Haberler

    Japonlar İnsanı Mutlu Gösteren Ayna Yaptı

    Güncelleme:

    Tokyo Üniversitesi'nde okuyan Shigeo Yoshida, insanın direkt olarak yüz kaslarına yansıyan ruh halini, ters yönde işletebilen bir ayna yaptı.

    - Japonya'da bir yüksek lisans öğrencisi, insanların yüz ifadesini değiştirmeyi beceren bir program tasarladı. Tokyo Üniversitesi'nde okuyan Shigeo Yoshida, insan yüzündeki kasları tespit ve takip edebilen, hatta görüntü üzerinde değişiklik yaparak kameraya bakan kişileri olduklarından daha mutlu gösterebilen bir program keşfetti. "Kışkırtıcı ayna" adı verilen program, otomatik olarak, kameraya bakan kişinin yüz ifadesini oluşturan kasları tespit ediyor. İnsanın ruh hali konusunda en belirleyici rolleri oynayan göz altı, dudak kenarı ve yanak kaslarını gerçek zamanlı olarak şekillendirebilen program sayesinde, insanlar olduklarından daha mutlu görünebilme şansına sahip oluyor.

    Bir hipotezden etkilendi

    Yoshida, programı Yüz Geribildirim Hipotezi'nden (Facial Feedback Hypothesis) etkilenerek tasarladığını söyledi. Hipoteze göre insanın ruh hali direkt olarak yüz kaslarına yansıyor. "Kışkırtıcı ayna" bu yansımayı tam ters yönde işleterek, yüz kaslarında değişiklik yaparak insanın ruh halini değiştirebiliyor. "Kışkırtıcı ayna" gerçek zamanlı olarak yapabildiği ufak bir değişikliklerle, ciddi ve moralsiz birinin, mutlu ve pozitif görünmesini sağlayabiliyor. Yoshida'nın bu dahiyane buluşunu görenler, "Kışkırtıcı ayna" sayesinde görüntülü konuşmaların ve keyifsiz telekonferansların bundan böyle daha rahat geçebileceğini itiraf etti.

    Kaynak: Sabah

    Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title