Haberler

José Carreras'tan Unutulmaz Açılış Konseri!

Güncelleme:

Kurucu destekçiliğini Doğuş Grubu'nun, sanat yönetmenliğini Yücel Canyaran'ın üstlendiği 8'inci D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali dünyanın en ünlü tenorlarından José Carreras'ı klasik müzik tutkunlarıyla buluşturdu. Dünyaca ünlü şef David Giménez yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) eşliğinde sahne alan José Carreras, muhteşem performansıyla müzikseverlere unutulmaz anlar yaşattı. Efsanevi tenora sahnede, uluslararası başarılarıyla tanınan soprano Simge Büyükedes eşlik etti. Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan'ın ev sahipliğinde düzenlenen açılış kokteyli ile başlayan geceyi yaklaşık 5500 kişi izlerken, ünlü tenor dakikalarca ayakta alkışlandı.

Doğuş Grubu'nun kurucu destekçiliğini ve Yücel Canyaran'ın sanat yönetmenliğini üstlendiği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali muhteşem bir açılış konseriyle müzikseverlerle buluştu.

Avrupa Festivaller Birliği üyesi olan ve bu yıl Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde "Yılın En İyi Klasik Müzik Etkinliği" seçilen festivalin 8'inci yılında, dünyaca ünlü İspanyol (Katalan) tenor José Carreras, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) eşliğinde gerçekleştirdiği performansıyla, konser alanını dolduran yaklaşık 5500 izleyiciden büyük alkış aldı.

Şef David Giménez yönetiminde sahneye çıkan José Carreras, kendisine eşlik eden CSO ile birlikte gecenin açılışını F.P.Tosti'nin L'ultima Canzone (Son Şarkı) adlı aryasıyla yaptı.

Sanatçı, iki bölümden oluşan konserde, C.Gardel'in Lejana Tierra Mia (Benim Uzak Ülkem), M.Leigh'in Mançalı Adam Müzikali'nden "İmkânsız Rüya" ve S.Cardillo'nun Core n'grato "Nankör Yürek" gibi klasik müziğin en tanınmış aryalarını seslendirildi.

D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nde ayrıca, festivalin bu yılki onur konuğu olan ünlü besteci ve müzik adamı Prof. Muammer Sun'a da bir plaket takdim edildi.

Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan: "Kurucu destekçiliğini üstlendiğimiz Festivalimizin, Türkiye'de klasik müziğin daha fazla dinlenmesine ve benimsenmesine her yıl daha büyük katkıda bulunduğunu görmenin gururunu yaşıyoruz"

D-Marin Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin açılış konseri öncesinde bir konuşma yapan Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, "Kurucu destekçiliğini üstlendiğimiz Festivalimizin, Türkiye'de klasik müziğin daha fazla dinlenmesine ve benimsenmesine her yıl daha büyük katkıda bulunduğunu görmenin gururunu yaşıyoruz. Grubumuzun bundan sekiz yıl önce D-Marin Turgutreis Marina'da başlattığı Uluslararası Klasik Müzik Festivali, bu misyonuna elbette, değerli müzikseverlerin yoğun katılımı ve destekleriyle ulaştı. Her yıl artan seyirci sayısı ve kıymetli solist ve orkestraların katılımlarıyla, festivalimiz büyüdü ve alanında referans organizasyonlardan biri haline geldi" dedi.

Hüsnü Akhan, festivalden elde edilecek gelirin ise Tohum Otizm Vakfı ile Bodrum Sağlık Vakfı'na aktarılacağını sözlerine ekledi.

Festivalin ikinci günü: İlk gün batımı konserinde piyano ve keman resitali

Festivalin ikinci günü olan 15 Temmuz'da (bugün) ilk gün batımı konseri gerçekleştirilecek. Günbatımı konserinde, yorumları ile beğeni kazanan piyanist Gülru Ensari ve ünlü Alman keman virtuözü Mirijam Contzen klasik müzik tutkunlarıyla buluşacak. Marina amfi-tiyatrosunda, saat 19:00'da başlayacak ücretsiz konserde Debussy ve Ravel'in keman ve piyano için sonatları ile Ravel'in Tzigane adlı eseri seslendirilecek.

İkinci gece konserinde virtuözler geçidi

Viyolanın yaşayan en büyük ismi olarak adlandırılan Yuri Bashmet de dünyanın en iyi oda müziği orkestralarından biri olan Moskova Solistleri ile birlikte ilk kez Bodrum'da müzikseverlerle buluşacak. Konserin ikinci gecesinin şef ve solistliğini üstlenecek olan ünlü virtuöz Bashmet ve kariyer basamaklarını hızla tırmanan keman sanatçısı Alena Baeva, Mozart'tan Çaykovski'ye, Grieg'ten Paganini'ye uzanan programlarıyla unutulmaz bir konsere imza atacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Doğuş Grubu Turgutreis Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title