Haberler

İzmirli Hayırsever İş Adamı İşgören Toprağa Verildi

İzmir'de, Tedavi Gördüğü Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Yaşamını Yitiren Hayırsever İş Adamı Salih İşgören (86) Toprağa Verildi

İzmir'de, tedavi gördüğü Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitiren hayırsever iş adamı Salih İşgören (86) toprağa verildi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İşgören için Alsancak Salih İşgören Kampüsünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Salih İşgören'i İzmir Valiliği yaptığı dönemde tanıdığını, o yıllarda Güney Deniz Saha Komutanlığı görevinde bulunan Koramiral Işık Biren'in tahsis ettiği bir lojman arazisine İşgören'in güzel bir okul yaptırdığını hatırlattı.

Salih İşgören'in İzmir'e eğitim, sağlık, kültür ve güvenlik alanlarında kazandırdığı onlarca tesis bulunduğunu anımsatan Bakan Gönül, şunları kaydetti:

'Yaşarken, büyük hayır işleri yaptı. Eşi Nevvar Hanım ile sürekli toplumun sorunlarına eğildi. Baki kalan bu kubbede hoş bir seda bırakarak, güzel isimle aramızdan ayrıldı. Mevlana'nın ebediyete intikal edişine şebi aruz deriz. Allah'ın sevgisine kavuşma, düğün gecesi anlamı taşır. Hayatımda çok az tanıdığım bir eş ilişkisine sahip olan Salih İşgören beyefendi de bugün 3 yıl önce yaşamını yitiren Nevvar İşgören Hanım'a kavuşacak. Nevvar Hanım orada onu bekliyor. Bu geceyi sevgiyle, aşkla bir yaşam geçiren, topluma önemli katkılar sağlayan Salih-Nevvar İşgören için düğün gecesi olarak nitelendiriyorum. İzmir'in başı sağolsun. İzmir'e kazandırdığı onlarca tesiste, adları ebediyete kadar yaşayacak.'

İzmir Valisi Cahit Kıraç da Salih İşgören'in çalışarak, üreterek ve paylaşarak İzmir'e ve ülkesinin kalkınmasına katkı yaptığını, vefat haberini aldığı dün akşamdan bu yana acı ve hüzün içerisinde olduğunu söyledi.

İşgören'in vefatının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a telefonda bilgi sunduğunu ifade eden Vali Kıraç, şöyle dedi:

'Sayın Başbakanımız İzmir'e, İşgören ailesi ve yakınlarını başsağlığı dileğini iletmemi istedi. İzmir'de eğitim, sağlık, altyapı sorunlarıyla güvenlik, Türk Silahlı Kuvvetleri ile üniversitelere yaptığı maddi ve gayrimenkul yardımları hiçbir zaman unutulmayacaktır. Ölümünden bir gün önce ziyaretine gittiğimde, bu hayırların devam etmesi için bir vakıf kurulması yönünde yöneticilerine talimat verdiğini, kendisini hayır işlerine eşi rahmetli Nevvar İşgören'in yönelttiğini söyledi. Bir de 'Rahmetli eşimi çok seviyorum. Bir an önce ona kavuşayım' dedi. İzmir çok büyük bir hayırseverini kaybetti. O son olarak, İzmir'de eksikliğini gördüğü, cenaze törenlerinin yapılacağı büyük bir cami yaptırmak istiyordu. İnşallah vasiyeti olan vakıf bir an önce kurulur, son isteği ve son günlerde üniversitelerle imzaladığı protokoller hayata geçer.'

Kampüs içinde çeşitli liselerde okuyan öğrenciler, Salih İşgören'in Türk bayrağına sarılı naaşının bulunduğu tabutun üzerine karanfiller bıraktı. Üzerlerinde Nevvar-Salih İşgören çiftinin fotoğraflarının bulunduğu t-shirt giyen öğrenciler, taşıdıkları çeşitli pankartlarda da Nevvar-Salih İşgören çiftini unutmayacaklarını belirttiler.

