Haberler

'Kadınlar CHP'de Buluşuyor' Etkinliği

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Dünyayı Kadınlar ve Gençlerin Değiştireceğini Belirterek, 'Cumhuriyet, Her Noktada Kadının Adıdır ve Cumhuriyet, İslam Cumhuriyeti Değil Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetidir' Dedi

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, dünyayı kadınlar ve gençlerin değiştireceğini belirterek, 'Cumhuriyet, her noktada kadının adıdır ve cumhuriyet, İslam cumhuriyeti değil Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyetidir' dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığının 'Kadınlar CHP'de buluşuyor' etkinliği çeşitli partilerden 1500 kadının katılımıyla Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Etkinlikte konuşan Berhan Şimşek, bu ülkenin temelini kadınların oluşturduğunu vurguladı.

En büyük açılımı Doğu'daki kadınlara yapılması gerektiğini söyleyen Şimşek,'Türk ve Kürt anaları en büyük bedduayı Abdullah Öcalan'a yapıyordur. Güneydoğuda'ki kanı durduracak olan Kürt ve Türk analarıdır. Bütün açılımları getirmek yerine Doğu'daki kadınlara yönelik içi dolu haklar getirseler terör de çözülecekti' diye konuştu.

12 Eylüldeki halk oylamasında kadınların doğru kararı 'hayır' diyerek vereceğini ifade eden Şimşek, Anayasa paketindeki değişikliklerin hak ve özgürlükler getirmediğini, daha da darbeci bir anayasa getirerek özgürlükleri ve demokrasiyi yok ettiğini öne sürdü.

Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Şiddet gören kadın istemiyoruz. Aşsız, işsiz ve eğitimsiz diye nitelendirilen kadınlara haklar sağlayacağız. İktidar partisinin Anayasa'da yaptığı değişiklikte kadınlara pozitif haklar verileceğinden söz ediliyor. Biz bu değişikliklerin içinin boş olduğunu biliyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak kadın haklarından ülkenin bütün sorunlarına tüm aksaklıkları çözeceğiz. Dünyayı değiştirecek kadınlar ve gençlerdir. Cumhuriyet her noktada kadının adıdır ve cumhuriyet, İslam cumhuriyeti değil Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyetidir'

CHP PM Üyesi Necla Arat, İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu Sekreteri Seniye Nazik Işık'ın da aralarında bulunduğu pek çok partili kadının katıldığı etkinlikte, CHP'ye yeni katılanlara rozetleri de takıldı.

Etkinlik, 'Kuklanın Kuklaları' aldı tiyatro oyunuyla son buldu.

(CHN-SOY-NUR) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title