Haberler

Jolly Tur Müşterilerinin Yüzde 90'ı Seçimler Nedeniyle Tatillerine Ara Verdi

22 Temmuz Pazar Günü Yapılan Genel Seçimler Nedeniyle Tatilciler Tatillerine Ara Verdi. Havayolu Taşımacılığında Doluluk Oranı Yüzde Yüze Ulaşırken, Bazı Havayolları da Seçim Haftasına Özel Bazı Seferlerdeki Uçak Tiplerini Büyüttü ve Bazı Hatlarda da Ek Seferler Düzenledi. Seçim Öncesinde En Fazla Talep Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir'den İstanbul Yönüne Olurken, Ege ve Akdeniz Sahilleri de Y...

22 Temmuz Pazar günü yapılan genel seçimler nedeniyle tatilciler tatillerine ara verdi. Havayolu taşımacılığında doluluk oranı yüzde yüze ulaşırken, bazı havayolları da seçim haftasına özel bazı seferlerdeki uçak tiplerini büyüttü ve bazı hatlarda da ek seferler düzenledi. Seçim öncesinde en fazla talep Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir'den İstanbul yönüne olurken, Ege ve Akdeniz sahilleri de yabancı turistlere kaldı.

Geçen hafta ve bu hafta içinde iç turizm hareketinde önemli bir düşüş yaşandığını belirten Jolly Tur'un Kurucusu ve Onursal Başkanı Sinan Vardar, "Seçimler dolayısıyla yüzde 90 oranında Jolly Tur misafiri de tatillerine oy kullanmak için ara verdi" dedi.

Bunun demokrasi açısından memnun edici bir durum olduğuna işaret eden Sinan Vardar, turizm sektörünün kendi içinden sektörü mecliste temsil edecek bir politikacı çıkaramamasından yakındı.

"ACENTELER KOBİ KAPSAMINA ALINMALI"

Seçim programlarında turizme yer verilmediğinin altını çizen Sinan Vardar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'ye turistlerin 4'te 3'ünü tur operatörleri getiriyor. Ancak operatörler hiçbir zaman devlet tarafından ne ödül ne teşekkür almıştır. Sektör dinamiklerinden TÜRSAB, Sivil Havacılık ve otelciler bir bütün olup da master bir planla hükümete gidemiyor. 4 milyon kişinin ekmek yediği bu sektör, kendi içinden bir tane milletvekili çıkaramıyor. Türkiye'deki acentelerin sermaye sıkıntıları var. Bu acenteler KOBİ kapsamına alınırsa devler kara geçer. Yüksek işsizlik oranına da turizm çare bulacak. Gelen

her 1 milyon turist 300 bin kişilik istihdam oluşturuyor."

"RUS TURİST ROTASINI TÜRKİYE'YE ÇEVİRDİ"

Rusya'dan gelen turist oranında yüzde 20 oranına yakın bir artış olduğuna ve Jolly Tur'un da Rusya'da ilk Türk tur operatörlerinden biri olduğuna değinen Vardar, Rusya'dan Avrupa'ya daha önceki senelerde tatil için giden turistlerin pahalılık ve vize sorunları nedeniyle tatil planlarını tekrar Türkiye'ye çevirdiklerini belirtti.

"DIŞ TİCARET AÇIĞININ YÜZDE 40'I TURİZM GELİRLERİNDEN SAĞLANIYOR"

70 milyonluk Türkiye'de bilhassa kültür turlarında önemli bir artış yaşandığını kaydeden Vardar, bunda da insanların ekonomik refah düzeyindeki artışın ve tüketici kredilerinin etkili olduğunu söyledi. İstanbul'da 50-60 yeni otel projesi gündemde olduğunu ve ortalama 500 bin Türk vatandaşının tatile çıktığını veya turlara katıldığına değinen Vardar, "Ancak hiçbir siyasi parti programında turizmle ilgili hemen hiçbir ayrıntıya yer verilmiyor. Oysa Türkiye'de dış ticaret açığının yüzde 40'ı turizm

gelirlerinden sağlanıyor. Turizm, 30 sektöre destek olan bir sektör, bacasız sanayi. Akdeniz çanağındaki ülkeler turizm yatırımlarına ortalama 300 bin yeni yatak kapasitesi eklediler. Bunun 75 bini Türkiye'ye ait. Doğru vergilendirmek ve kanunlara uymak şartıyla Türkiye'de kumarhane işletilse 1 milyar dolar vergi alınabilir. Bunun 500 milyonu ülkenin tanıtımına diğer yarısı da alt yapı yatırımlarına harcansa Türkiye de turizmde dünyada hak ettiği yere gelir" diye konuştu.

(ERÖ-ERÖ-SN-SN-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title