Haberler

İştar'ın Kadın Sağlığı Eğitimi Programı Sona Erdi

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediyesi İştar Kadın Danışmanlık Merkezi tarafından kadınlara, 'Kadın Sağlığı Eğitim Programı' düzenlendi.

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediyesi İştar Kadın Danışmanlık Merkezi tarafından kadınlara, 'Kadın Sağlığı Eğitim Programı' düzenlendi. Koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesini amaçlayan eğitime katılan kadınlar, sertifikalarını törenle aldı.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı hizmet veren İştar Kadın Danışmanlık Merkezi'nin 'Kadın Sağlığı Eğitim Programı' sona erdi. Kadınların ve ailelerinin yaşam ortamlarını iyileştirecek koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesi, sağlık kurumlarından koruyucu sağlık hizmet talep bilincinin arttırılması amacıyla verilen eğitimler 15 hafta sürdü. Beslenme, Temizlik ve Hijyen, Üreme Sağlığını Koruyucu Davranışlar, Gebeliği Önleyici Yöntemler, Gebeliğin Oluşumu, Güvenli Annelik, Cinsellik, Haklar, İletişim, Çocuklar, Ergenler ve Genel Sağlığı Koruyucu Davranışlar konularında verilen program 15 kadın katıldı.

Programa katılan kadınlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Tören öncesinde açıklama yapan İştar Kadın Danışmanlık Merkezi Sosyologu Menice Ürün, programa katılan kadınların, bir yandan kendileri, aileleri ve çevreleri için yaşam ortamlarını iyileştirecek sağlık davranışları bilgisi edinirken, öte yandan eğitimler aracılığıyla da kurumun yaptığı diğer çalışmalar ile tanışma ve yer alma imkanı bulduklarını söyledi. Aynı eğitimi almış ve şu an grup eğitimlerine devam eden diğer illerdeki eğitmenlerle sürekli bilgi akışı sağladıklarını belirten Ürün, "Burada amacımız, farklı illerde yaşayan, farklı deneyimlere sahip kadınların, deneyimlerini birbirleri ile paylaşmalarını sağlamak olmuştur. Grubumuza yönelik eğitim öncesi ve sonrasındaki değerlendirmeleri dikkate aldığımızda, katılımcıların yüzde 70 ila 90 arasında gelişim gösterdiği tespit edilmiştir" dedi.

Eğitim süresince katılımcılardan aldıkları geri bildirimlerin sonuçlarını da açıklayan Menice Ürün, "Program kapsamında verilen eğitimlerin kendileri ve aileleri için verimli olduğu, gerek ev içi ilişkilerde gerek dışarıda kurdukları etkileşim çerçevesinde iletişimlerinin güçlendiği, koruyucu sağlık hizmeti talep bilincinin arttığı, kendi bedenlerini tanıdıkları ve bunun yaşam kalitesini arttırdığı' olmuştur. Gelinen noktada katılımcı grubumuz, kendileri, aileleri ve çevreleri için yaşam ortamlarını iyileştirecek sağlık davranışları bilgisi edinmişlerdir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İştar tarafından 15 kadına sertifikaları törenle verildi. Tören, düzenlenen kokteylin ardından sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title