Haberler

İzmir - Afganistan´Da Kaçırılan İşçilerin Aileleri Yeni Yıla Gözyaşlarıyla Girdi

Afganistan'da 6 Gün Önce Silahlı Kişiler Tarafından Kaçırılan Bir İnşaat Firmasında Çalışan, 4 Kişiden 2'sinin Manisa Akhisar'da Yaşayan Aileleri Yeni Yıla Gözyaşları İçerisinde Girdi. Kaçırılan İşçilerin Yakınları Ferhat ve Atlı Aileleri Başta Dışişleri Bakanlığı Olmak Üzere Tüm Yetkililerden Kendilerine Yardımcı Olmasını İstedi.

AFGANİSTAN'da 6 gün önce silahlı kişiler tarafından kaçırılan bir inşaat firmasında çalışan, 4 kişiden 2'sinin Manisa Akhisar'da yaşayan aileleri yeni yıla gözyaşları içerisinde girdi. Kaçırılan işçilerin yakınları Ferhat ve Atlı aileleri başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililerden kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Akhisar'ın Hacı İshak Mahallesi'nde oturan Ferhat ailesiyle yine aynı mahallede oturan Atlı ailesinin fertleri, Atlı ailesinin damatları Binali Yalçın'ın evinde toplanıp, basın mensuplarına dertlerini anlattı. 32 yaşındaki İmam Atlı ile 55 yaşındaki Cafer Ferhat'ın 10 ay önce Ankaralı bir inşaat firmasının Afganistan'da yaptıkları Karakol inşaatlarında çalışmak üzere Demir Bağlama ve Kalıp Çakma ustası olarak gittiklerini anlatan İmam Atlı'nın ağabeyi Yusuf Atlı, ''6 gün önce kardeşim İmam Atlı ile hemşerimiz Cafer Ferhat'ın işarkadaşları telefonla arayıp yakınlarımızın kaçırıldığını söyledi. Aracın Afgan şoförünün bırakıldığını belirtti. Ankara'daki İnşaat Firması yetkilileri de olayı doğruladı. Fakat bu 6 gün içinde hiçbir girişim yapmadılar' dedi. Oğlu İmam Atlı için gözyaşı döken anne Hanım Atlı, ''Oğlumu bana bulsunlar. Ekmek parası için gitti. Başbakanımızdan, herkesten bizlerin acısını dindirmelerini bekliyoruz' diyerek feryat etti. Çocukları olmayan, Cafer Ferhat'ın eşi Şirin Ferhat, ''Burada iş bulamayınca gurbet yollara düştü kocam. Ömrümüzün son yıllarında rahat etmek için 10 aydır Afganistan'da. Devamlı konuşuyorduk. Yılbaşından sonra izine geleceklerdi. Kimin kapısını çalacağımızı bile bilmiyoruz' şeklinde konuştu.

Akrabalarının hemen hepsinin evinde toplandığı İmam Atlı'nın eniştesi Binali Yalçın, ''Herkes yeni yıla çoluk çocuğu, eşi dostu ile güle oynaya girerken bizler ağlıyoruz. Yetkililerden 6 gündür tatmin edici bir yanıt ve girişim yaptıklarına dair bir haber alamadık. Hafta başında iki aile toplu olarak Ankara'ya gideceğiz. Önce inşaat firmasının daha sonrada devlet yetkililerinin kapısını çalacağız. Milletvekillerimizden yardım istiyoruz. Kayınbiraderim İmam Atlı, hemşerim Cafer Ferhat'ın bir önce bulunmalarını ailelerine kavuşmalarını bekliyoruz' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title