Haberler

İzmir'de Bayramlaşmalar

İzmir'de bazı ilçelerde, belediyeler tarafından bayramlaşma törenleri yapıldı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, belediye personeli ile belediye teknik hizmet binasında bayramlaştı.

Çalışanların Kurban Bayramı'nın kutlayan Durak, bayramların birliktelikleri ve kaynaşmayı sağlayan günler olduğunu vurguladı. Çalışma ortamlarındaki birliktelik ve örgütlülüğün daha fazla önem kazandığını da dile getiren Durak, bayramların, birlik ve huzur içinde kutlanmasını diledi.

Durak, Karşıyaka'da belediye çalışanları ile sivil toplum örgütlerinden hizmetlere sahip çıkılmasını isteyerek, "Gelecek kuşaklara bırakacağımızı bir Karşıyaka olmalı. Daha çok çalışacağız. Birbirimizi daha çok seveceğiz. Karşıyaka'nın gelişmeye, üretmeye ihtiyacı var. Karşıyaka Belediyesinde çalışmak bir gururdur" dedi.

Bayram kutlamalarına Tüm-Bel-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Aygül Öğrendi, Belediye İş 4 Nolu Şube Başkanı Cemal Küpeli, Genel-İş 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin de katıldı.

-Narlıdere-

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da Kurban Bayramı dolayısıyla 11 mahalle muhtarına ziyaretlerde bulunarak bayramlaştı.

Batur, vatandaş ile belediye arasındaki en sağlam köprünün muhtarlar olduğunu, muhtarların öneri ve sıkıntılarına önem verdiklerini belirterek,

"Yaptığımız hizmetlerin mahallelere kadar uzanan yüzleri olan muhtarlarımız, halk ile bütünleşmenin en önemli yapı taşlarıdır" diye konuştu.

Muhtarlar tarafından da dile getirilen, doğalgaz için açılan yol yama çalışmalarına yönelik sıkıntılara değinen Batur, çalışmalarda sona gelindiğini, Büyükşehir belediyesine bağlı ekiplerin üç ayrı noktada çalıştıklarını, kısa süre içerisinde ilçede doğalgaz konforunun yaşanacağını vurguladı.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, mahalle ziyaretlerinde vatandaşlarla da sohbet ederken, çocuklara da bayram harçlığı dağıttı.

Batur daha sonra belediye meclis salonuna personelle bayramlaştı. Türkiye'nin şehitler ve deprem felaketi nedeniyle üzüntülü günler yaşadığını dile getiren Batur, halkın Van'daki depremde ortaya koyduğu fedakarlığının ise birlik ve bütünlük için en güzel örneklerden biri olduğunu söyledi.

Batur, Atatürk'ün vefatının 73. yılı dolayısıyla 10 Kasım'da düzenlenecek törenlere halkın duyarlılık ve katılım göstermesini de isedi.

-Konak-

Kurban Bayramı dolayısıyla Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, CHP İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, yönetim kurulu, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleriyle bayramlaştı.

Bayramların giderek azalan vefa duygusunu yeniden hatırlattığını anlatan Tartan, "Bayramlarda hatırlanan vefa, birliktelik gibi kavramları her zaman yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.

CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus da Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın, birleştirici ve yapıcı çalışmalarıyla ön plana çıktığını belirterek, Tartan'ın parti örgütle de ilişkilerini her zaman sıcak tuttuğunu ifade etti.

-Buca-

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, belediye personeli, muhtarlar ve vatandaşlarla makamında bayramlaştı.

Muhtarların taleplerini dinleyen Tatı, birçok yeni projenin daha başlama noktasında olduğunu belirtti.

Buca'da yapılan çalışmaların örnek alındığını dile getiren Belediye Başkanı Ercan Tatı, şöyle konuştu:

"İkinci Pazaryerimizin temelini Kuruçeşme Semtimizde attık. Bu mahallemizde park sorunu da pazarın yapımı ile çözülecek. Bu pazarımızı Gediz, Yıldız ve Adatepe pazaryeri projeleri izleyecek. Şirinyer Projemizde ise çok mesafe kaydetti. Bu projemiz tüm İzmir'e hitap edecek bir çekim merkezi olarak hizmete girecek. Yüzme havuzu projesi de tamamlandı. 3. yıla yaklaşırken, bu araba yola güvenli devam ediyor."

Bayramlaşmada konuşan Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur, Tatı'nın takım kaptanlığında Buca'ya hizmetleri sürdürdüklerini söyledi.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title