Haberler

Jkbb 2012 Yılı Nisan Ayı Meclis Toplantısı Başladı

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği, 2012 yılı Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nı yapmak üzere 26-29 Nisan 2012tarihleri arasında JKBB ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci başkanlığında Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir araya geldi.

Değişik illerden JKBB Üyesi yaklaşık 86 Belediyenin katıldığı meclis toplantısı Edremit Adrina Hotel'de

yapılıyor. Oldukça yoğun bir gündemle başlayan Nisan Ayı Meclis Toplantısı açılış ve yoklamanın ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Gündemin 3. maddesi olan birliğe yeni üyeliklerin ve ayrılmaların görüşülmesi ile birlikte Afyonkarahisar Belediyesi, Sivas Belediyesi, Afyonkarahisar ili Çobanlar Belediyesi, Aydın İli Kuyucak İlçesine bağlı Horsunlu ve Kurtuluş Belediyeleri ile Kütahya İli Şaphane İlçesi Karamanca Belediyesi JKBB üyeliğine katılırken, Manisa İli Turgutlu Belediyesi üyelikten ayrıldı. Her geçen gün üye sayısını arttıran JKBB böylelikle üye sayısını 89'ayükseltmiş oldu.

Meclis gündeminin 4. Maddesinde ihtisas Komisyonlarına Üye Seçimine geçildi. Geçtiğimiz yıl oy birliği ile JKBB'nin Danışma Kuruluna seçilen Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Ali Danışman, İller Bankası Yer Altı Etütleri Daire Başkanı Kemal AKPINAR, İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim ÜyesiProf.Dr. Zeki Karagülle'nin görevlerine devam etmesi yine oy birliği ile kabul edilirken, Plan ve Bütçe Komisyonu'na seçilen Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ ve Denizli Belediye Meclis Üyesi Mehmet Teke'nin de aynı görevi sürdürmeleri kabul edildi.

Birliğin Denetim Komisyonu üyeliğine Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan ve Kırşehir Belediye Meclis Üyesi Yusuf Ergül seçilirken, Kesin Hesap Komisyonu üyeliklerine ise Kırşehir Belediye Meclis Üyesi Rasim Yazıcı, Pamukçu Belediye Başkanı İsmail Çoban ve Kuzuluk Belediye Başkanı Bilal Soykan seçildi.

Encümen üyeliklerine geçen yıl seçilen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Kula Belediye Başkanı SelimAşkın, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu'nun devam etmesi oy birliği ile kabul edilirken, yine encümen üyesi olan Buharkent Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu'nun vefatının ardından yerine yeni belediye başkanı Yusuf Vural'ın encümen üyesi olarak seçilmesine oybirliği ile karar verildi.

2011 yılı Faaliyet Raporu ve Kesin Hesabın da görüşülerek kabul edildiği2012 yılı Nisan Ayı Belediye Meclis toplantısında Ekim Ayı olağan meclis toplantısının Rize'de gerçekleştirilmesine karar verilerek dilek ve temennilerin ardından meclis toplantısı sona erdi. "Jeotermal Sera Uygulamaları" Paneli 26 Nisan Cuma günü başlayacak olan ikinci oturumda Yapılacak İki oturum halinde düzenlenecek olan, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'ın ve çok sayıda bürokratın da katılacağı panelde sırasıyla Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'ın sunacağı Edremit İlçesi ve Jeotermal Potansiyeli", Gıda, Tarım

ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Dr. Talat Şentürk "Jeotermal Seracılıkta T.CGıda, Tarım

ve Hayvancılık Bakanlığı Uygulamaları", Sarayköy Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Arzu Sehim "Jeotermal Kaynak Uygulamalarından Organize Sera Bölgesi Örneği", Sera Teknolojileri İnş. Müh. Ltd. Şti. Genel Müdürü Vural Özdemir "Modern Sera Teknolojileri, Yiğit Akü Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Yiğit "Kırşehir'de Bir Başarı Öyküsü; Çiçekdağı Jeotermal Serası" konularındaki bildiriler ile sona erecek.

(SŞ)

27.04.2012 12: 06: 49

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethi Yaşar Balıkesir Kırşehir Edremit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title