladık, ikinci filmimize de yapıyoruz. Ağustos ayında da ikinci ve üçüncü filmleri hazırlayıp projeyi tamamlayacağız" diye konuştu.

Gönüllü kadınlar projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Hem boş zamanımızı değerlendirdik hem eğlendik" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gürsu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title