Haberler

İÜ, Eğitimde Mekan Engelini Kaldırıyor

İSUZEM, "Yeryüzünde Bir Okul Yapmak" sloganıyla, zaman, mekan ve fiziksel engelleri ortadan kaldırarak, internet üzerinden eğitim vermek suretiyle öğrenimi hızlandırmayı hedefliyor

İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, "Yeryüzünde Bir Okul Yapmak" sloganıyla, zaman, mekan ve fiziksel engelleri ortadan kaldırarak, internet üzerinden eğitim vermek suretiyle öğrenimi hızlandırmayı hedefliyor.

İÜ Baltalimanı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen İSUZEM'in tanıtım toplantısında konuşan Rektör Yardımcısı ve İSUZEM Müdürü Prof. Dr. Alper Cihan, merkezin, yaklaşık iki yıl önce faaliyete girdiğini, ancak bugüne kadar tanıtım yapılmadığı için programın yeterince bilinmediğini ifade etti.

Cihan, İSUZEM'in misyonunun, zaman, mekan ve öğrenme hızı esnekliğine sahip, rafine edilmiş ders materyalini yüksek etkileşimli bir yöntemle sunmaya çalıştığını belirtti. Cihan, hedefleri arasında kurumsal harcamaları minimize etmek, evrensel bilgi ve teknoloji üretmek, araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, özgün ve estetik değerlere sahip, çağdaş ve her kesime ulaşabilen bir öğretim ve bilimsel kültürü oluşturmak olduğunu anlattı..

İSUZEM'in senkron eğitimi ile 18.00-23.00 saatleri arasında öğretim üyelerinin internet üzerinden canlı anlatımıyla 2 bin 409 öğrenciye eğitim verdiklerini anlatan Cihan, mekan ve fiziksel engelleri ortadan kaldırarak, internetin olduğu her yerde öğrencilerin bu programdan yararlanabildiğini ifade etti.

Uzaktan eğitim gören öğrenciler arasında, evli, çocuklu, mahkum, engelli, yurt dışında yaşayan ve çalışanların da bulunduğunu belirten Cihan, İÜ olarak eğitim hakkını her bireye ulaştırmayı hedeflediklerini anlattı.

Geçen yıl İSUZEM'i 10 bin kişinin tercih ettiğini, ancak bunlardan 2 bininin girebildiğini ifade eden Cihan, giriş taban puanının yıl içinde belirleneceğini söyledi.

Cihan, İSUZEM'i bitiren öğrencilerin diplomalarında uzaktan eğitim gördüklerine dair bir ibare olmayacağını belirtti.

İÜ Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Arslan da eğitim almanın herkesin hakkı olduğunu ifade ederek,kurdukları sistem ile okumanın ve eğitimin daha çok yaygınlaştırılmasını sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Arslan, 17 bölümde, haftada 130 farklı derste, 130 saat eğitim verildiğini bildirerek, bu sistemin çok geniş öğrenci kitlesine hizmet sunabildiğini, ayrıca bilgi ve becerilerin artırılarak değişmesinin ve çeşitlenmesinin sağlandığını anlattı.

İleride 4 yıllık mezunlara yüksek lisans ve doktora yaptırmayı da hedeflediklerini aktaran Arslan, ayrıca uzaktan eğitimden mobil sistemle de yararlanmanın mümkün olduğunu belirtti.

Arslan, öğrencilerin istedikleri zaman bilgisayarlarından sisteme girerek ders çalışabilme ve önceki dersleri tekrar izleme imkanı elde edebildiklerini kaydederek, öğrencilerin anlamadığı noktaları öğretim üyelerine hemen sorabildiğini ve öğrencilerin, öğretim üyelerinin izin vermesiyle kendi aralarında da konuşabildiklerini bildirdi.

İSUZEM öğrencilerinin, internet üzerinden 2 vize ve üniversitede 2 final sınavına girdiklerini anlatan Arslan, öğrencilerin derslere devam zorunluluğunun olduğunu ancak katılamadıkları dersleri tekrar alabildiklerini ifade etti.

İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydemir Okay, kaliteli eğitim vermek amacıyla, İÜ olarak yeniliklere imza attıklarını belirterek, İÜ Radyosu ve Televizyonunu ayırdıklarını, burada hazırladıkları dokümanter yayınları ve haberleri çözünürlüğü düşük olarak yayınladıklarını ifade etti.

Tanıtım toplantısının ardından uygulamalı olarak aralarında mahkumların da bulunduğu 22 öğrenciye "canlı ders" verildi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Eğitim

Eğitim Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title