Haberler

İznik Belgesellerle Mercek Altında

Hazırladığı uluslararası tarih belgeselleri ile geleceğe önemli notlar düşen Belgesel Yönetmeni Tekin Gün, Uludağ'da başladığı belgesel çekimlerini medeniyetler beşiği İznik'te sürdürüyor.

Hazırladığı uluslararası tarih belgeselleri ile geleceğe önemli notlar düşen Belgesel Yönetmeni Tekin Gün, Uludağ'da başladığı belgesel çekimlerini medeniyetler beşiği İznik'te sürdürüyor.

Bursa'daki antik kalıntıların gün yüzüne çıkmasına da önemli rol alan Uluslararası ödüllü Belgesel Yönetmeni Tekin Gün ve ekibi, Uludağ'dan sonra çekimlerine İznik ve çevresinde devam ediyor. Ayasofya'nın Cami olarak hizmet vermesinin ardından dikkatlerin bu bölgeye çekildiğine vurgu yapan yönetmen Gün, var olan Ayasofya'ların içinde konum ve sahip olduğu misyonlar yönünden en önemlisinin İznik'te bulunan Ayasofya olduğunu vurguladı. Gün, "İznik, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bütünüyle baktığınızda açık hava müzesini andıran görünümü ile dünyada eşine az rastlanan antik şehirlerden biri. İznik'in bana göre tarih öncesi çağlardan, eski bir

kuruluşunun bulunduğu Prehistorik buluntulardan ve çevresini kuşatan höyüklerden anlamaktayız. İlk çağın coğrafyacısı Strabona göre kent, İ.Ö. 316'da Makedonya kralı Büyük İskender'in kumandanlarından Antigonius Monophtalmos tarafından kuruldu denilse de yapılan yüzey çalışmalar ve Semavi Eyice'nin araştırmalarında o bölgede Trak kavimi göçlerinden önce Helikare adında bir antik kentin ortaya çıktığını görmekteyiz" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uludağ İznik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title