Haberler

İTO Başkanı Yalçıntaş(2): Çanakkale Savaşı Fotoğrafları Albüm Haline Getirildi

İstanbul Ticaret Odası(ito) Başkanı Murat Yalçıntaş, Çanakkale Savaşı Fotoğraflarını Albüm Haline Getirildiğini Söyledi. "Bir Hürriyet Türküsü" Adı Verilen Albüm, Çoğu Daha Önce Hiç Görülmemiş Fotoğraf, Mektup, Harita ve Belge Gibi 300'den Fazla Görsel Malzemenin Yanı Sıra, Atatürk'ün Arıburnu Muharebeleri ve Anafartalar Askeri Raporları'nı Kapsıyor.

İstanbul Ticaret Odası(İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Çanakkale Savaşı fotoğraflarını albüm haline getirildiğini söyledi. "Bir Hürriyet Türküsü" adı verilen albüm, çoğu daha önce hiç görülmemiş fotoğraf, mektup, harita ve belge gibi 300'den fazla görsel malzemenin yanı sıra, Atatürk'ün Arıburnu Muharebeleri ve Anafartalar Askeri Raporları'nı kapsıyor.

Albümde ayrıca, 18 dakikalık hareketli görüntülerin yer aldığı bir CD de bulunuyor.

İTO tarafından hazırlanan "Bir Hürriyet Türküsü" adlı albüm, düzenlenen bir basın toplantısı ile tanıtıldı. Toplantıda konuşan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Atatürk'ün yayımlanmamış fotoğraflarından oluşan "Sarışın Bir Kurt" adlı fotoğraf albümünün ardından, şimdi de Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan bir albüm hazırladıklarını ve albümün, beş bin adet basılarak satışa sunulacağıını söyledi.

-GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN GELEN GÖRÜNTÜLER DE ALBÜMDE-

İTO olarak, kültür ve sanata olan katkıyı, kutsal bir vazife olarak gördüklerini dile getiren Yalçıntaş, ekonomik kalkınmanın en önemli unsurlarının başında emek ve sermayenin görüldüğünü, bunların arkasındaki faktörün ise kültür olduğunu vurguladı. Yalçıntaş, "Kültür, toplumların kalkına bilmeleri için özgüven sağlar. Kültür olmadan hiç bir şey olmaz. Bir toplumda belli kültürel bir birikim yoksa o toplum özgüvensiz ve zayıf bir toplum olur. Bunu Ahmet Mithat Efendi'nin, 'Kıymetlerinin kıymetini bilmeyen milletlerin kıymeti bilinmez' sözlerinde de bulabiliriz" dedi. 350 sayfalık kitaptan oluşan albümün içinde 130'dan fazla fotoğraf olduğu bilgisini veren Yalçıntaş, Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen ve ilk defa gün yüzüne çıkan görüntülerin de albümde yer aldığını söyledi. Çanakkale Savaşı Zaferi'nin 95'inci yıl dönümünde böyle bir eseri topluma kazandırmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Yalçıntaş, "Hangi değerlerin bizi biz yaptığımızı bilmemiz için bu çalışma çok önemli" dedi. Kitabın ön sözünü yazan Gazeteci Yazar Doğan Hızlan, Tük tarihine önemli bir kitap kazandırdığını belirten İTO'ya teşekkürlerini dile getirdi. İTO'dan edinilen bilgilere göre, İTO'nun prestij yayınları arasında yer alacak albümün fiyatı henüz belirlenmezken, albümün kısa sürede satışa çıkması bekleniyor.(ANKA/SON)

(HMD/ÖMR)

SON

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title