Haberler

İzmirek Gamze'ye Annelerden Sonra Gençlerden de Destek

Türkiye gündemine ilik bağışı naklinin önemini taşıyan lösemi hastası anne Gamze Akbaş'ın sesine, annelerden sonra gençler de kulak verdi ve bağış için ilk adımı attı.

Türkiye gündemine ilik bağışı naklinin önemini taşıyan lösemi hastası anne Gamze Akbaş'ın sesine, annelerden sonra gençler de kulak verdi ve bağış için ilk adımı attı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hematoloji Bölümü Onkoloji servisinde lösemi tedavisi gören ve 3 yaşındaki oğlu Atakan için yaşama tutunma savaşı veren Gamze Akbaş'a bir destek de gençlerden geldi. Ege Üniversitesi (EÜ) Kan Merkezi'ne kemik iliği bağışçısı olmak için toplu şekilde gelerek bir tüp kan veren yaklaşık 25 genç, internette yapılan kampanya sonucu buluştuklarını belirtti.

İzmir İdeal Leo Kulübü'nün öncülüğünde Ege Üniversitesi bünyesindeki çeşitli öğrenci topluluklarının da içinde olduğu 15 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle gerçekleşen kan bağışı kampanyasına İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Türker Susmuş da destek oldu. Susmuş, ilik bağışının öneminin yaşanan son gelişmelerle bir kez daha arttığına dikkat çekerek gençlerin çabalarını tebrik etti.

Kampanyaya destek veren İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Uğur Doylu ise kemik iliği nakli konusunu ve önemini Gamze Akbaş sayesinde öğrendiklerini vurgulayarak, bundan sonra konuyu hem Gençlik Meclisi'ne taşıyacağını, hem de kişisel olarak bu konuda gönüllü çaba göstereceğini belirtti.

İzmir İdeal Leo Kulübü Başkanı Özgür Çandar da "Bugün ilk adımı attık. Bundan sonra da 3-4 aylık periyotlarla kan vermeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Ege Üniversitesi türkiye izmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title