Haberler

Kadına Şiddete Son Dediler!

Güncelleme:

11 ünlü erkek, 'Kadına Şiddete El Koyuyoruz' isimli fotoğraf sergisi için poz verdi.

'Kadına şiddete el koyuyoruz' temalı fotoğraf sergisi, önceki gün 11 ünlü erkeğin ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün katılımıyla Cevahir Alışveriş Merkezi'nde açıldı. Aralarında Haldun Dormen, Süheyl-Behzat Uygur, Mert Fırat, Bekir Aksoy ve Murat Serezli'nin de bulunduğu 11 erkek; kadınların maruz kaldığı şiddete dikkat çekmek amacıyla poz verdi.

BİR DAKİKA DURUN!

Kendilerini bir günlüğüne kadınların yerine koyarak, şiddete uğramış bir halde kamera karşısına geçen ünlü erkekler, 'Bir dakika durun ve kendinizi onların yerine koyun! ya şiddete uğrayan biz olsaydık' mesajı verdiler. Etkinlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Süheyl ve Behzat Uygur, "Kadına şiddete her zaman son diyoruz. Ama bir türlü sonu gelmiyor. Biz, böyle etkinliklere katılarak bir kişinin bile şiddetten vazgeçmesini sağlayabiliyorsak ne mutlu bize! 'Dayak cennetten çıkma', 'Kızını dövmeyen dizini döver' gibi deyişlerin de unutulmasını istiyoruz" dediler.

DUYARSIZ OLMAYIN

Usta sanatçı Haldun Dormen de Şişli Belediyesi'ni böyle bir etkinlik yaptığı için kutlarken, hiç kimsenin böyle sine önemli bir konuda duyarsız kalmaması istedi. Dormen özellikle sanatçıların taşın altına elini koyması gerektiğini söyledi. 'Çocuklar Duymasın'ın 'Havuç'u Furkan Kızılay da, "Kadına uygulanan şiddet çocuğa uygulanmış demektir. Ben burada çocukları temsil ediyorum" şeklinde konuştu.

HAYALİN GERÇEK OLMASI İÇİN UĞRAŞIYORUM!

Etkinliğe katılıp sergi için çektirdiği fotoğrafın önünde poz veren Mert Fırat, "Kadın haklarının ya da dertlerinin tartışılmadığı, mutlu bir dünya hayal ediyorum. Bence dünyanın asıl problemi bu... Bu hayalin belki çok gerisindeyiz ama bunu gerçeğe dönüştürmek için elimden geleni yapıyorum" dedi.

#Sayfa#

200 KADIN İLK KEZ SİNEMADA FİLM İZLEDİ!

Bahçelievler'deki Metroport Alışveriş Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü anlamlı bir organizasyonla kutladı. Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir tarafından belirlenen, hayatları boyunca hiç sinemaya gitmemiş 200 kadın; 'Fetih 1453' filmini izledi.

TAM NOT ALDI!

Vizyona girdiği 16 Şubat'tan itibaren 16 günde 4 milyon 651 kişi tarafından izlenerek Türk sinema tarihinin en çok izlenen filmi olan 'Fetih 1453', kadınlardan da tam not aldı. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Faruk Aksoy'un üstlendiği 'Fetih 1453' filmini çok beğendiklerini söyleyen kadınlar, "Bu kadar büyük bir ekranda film izlemek güzelmiş. Herkesin konuştuğu bir filmi izlediğimiz için çok mutluyuz. Artık bu film hakkında biz de yorum yapabileceğiz" dediler. Film bittikten sonra yapılan çekilişle üç talihli kadın, Kuşadası'nda tatil kazandı.

#Sayfa#

ŞİDDET GÜÇ GÖSTERİSİ DEĞİL ERKEĞİN ACİZLİĞİ!

Kadına karşı şiddete karşı duyarlılığı artırmak amacıyla düzenlenen 'Kanatlandılar' isimli sosyal sorumluluk projesinin tanıtımı önceki gün Ritz Carlton Otel'de yapıldı.

KIRMAYIN!

34 ünlü kadının kanat takıp poz verdiği serginin açılışında; Songül Öden, Sibel Tüzün, Meltem Cumbul, Arzu Yanardağ, Yeşim Salkım, Hale Caneroğlu, Zeynep Beşerler ve Demet Tuncer hazır bulundu. Toplumda şiddet görerek büyüyen erkeklerin eşine de şiddet uyguladığını söyleyen Songül Öden, "Türkiye'de her üç kadından biri; sadece fiziksel değil, psikolojik şiddet de görüyor. Güç gösterisi bir erkeğin cesaretini değil, onun acizliğini gösteriyor" dedi. Arzu Yanardağ da kadına şiddet konusunda bir slogan bulduğunu söyleyerek "Erkekler; kadınların kalbini ve kanatlarını kırmayın" dedi.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Haldun Dormen Mert Fırat Şişli Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title