Haberler

İşte Gül-Yeni Yök Başkanı Bağlantısı

CHP, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Tarafından YÖK Başkanlığına Atanan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile Gül Arasında Bağlantı Olduğunu Açıkladı. O Bağlantının Ayrıntıları Neler?

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, YÖK Başkanlığına atanan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Pollmark şirketinin kurucularından olduğunu söyledi.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi İnce, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün YÖK Başkanlığına atadığı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın, AKP'ye ve kamu kuruluşlarına araştırma yapan Pollmark şirketinin kurucularından olduğunu söyledi. Aynı şirketin kurucularından olan İhsan Dağı'nın eşinin AKP milletvekili Zeynep Dağı olduğunu ifade eden İnce, bir diğer kurucunun da İçişleri Bakanı Beşir Atalay'la aynı üniversiteden olduğunu söyledi.

Pollmark şirketinin Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde yaptığı bir ankette, yurttaşlara "Alevi misin, Sünni misin?" diye soru sorduğunu belirten İnce, "AKP'ye yakın bir şirket. Maşallah hepsi bir araya gelmiş. Allah yürü ya kulum demiş bunlara" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, "tarafsızlık" yemini ettiğine dikkat çeken Muharrem İnce, şunları söyledi:

"Gece yarısı 2'de gelip 3'te hakim ve savcılar yasasını onaylayan Gül çok kısa sürede tarafsız olamayacağını göstermiştir. Cumhurbaşkanlığı makamı ilk kez bu kadar kısa bir sürede tarafsızlığını yitirmiştir. Bundan üzüntü duyuyorum. Sayın Cumhurbaşkanı AKP'den ayrıldığını, herkesin Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlamalı diye düşünüyorum. Gözümüz YÖK'ün üzerinde olacak." (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title