Haberler

"İşte Benim Öyküm'" Yarışmasında Kazananlar Belli Oldu

Tnt Ekspres'in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Zeytinburnu Şubesi ile Birlikte Bu Sene 10.kez Düzenlediği "Tnt Ekspres Bilgi ve Kültür Taşıyor" Kitap Toplama Kampanyası Tüm Hızıyla Devam Ederken, Bu Yıl Üçüncüsü Düzenlenen "İşte Benim Öyküm" İsimli Öykü Yarışmasında Kazanan Öğrenciler Belli Oldu.

Finalistler 29 Haziran 2009 Pazartesi günü İstanbul’da gerçekleşen törenle ödüllerini aldılar. Ödül törenine Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof.Dr Aysel Çelikel ve TNT Ekspres Türkiye Genel Müdürü Turgut Yıldız katıldı.

“İşte Benim Öyküm” öykü yarışması, “TNT Ekspres Bilgi ve Kültür Taşıyor” kitap toplama kampanyasının devamında, çocukları kendilerine ulaştırılan kitapları okumaya teşvik etmek amacıyla 3 senedir gerçekleştiriliyor. Jüri üyeliğini TNT Ekspres Türkiye Genel Müdürü Turgut Yıldız, ÇYDD Zeytinburnu Şubesi Müdürü Sema Murat, Gazeteci Nora Romi, Psikolog İrem Akduman ve Çocuk Kitapları Yazarı Gülsevin Kıral’ın yaptığı yarışmanın şartı ise; 7-10 ve 11-14 yaş grupları arasındaki ilköğretim öğrencilerinin kendilerine ulaştırılan bir kitaptan esinlenerek kendi öykülerini yazmaları.

130’a yakın öykünün katıldığı yarışmada 7-10 yaş grubunda, Kars Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’ndan Elif Uluer “Buğday Tarlası” hikayesi ile birinci, Ş.Urfa Çağdaş Yaşam Hasan Orhan İlköğretim Okulu’ndan Evindar Çakar “Huysuz Kaplumbağa” ile ikinci ve yine Kars Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’ndan İlayda Çona “Ormandaki Meşe Ağacı” hikayesi ile üçüncü oldu.

11-14 yaş grubunda ise, Batman Gökçepınar İlköğretim Okulu’ndan Şükran Özcan “Hayallerinin Peşinde Olan Feride” hikayesi ile birinci, Siirt Konakpınar 23 Nisan İlköğretim Okulu’ndan Eda Kul “Yaman Kahramanlık Peşinde” hikayesi ile ikinci olurken yine Batman Gökçepınar İlköğretim Okulu’ndan Gülistan Yıldırım “Küçük Köyden Doğan Güneş” hikayesi ile üçüncü oldu.

Jüri özel ödüllerini ise “Doğa Sevgisi” hikayesi ile Sivas Kurultay İlköğretim Okulu’ndan Zeynep Sert ve “Söğüt Ağacı ile Elma Ağacı” hikayesi ile İbrahim Güler kazandı.

TNT Ekspres Türkiye tarafından ödüllendirilen tüm öğrencilere lise bitimine kadar eğitim bursu, birinci olan öğrencilerin okullarına da bilgisayar verildi. Ödül töreni için öğretmenleriyle birlikte İstanbul’a gelen öğrenciler, özel olarak hazırlanan İstanbul gezisinde de gönüllerince eğlendiler.

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title