Haberler

Edirne Valisi: Sığınmacılar 3 Gün İçinde Ayrılmak Zorundalar

Güncelleme:

Edirne Valisi Şahin, Avrupa'ya geçmek için kente akın eden sığınmacılar için "3 gün sonra ayrılmak durumundalar" dedi. İstanbul Otogarı'nda bekleyen bin 200 sığınmacıdan 500'ü ise ikna edilerek geri gönderildi.

Suriyeli sığınmacıların Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'ndaki ve Edirne'deki bekleyişi sürüyor. Otogar'daki bekleyiş 2. gününe girerken, bir bölüm sığınmacı da yürüyerek Edirne'ye gitmeye çalışıyor. Konuyla ilgili Edirne ve İstanbul Valiliklerinden açıklama geldi.

EDİRNE VALİSİ: 3 GÜN SONRA AYRILMAK ZORUNDALAR

Edirne Valisi Şahin, Avrupa'ya geçmek için kente akın eden sığınmacılar için "3 gün sonra ayrılmak durumundalar" dedi. Şahin'in açıklamasına göre sığınmacılar, bu süre sonunda ikna edilerek kamplara gönderilecek.

Habertürk TV'ye konuşan Vali Şahin Avrupa'ya gitmek için Edirne'ye geçen sığınmacıların 3 güne kadar kamplara gönderileceği bildirildi. Şahin şunları söyledi:

Bekleyişleri 2-3 gün sonra sürer. 3 gün sonra ayrılmak durumundalar. Kesinlikle sınırdan geçiş olmayacak, sonu gelmez. İkna olacaklarına inanıyorum. Biz elimizden geleni yaptık. Biraz sonra İstanbul'dan, Ankara'dan yetkililer gelecek. Konuyu masaya yatıracağız. İkna olacaklarına inanıyorum. Misafirperverliğimizi gösteriyoruz.

Sayıları 1500-1800 kişi arasında değişiyor. Tekirdağ'da otoban kesildi, otobüsler kontrol ediliyor. Çanakkale'den, Tekirdağ'dan, İstanbul'dan çevik kuvvet geldi. Önlemleri aldık."

İSTANBUL'DA 500'Ü İKNA EDİLDİ

İstanbul Valiliği ise yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa ülkelerinin göçmenleri kabul etmediğini ve 500 Suriyelinin otogardan ayrıldığını duyurdu.

Düne göre sayıları azalsa da yaklaşık 700 kişi slogan ve dövizlerle geçişlerine izin verilmesini istiyor. İngilizce ve Arapça olarak "Yeni hayat için lütfen geçişimize izin verin" yazılı dövizleri polisle kendi aralarına gerdikleri iplere asan sığınmacılar alkış ve sloganlarla da bu isteklerini duyurmaya çalışıyor. Polis otogar camisinin arka bahçesinde geceyi geçiren sığınmacıların yola çıkmasına izin vermediği gibi gazetecilerin de mültecilerin bulunduğu alana inmesine müsaade etmiyor.

VALİLİK: AVRUPA ALMIYOR, 500 SURİYELİ GERİ DÖNDÜ

Otogar'da bekleyişleri süren göçmenler ile ilgili İstanbul Valiliği de yazılı bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"Avrupa Ülkelerinin göçmen kabul edeceği yönünde basın yayın organları ile özellikle sosyal medya üzerinde yayılan asılsız söylentilere inanan yaklaşık 1200 Suriyeli göçmen 15.09.2015 tarihinde Kapıkule Sınır Kapısına gitmek üzere ilimiz Esenler Otogarına gelmiştir. Valiliğimizce Suriyeli göçmenlere, söylentilerin asılsız olduğu, Avrupa ülkelerinin göçmen kabul etme yönünde herhangi bir tasarruflarının mevcut olmadığı gibi maalesef göçmenlerin kabul edilmeyeceğine dair güçlü irade ve temayüller gösterdikleri anlatılmış ve bu nedenlerle kendilerinin daha fazla mağdur olmamaları için Edirne yönüne gitmemeleri konusunda ikna çabalarına devam edilmektedir. Bu çalışmalar sonucunda yaklaşık 500 Suriyeli göçmen geri dönmüş bulunmaktadır. Bu süreçte Suriyeli göçmenlerin yiyecek, içecek ve sağlıkla ilgili tüm ihtiyaçları Valilik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kızılay tarafından karşılanmaktadır. Başta Suriyeli göçmenler olmak üzere tüm vatandaşlarımızdan asılsız söylentilere itibar etmemelerini ve görevli personelin ikazlarına uymalarını rica ediyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bayrampaşa Habertürk Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

TC VatandaşMobil-IOS:

Avrupa Bekle Araplar Geliyor ,bunları kabul eden en azından Türkiye var Ya Bizim Başımoza böyle hal gelse Soğınacak nir ülke yok hepsi Düşman

29
2
yanıtYanıtla
as kom@:

Suriye hep boyle kalmaz birinci ikinci duniya savaşlarıda bitmiş insanlar hayata devam ediyolar Zaman gelir suriyeda duzelir Sikintida olan oraya da gelir sirtini dayar.

yanıt0
yanıt0
ustarengo:

yazik ya allah yardimcilari olsun allah butun muslumanlarin yardimcisi olsun AMINNN

21
2
yanıtYanıtla
09 aydinli:

Avrupa almiyorsa sen al evine iki siginmaci aile al boyle muslumansiniz

15
6
yanıtYanıtla
Yeni fikirMobil-IOS:

Ulan her haltı yiyip Avrupa'nın üzerine atıyor bu cahiller. Ben adamları suçlamıyorum. Birbirlerini koyunlar gibi kesen ciğerini çıkarıp tekbir getirerek yiyen vahşileri ülkelerine almak istemiyorlar. Ne var bunda. Türkiye salak gibi alsın.

7
9
yanıtYanıtla
niye bırakmıyorsunuz gitsinler:

burada kalıp bizim başımıza bela olacaklarına avrupanın başına bela olsunlar.. kolaylık sağlamanız gerekirken adamlara köstek oluyorsunuz.. bizim millettede suç hiç sesini çıkarmıyor avrupalının yaptığı gibi mültecileri protesto etmiyor istemiyoruz demiyor

10
5
yanıtYanıtla
pessimist:

Devlet hain kayniyor, ne bicim is birak gitsinler, o batiya yük olsunlar, onlarin devletlerini karistiran sömüren emperyalis bati aldiklarindan birazini geri bu garibanlara versinler, daha yardim edip gecireceginize köstek oluyorsunuz ayni 2 adim ilersini göremeyen akpliler gibi hicmi sizde devletine iyilik yapacak bir vali yetkili yokmu ?? Bu ortadogunun yükü batiya vardikca, bati elini ceker bu bölgeden, yoksa hep savasasan garibanlar karistiranlar batililar keyfinde !

3
0
yanıtYanıtla
Mülayim:

Birakin gitsinler avrupaya bize ne birazda onlar baksin savasi cikaran onlar avrupanin bekciligi bizemi kaldi

3
0
yanıtYanıtla
Hakan:

Suudi arabistana Katar a yonlendirin oralara goc akini olsun. .

1
0
yanıtYanıtla
kafabimilyon:

Arab ulkeleri asla kabul etmiyor enayi degiller bizim gibi onlara yapilan yardimlar yuzunden acigi bizlerden cikariyorlar

yanıt1
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title