Haberler

İzmir'deki Kayıp İş Adamı Operasyonu

İzmir'de, 2004'te Kaybolan ve Geçen Yıl Ağustos Ayında Polisin Yaptığı Operasyonda Kemikleri Bulunan İş Adamı Sezai Rahmi Özden'in Öldürülmesi Olayına İlişkin, 4'ü Tutuklu 10 Sanığın Yargılanmasına Başlandı

İzmir'de, 2004'te kaybolan ve geçen yıl Ağustos ayında polisin yaptığı operasyonda kemikleri bulunan iş adamı Sezai Rahmi Özden'in öldürülmesi olayına ilişkin, 4'ü tutuklu 10 sanığın yargılanmasına başlandı.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 4'ü tutuklu 9 sanık katıldı. Tutuksuz yargılanan Ahmet Ateş ise duruşmaya gelmedi. İlk olarak sanıklardan Mustafa Edik'in ifadesi alındı. Sezai Rahmi Özden'i öldürmeye azmettirdiği yönündeki suçlamaları kabul etmeyen Mustafa Edik, Özden'in bir şirketinde ortağı olduğunu belirterek, 'Ben kendisine ağabey derdim. 2004 yılında Sezai Rahmi Özden beni İstanbul'a çağırdı. Şirketimize ait depoda görüştük. Bana ameliyat olacağını söyledi ve iş konuştuk. Avukat Talat Tekkılıç da toplantıya katıldı. Daha sonra ben ayrıldım. Nasıl öldürüldüğünü bilmiyorum' diye konuştu.

- 'ÖZDEN TEHDİT EDİLİYORDU' -

Mustafa Erdik, savunmasında MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Erol Evcil ve Alaaddin Çakıcı'ya yönelik iddialar ortaya atarak şöyle konuştu: 'Müsavat Dervişoğlu, Özden'in İzmir'e girişini yasaklamıştı. İzmir'e gelmeye korkuyordu. Erol Evcil ve Alaaddin Çakıcı tarafından da tehdit edildiğini söylüyordu. Musavvat Dervişoğlu ve Alaaddin Çakıcı o yıllarda İzmir'de görüşmüşlerdi. Bu gazetelere de yansımıştı.'

Mustafa Edik, Özden ailesinin avukatının, 'Sezai Rahmi Özden ile ilk ilişkinin işçi işveren ilişkisi miydi yoksa, sembolik bir ortaklık şeklinde miydi? 2009 yılına gelindiğinde Sezai Rahmi Özden ve eşi Zehra Özden'e ait hisseleri nasıl mal varlığınıza kattınız?' şeklindeki sorusunu yanıtlamak istemediğini bildirdi.

- TEKKILIÇ'IN ŞOFÖRÜ BALTACI, KAPALI OTURUMDA İFADE VERDİ-

Geçen yıl Kasımda hastalığı nedeniyle ölen avukat Talat Tekkılıç'ın şoförlüğünü yapan tutuklu zanlılardan Güneş Murat Baltacı, duruşmada kapalı oturumda ifade vermek istediğini belirtti. Baltacı'nın talebi kabul edilirken, duruşma salonunda sanıklar ve izleyiciler çıkarıldı. Yalnızca mahkeme heyeti ve avukatların bulunduğu salonda, ifade veren Baltacı'nın daha önce Özden'i, Talat Tekkılıç'ın öldürdüğü yönündeki ifadelerini tekrarladığı öğrenildi. Baltacı, cezaevinde ifadesini değiştirmesinin talebiyle 'Buca'da bir ev ve her ay ailene 750, sana 500 lira. İmza M.E' şeklinde bir pusula gönderildiğini de iddia etti. Tutuklu yargılanan Hakan Zambak da cinayetle ilgisinin bulunmadığını öne sürerek, 'Daha önce Talat Tekkılıç'ın yanında çalışmıştım. Güneş Murat Baltacı ve Tekkılıç beni evden gelip aldılar. Bir dağ başına gittik. Orada cesedi gördüm. Talat Tekkılıç, Baltacı'dan cesedi parçalamasını istemişti. O da ben de karşı çıktık. Elinde silah vardı. Ben arabaya gidip oturdum. Sonra cesedi parçalayıp gömmüşler. Ben görmedim. O sırada cesedin kime ait olduğunu da bilmiyordum' şeklinde ifade verdi. İsa Edik ise Mustafa Edik'in şoförlüğünü yaptığını kaydederek, cinayetle ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü. Duruşmada ifadesi alınan diğer sanıklar ise suçlamaları kabul etmediler.

- MÜŞTEKİLER-

Sezai Rahmi Özden'in eşi Zehra Özden, oğulları Süleyman ve İsmail Özden ile Mustafa Edik tarafından tehdit edildiklerini ileri süren 2 şikayetçinin müdahillik talebi kabul edildi. Musavat Dervişoğlu'nun avukatı da müdahillik talebinde bulundu. Dervişoğlu'nun avukatı, cinayetin Musavat Dervişoğlu'nun üzerine yıkılmak istendiğini, müvekkilinin itibar kaybettiğini, bu hususun Baltacı'nın 'Özden'in parmağını Dervişoğlu'nun aracına koyacaktık ama başaramadık' şeklinde hazırlık aşamasında verdiği ifadede yer aldığını kaydetti.

- ARA KARAR-

Mahkeme heyeti tutuklu yargılanan sanıklardan İsa Edik'in tahliyesine karar verdi. Mustafa Edik, Hakan Zambak ve Güneş Murat Baltacı'nın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Dervişoğlu'nun müdahillik talebi konusunun bir sonraki celse karara bağlanması kararlaştırdı.

- DAVANIN GEÇMİŞİ-

İzmir'de, geçen yıl Ağustos ayında, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının koordinasyonunda, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesince, 2004'ten bu yana kayıp olan iş adamı Sezai Rahmi Özden'in bulunması amacıyla düzenlenen operasyonda, iş adamının daha önce yanında çalışanların da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmış, 3'ü tutuklanmıştı.

Sorgulanan zanlıların, kayıp iş adamının cesedinin Gaziemir ilçesindeki ormanlık alanda olduğunu söylemeleri üzerine burada yapılan kazıda kemik parçaları bulunmuş, Adli Tıp Kurumundaki DNA incelemesinde, kemiklerin iş adamı Sezai Rahmi Özden'e ait olduğu belirlenmişti.

Operasyon çerçevesinde gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan avukat Talat Tekkılıç geçen yıl Kasım ayında kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Burhan Yıldız, tarafından hazırlanan iddianamede tutuklu zanlılardan örgüt lideri olduğu öne sürülen Mustafa Edik hakkında, Özden'in öldürülmesini azmettirdiği, avukat Talat Tekkılıç'ın şoförü Güneş Murat Baltacı hakkında ise cinayete iştirak ettiği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmiş, işlendikten sonra suça karıştığı belirtilen tutuklu Hakan Zambak'ın ise 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti. Daha sonra yakalanan İsa Edik ile diğer 6 zanlının da silahlı suç örgütüne üye olmak ve tehdit suçlarından cezalandırılması istenmişti.

(EG-EFS-ZBD) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title