Haberler

İzmir'de Kültür Sanat

2010 Yılını Renkli Etkinliklerle Uğurlayan İzmir, Yeni Yılın İlk Günlerini de Kültür Sanat Açısından Yoğun Bir Gündemle Karşılıyor

2010 yılını renkli etkinliklerle uğurlayan İzmir, yeni yılın ilk günlerini de kültür sanat açısından yoğun bir gündemle karşılıyor.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), yeni yılın ilk konserini, yarın akşam Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) şef İbrahim Yazıcı yönetiminde verecek.

Ankara Devlet Çok Sesli korosunun yanı sıra solistler soprano Feryal Türkoğlu, alto Şafak Tulga, tenor Emrah Sözer ve bas Tuncay Kurtoğlu'nun konuk olduğu konserde, İZDSO Beethoven'ın 9. senfonisini yorumlayacak.

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), yeni yılın ilk haftasında oldukça dolu bir programla izleyicilerinin karşısına çıkıyor.

İzmirlilerin geçen sezon beğeniyle izledikleri 'Aşk-ı Memnu' operasının bestecisi Selman Ada, bu kez çocuklar için hazırladığı yepyeni bir projeyle İzmir'i buluşturuyor. Ada'nın bestelediği 'Keloğlan'ın Sırrı' adlı çocuk oyunu, yarın ilk kez Elhamra Sahnesi'nde olacak. 'Keloğlan'ın Sırrı', 8 Ocak Cumartesi ve 11 Ocak Salı günleri de minik sanatseverlerin beğenisine sunulacak. İZDOB solistleri, yarın akşam Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde, farklı ve zengin bir içerikle 'Yeni Yıl' konseri verecek.

İZDOB, 10 Ocak Pazartesi akşamı ise AASSM'de, iki sezondur kapalı gişe sergilenen 'Carmina Burana' balesini, bir kez daha İzmirlilere sunacak.

İZDOB solistlerinden Aydın Uştuk ile Ayhan Uştuk, 11 Ocak Salı akşamı Elhamra Sahnesi'nde 'İki Tenor' konseriyle sanatseverlerin karşısında olacak.

- İZMİR SANAT-

İzmir Sanat, bu hafta iki konsere ev sahipliği yapacak.

İzmir Sanat Büyük Salon'da yarın akşam Timuçin Şahin Quartet konser verecek. Gitarda Timuçin Şahin, vibrafon ve perküsyonlarda Enric Monfort Barbera, kontrabasta Thomas Morgan ve davulda Kenny Grohowski'den oluşan grubun konseri 20.00'de başlayacak.

Büyük Salon'da 12 Ocak Çarşamba akşamı ise İzmir Ouintet Üflemeli Çalgılar Beşlisi konser verecek. Beşli, flütte Selma Özörten, obuada Murat Özülgen, klarinette Atıf Peynirci, fagotta Tolga Alpay ve kornoda Altuğ Tekin'den oluşuyor.

- İZDT-

İzmir Devlet Tiyatroları (İZDT), bu hafta 4 salonda 4 oyunla perdelerini tiyatroseverler için açıyor.

İZDT'nin Konak Sahnesi, tüm hafta boyunca 'Henry ile Alice'in Gizli Yaşamı' adlı oyuna ev sahipliği yapacak. David Tristram'ın yazdığı, Sinan Gürtunca'nın Türkçe'ye çevirdiği oyunda, başrolleri Özlem Başkaya ve Tamer Yılmaz üstleniyor. Oyunda, sağlıklı iletişim kurmayan bir çiftin, içinde bulundukları kısır döngüyü kırmak için fantezi dünyasına sığınmaları ve karı koca arasındaki sürtüşmelerin onları düşürdüğü durum mizahi dille anlatılıyor.

Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi, Simon Williams'ın aynı adlı eserinden Şükran Yücel'in çevirdiği 'Ölüm Öpücüğü'nü izleyiciyle buluşturuyor. Tayfun Eraslan'ın yönettiği gerilim tarzındaki oyun, farklı kurgusuyla izleyenleri iki saat boyunca etkisi altına alıyor.

Karşıyaka Oda Tiyatrosu'nda ise 11 Ocak Salı ve 12 Ocak Çarşamba günleri, 'Bavul' adlı oyun tiyatroseverlerin karşısında olacak. Seyahat dönüşünde havaalanında bavulları karışan bir kadın ve erkeğin öyküsünü anlatan oyunu Sam Bobrick kaleme aldı, Metin Oyman yönetti.

Konak Melek Ökte Sahnesi ise 'Bavul' ile Fakir Baykurt'un eserinden uyarlanan, Doğan Yağcı'nın yönettiği 'Sakarca' adlı çocuk oyunu dönüşümlü olarak izlenebilecek.

- SERGİLER, ETKİNLİKLER-

Ege Üniversitesi (EÜ) Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde seramik sanatının yerleşmesine öncülük eden 13 değerli seramik sanatçısının eserleri, yeni yıla kadar 'Seramikte 50 Yıl' adı altında sergileniyor.

Sergide, Cumhuriyet döneminin ilk seramik sanatçılarından İlgi Adalan, Beril Anılanmert, Tülin Ayta, Erdinç Bakla, Bingül Başarır, Taylan Erder, Candeğer Furtun, Güngör Güner, Ayfer Karamani, Tüzüm Kızılcan, Türker Özdoğan, Mustafa Tunçalp, Jale Yılmabaşar'ın eserleri yer alıyor.

Hatice Doğan'ın 'Çizgiler' adlı baskı resim sergisi, AKM Ege Sanat Salonu'nda sanatseverlerle buluşacak.

İbrahim Bozkuş'un resim sergisi, EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar Kültür Merkezi'nde bu hafta da ziyaret edilebilecek.

Güzel Sanatlar Oyuncuları, 9 Ocak Pazar günü saat 13.00 ve 15.00'te iki kez 'Shrek' müzikalini minik izleyicilerin beğenisine sunacak.

Her hafta önemli konserlere imza atan Ooze Venue, yarın akşam Gripin grubununun konserine ev sahipliği yapacak.

Karabağlar Belediyesi Çalıkuşu Kongre ve Sergi Salonu'nda Neşe Taner'in yağlıboya ve akrilik çalışmalarından oluşan kişisel resim sergisi, hafta boyunca sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

(SY-MV-EAY) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title