Törende, Salih İşgören'in kardeşi Sezai İşgören'in kızları Dilek ve Özlem İşgören ile yakınları Nihat Öztürk, Ömer Şener, Burhan Moğulkoç, taziyeleri kabul etti.

- ALSANCAK HOCAZADE CAMİSİ-

Alsancak Hocazade Camisinde düzenlenen törene, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Alaeddin Önal, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, AK Parti İzmir Milletvekilleri Tuğrul Yemişçi, Erdal Kalkan, İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Başkanı Necip Kalkan, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir'in eski valililerinden Hüseyin Öğütcen, eski İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı camide, vatandaşlar İşgören'in cenazesinin bulunduğu kısma, tek tek kimlik kontrolü yapılarak alındı. Cenaze namazını İzmir Müftü Yardımcısı Cemil Karagöz kıldırdı.

Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelenk gönderdiği görüldü.

İşgören, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Narlıdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

- SALİH İŞGÖREN KİMDİR?-

İzmir'de 1925 yılında dünyaya gelen Salih İşgören, liseden sonra İzmir Ticaret Borsası'nda 'simsarlık' borsa ajanlığı yaparak iş hayatına atıldı. İşgören, daha sonra otomotiv ile çeşitli sektörlerin temsilciliklerini aldı. İzmir'in 175 milyon lira bağışla en büyük hayırseveri Salih İşgören'e, 1997 yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından 'Üstün Hizmet Madalyası' verildi. İşgören'in ayrıca İngiltere Kraliçesi tarafından verilen 'Şansölye Payesi' bulunuyordu. Çocukları olmayan Nevvar-Salih İşgören çifti, yaptırdıkları okullarda okuyan çocukları, kendi çocukları gibi görerek her türlü gereksinimlerini karşıladı. Kolon kanseri kanseri teşhisiyle 1,5 aydır Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören 86 yaşındaki Salih İşgören, dün akşam vefat etti. Salih İşgören'in eşi Nevvar Salih İşgören de 11 Ağustos 2008'de 83 yaşında vefat etmişti.

/*

- İŞGÖREN ÇİFTİNİN İZMİR'E KAZANDIRDIKLARI-

* Nevvar-Salih İşgören Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi

* Nevvar-Salih İşgören Anadolu Lisesi

* Cumhuriyet Nevvar-Salih İşgören Anadolu Meslek Lisesi ve 100. Yıl Kız Teknik

Öğretim Olgunlaştırma Enstitüsü

* Nevvar-Salih İşgören İlköğretim Okulu

* Gaziemir'e 24 derslikli Anadolu lisesi

* Nevvar-Salih İşgören Eğitim Kampüsü (20 milyon YTL)

* Gaziemir İlköğretim Okulu ve Anaokulu

* Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Hemşirelik Yüksekokulu

* Balçova Nevvar Salih İşgören Çok Programlı Lisesi

* Nevvar-Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesi

* Nevvar-Salih İşgören Hastanesi'ne kalp anjiyo cihazı

* 100 kişilik Basın Sitesi Huzurevi

* 120 kişilik Bornova Huzurevi

* Hatay Asker Hastanesi tadilatı

* Balçova Sağlık Dispanseri

* TSK Güçlendirme Vakfı'na 500 metrekarelik işyeri, İnciraltı'nda villa

* TSK Mehmetçik Vakfı'na 500 metkerarelik işyeri

* Nevvar-Salih İşgören Müzik ve Sahne Sanatları Merkezi

* Balçova Karakolu ve üç katlı lojman

* Şehit ailelerine Tibaş İşhanı'nda işyeri

* Ordu Yardımlaşma Vakfı'na nakdi bağış

* Dünya Engelliler Merkezi'ne 500 bin YTL

* Narlıdere Polis Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi

* Limontepe Camisi ve 1000 metrekarelik arsa

*/

(HH-MV-EA) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title