Haberler

Japonlar, Organik Çayı Sevdi

Karali Çay Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karali, Japonya'ya Deneme Amaçlı Olarak Gönderdikleri 2,5 Tonun Üzerinde 'Organik Çayın' Büyük İlgi Gördüğünü Söyledi.

Karali Çay Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karali, Japonya'ya deneme amaçlı olarak gönderdikleri 2,5 tonun üzerinde 'organik çayın' büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Karali, Rize'deki bahçelerinde 2000 yılında organik çay üretimine başladıklarını, 2005 yılında organik çay üretim sertifikası aldıktan sonra ihracat konusundaki çalışmalarını hızlandırdıklarını belirtti.

Japonya'ya geçtiğimiz ay organik çay ihraç ettiklerini, bu ülkeye ilk aşamada deneme amaçlı olarak 2,5 tonun üzerinde çay gönderdiklerini ve ürünün büyük ilgi gördüğünü ifade eden Karali, şöyle konuştu:

“Gelişmiş ülkelerde, özellikle organik ürünlere ilgi sürekli artıyor. Karali Çay olarak, organik çay üretiminde ve yurt dışı pazarlarda önemli aşamalar kat ettik. Son iki yıldır Almanya'da düzenlenen dünyanın en büyük organik gıda ve doğal ürünler fuarı Biofach'a katılıyoruz. Bunun yanı sıra çok sayıda yurt dışı fuarlarda da yerimizi aldık. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Japonya, Güney Amerika ve Orta doğu ülkelerinden organik çayımıza çok yoğun ilgi var. Bunların sonucu olarak ilk ihracatımızı Japonya'ya yaptık.”

Geleneksel çay kültürleriyle tanınan Japonlar'a Türk organik çayını tattırdıklarını dile getiren Karali, bu ülkede ürünlerine gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını, geleneklerine çok bağlı olan Japon tüketicisine Türk çayını sevdirmeyi başardıklarını vurguladı.

AVRUPA'YA ORGANİK SİYAH ÇAY

Japonya pazarına organik çay ihracatını arttırmaya çalışacaklarını anlatan Karali, Almanya, İngiltere, Estonya, Fransa'dan da organik çaylarına talep olduğunu, 100-200 gramlık ambalajlarda siyah organik dökme çay ve süzme poşetlerde organik çay talep ettiklerini, bu talepler doğrultusunda hazırlıklarını yaparak Avrupalılara da organik siyah Türk çayı içirmeyi planladıklarını söyledi.

Karali, siyah çayla Avrupa ülkelerine ihracatın çok zor olduğunu, buna rağmen organik çay ihracatında birkaç yıllık zaman zarfında önemli ihracat oranına ulaşacaklarına inandıklarını vurgularken, şöyle devam etti:

“Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünya genelinde organik ürünlere ilgi çok yoğun bir şekilde artıyor. Organik bitki ve meyve çayları üretimi için de hazırlıklara başladık. Sonbaharda organik bitki çayları üretiminde de ihracat aşamasına geçeceğiz. Pazarlama çalışmalarımızı hızlandırmak için Almanya'da bir temsilcilik oluşturma kararı aldık. Böylece Avrupa pazarında daha etkin bir pazarlama stratejisi izlemeyi hedefliyoruz.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title