Haberler

İzmir Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu, Halk Oyunları Birincisi

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde Yapılan İlköğretim Okulları Küçükler Kategorisi Geleneksel Halk Oyunları Türkiye Finali Yarışmasında İzmir Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu Birinci Seçildi.

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde yapılan İlköğretim Okulları Küçükler Kategorisi Geleneksel Halk Oyunları Türkiye Finali yarışmasında İzmir Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu birinci seçildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı'nca Gediz Belediyesi Anfi Tiyatrosu'nda akşam düzenlenen Geleneksel Halk Oyunları Türkiye Final yarışmasına daha önceki karşılaşmalarda bölge birincisi seçilen 16 Halk Oyunu ekibi katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı İsmail Özdemir, Bakanlık Şube Müdürü Halil Ağaçkanlı, Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Vali Yardımcısı Günay Özdemir, Gediz Kaymakamı Ali Nazım Balcıoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakırdemir, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Saygı, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Dönmez, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Demir, eğitim camiası ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlenen final yarışmalarında İzmir Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibi İzmir yöresinden sergilediği halk oyunlarıyla 92.40 puan alarak Türkiye birincisi seçildi. Bayburt yöresi halk oyunlarıyla 91.80 puan alan Bayburt Yüzbaşı Şehit Agah İlköğretim Okulu ikinci olurken, Erzurum yöresi halk oyunlarını sergileyen Erzurum Kocatepe İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibi de 91 puan alarak üçüncülük elde etti.

Anfi Tiyatroda misafirlere hitaben bir konuşma yapan Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, İlköğretim Okulları Arası Küçükler Geleneksel Halk Oyunları Türkiye Final yarışmasının Gediz'de yapılmasından İl ve ilçe olarak çok memnun olduklarını söyledi. Vali Kocatepe, Türkiye'nin en ücra köşelerinden Gediz'e gelen bütün yarışmacıların iyi birer dostluk kurarak ayrılacaklarını belirtti.

Gediz Kaymakamı Ali Nazım Balcıoğlu da konuşmasında, Kültür ve geleneklerin canlı kalmasını sağlayan tüm etkinlikleri destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Kaymakam Balcıoğlu, "İlçemizde ilk defa yapılan İlköğretim Okulları Küçükler Kategorisi Geleneksel Halk Oyunları Türkiye Final yarışmasına katılan bütün ekipleri yürekten kutluyorum. Hepiniz ülkenin gözbebeğisiniz" dedi.

Yarışmanın birincisi olan İzmir Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibine Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı İsmail Özdemir tarafından birincilik kupası ve plaket verildi. Türkiye ikincisi olan Bayburt Yüzbaşı Şehit Agah İlköğretim Okulu'nun ödül ve plaketini Gediz Kaymakamı Ali Nazım Balcıoğlu tarafından verilirken, üçüncü olan Erzurum Kocatepe İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibinin ödülünü de Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu verdi. Diğer yarışmacılara da mansiyon, plaket ve katılım şilti verildi.

(MA-EFE) 09.06.2008 11:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title