Haberler

İyilik İçin Son Gün 10 Mayıs!

Güncelleme:

www.hergozdeniyilik.com sitesinden kayıt yaptıran öğrenciler, iyiliğin filmini çekerek iyilikte yarışmak için çalışmalarını hızlandırırken projelerin teslim edilme tarihinin de yine 10 Mayıs olduğu açıklandı.

2012 yılından itibaren her yıl tekrarlanacak olan Her Gözden İyilik Kısa Film Yarışması, "iyilik" temalı kısa metrajlı filmler aracılığıyla toplumda paylaşmak ve iyilik yapmanın bilincini artırmayı ve farklı üniversitelerden farklı kültürlerin sanat elçilerini İstanbul'da hedefliyor. Yarışma sayesinde binlerce yabancı öğrenci Türk kültürünü ve Türklerin iyilik alışkanlıklarını yakından tanıma şansı bulacak.

Dünyanın En Geniş Katılımlı Kısa Kilm Festivali olmaya aday

Türkiye genelinde 172, Dünya genelinde 772 farklı üniversiteye davet gönderen Kimse Yok Mu Derneği 72 ülkede bulunan gönüllüleri aracılığıyla Türkiye ile birlikte dünya üniversitelerine de başvuru hakkı sunuyor. Dünya'nın birçok noktasında okuyan üniversite gençlerini evrensel bir tema olan "iyilik"te yarışmaya davet ediyor. Festivale Kültür Bakanlığı, İstanbul Kültür A.Ş ve Kral FM de destek veriyor.

Gala sürpriz konuk ve ödüllerle 26 Mayıs'ta

Son başvurunun 10 Mayıs olduğu ''Her Gözden İyilik'' Üniversiteler arası Kısa Film Yarışması'nın 26 Mayıs'ta yapılacak olan galasında birinciye 15 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye 5 bin TL para ödülleri verilecek. Sürpriz konuk ve ödüllerin yanı sıra galada ayrıca en iyi yönetmen ödülü olarak Yücel Çakmaklı anısına Yücel Çakmalı Jüri Özel Ödülü takdim edilecek. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu ilk 20'ye kalan filmlerin gösterimleri ise 16-22 Mayıs tarihleri yapılacak.

Yarışmanın Önemli Detayları

Son Başvuru Tarihi: 10 Mayıs 2012

DVD formatında filmin kopyası ve kamera arkası görüntüleri, film hazırlık çalışmaları, ve isteyenler film için tasarladıkları afiş Kimse Yok Mu Derneği Genel Merkez Ofisi'ne gönderiliyor.

Konu: İyilikte Yarışmak

Üniversite öğrencilerini İstanbul'da buluşturacak ve farklı dinlerin ve kültürlerin iyiliğe bakışını ortaya çıkaracak, iyiliklerle dolu bir dünya için gençlerin iyilikte yarışması sağlanacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title