Haberler

İstanbulpark F1 Dışında Büyük Organizsaylonlara da Ev Sahipliği Yapacak

Dünyanın En Önemli Yarış Organizasyonlarından Biri Olan F1'e Ev Sahipliği Yapan Ancak Yılın Geri Kalan Dönemlerinde Atıl Durumda Olan İstanbulpark Artık Farklı Büyük Organizasyonlara Ev Sahipliği Yapacak. F1'in Patronu Bernie Ecclestone, Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız'la Bu Konu Hakkında Görüşmesi İçin Bir Numaralı Adamı ve Mali İşlerden Sorumlu Duncan Lloworch'ı Gönderdi.

Dünyanın en önemli yarış organizasyonlarından biri olan F1'e ev sahipliği yapan ancak yılın geri kalan dönemlerinde atıl durumda olan İstanbulpark artık farklı büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak. F1'in patronu Bernie Ecclestone, Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız'la bu konu hakkında görüşmesi için bir numaralı adamı ve mali işlerden sorumlu Duncan Lloworch'ı gönderdi.

Belediye Başkanı Hilmi Yıldız'ın makam odasında yapılan görüşmeye F 1 Türkiye Genel Müdürü Can Güçlü de katılırken, toplantıda İstanbulpark'ın F 1 dışında senenin 250-260 günü kullanımda olması için fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Hilmi Yıldız, "Bugünkü toplantımızın asıl amacı, bu pisti senede 250-260 gün işlevsel hale getirmek. Yaptığımız çalışmalar sonunda bazı gelişmeler var ancak bunları ilerleyen günlerde açıklayacağız" dedi. F 1 Türkiye Genel Müdürü Can Güçlü ise, "Almanya'nın önemli markalarından birisi İstanbulparkta bir organizasyon yapacak, iş imza safhasına kaldı" diyerek, İstanbulpark'ta farklı organizasyonların yapılacağı müjdesini verdi.

Belediye Başkanı Hilmi Yıldız F 1 yarışlarıyla ilgili olarak yapılan hazırlıkların tamamlandığını belirterek, "Belediye olarak yarışlara tamamen hazır durumdayız. Geçmiş yıllardan kazandığımız tecrübeyle eksiksiz yapabilecek konuma geldik. Bu sene seyirciler için daha keyif verici daha güzel yarışlar olacak, yarışlarda Mehteran takımı yer alacak" diye konuştu. Yıldız yarışlara yabancıların daha fazla rağbet gösterdiğine işaret ederken, "Yabancı turist sayısında artış var, ama yerli turist sayısı biraz az" şeklinde açıklama yaptı.

F 1 Türkiye Genel Müdürü Can Güçlü de organizasyon öncesi bütün hazırlıkların tamamlandığını belirtip,-"Bizde hiç bir sıkıntı yok bu yarışı seyretmeyen kalmasın herkes bu fırsattan yararlansın" diyerek herkesi yarışlara davet etti. Can Güçlü alınan güvenlik önlemleri için de, "Süper dört dörtlük bir organizasyon, her kademede bize destek oldular. Jandarma, Belediye, Valilik herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah kazasız belasız bir organizasyon olacak" dedi.

F 1'in patronu Bernie Ecclestone'nin bir numaralı adamı Duncon Lloworch de, "Bernie Eccletone kendisi gelecekti fakat gelişi özel işlerinde dolayı bir gün gecikti. Onun namına belediye başkanımızı ziyaret ettik, destekleri için teşekkür ettik. Burada gördüğümüz en enteran şeyler arasında, her sene geldiğimizde bölgenin daha da geliştiğini görüyoruz. Bu tesis bütün takımların gelmek için can attığı bir tesis, Türkiye bu tesisle gurur duymalı" dedi. Yarışların çok heyecanlı geçeceğini belirten Lloworch, "Ferrari iyi başladı, Mclaren umduğunu bulamasa da hafta sonu onlara zor anlar yaşatacaklar, hafta sonu keyifli bir yarış olacak" dedi.

(RA-EY-EY-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title