Haberler

Istanbul'un İş Dünyasının Tecrübesi, Tüm Türkiye'ye Akıyor!

Istanbul Business School, Türk ve uluslararası tanınmış şirketlerin önde gelen isimlerinin eğitmen olduğu Micro MBA programlarını tüm Türkiye'ye yayıyor!

2010 yılından beri İstanbul'da genç profesyonellere farklı alanlarda Micro MBA programları sunan ve eğitmen kadrosunda Coca Cola'dan Philip Morris'e, Teknosa'dan Yemeksepeti'ne, Sony'den Digiturk'e, Vodafone'dan Turkcell Superonline'a, Google'dan Garanti Bankası'na, 3M'den Henkel'e, Kariyer.net'ten Hasbro'ya, Avea'dan Novartise'e, Ferroli'den P&G'ye, Peugeot'dan DHL'e, Efes'ten Pepsico'ya en önemli şirketlerin üst düzey yöneticilerini bulunduran Istanbul Business School, bundan sonra bu güçlü kadronun bilgi ve tecrübelerini online ortam üzerinden tüm Türkiye'ye aktaracak.

Eğitmenler, Türkiye'nin 4 bir yanında öğrencilerle hem akademik bilgilerini paylaşacak, hem de gerçek hayattan örneklerle pratik bilgiler vererek katılımcıları iş dünyasına hazırlayacak. Farklı şehirlerde hatta farklı ülkelerde olan katılımcıların canlı olarak aynı ortamda eğitim almasına olanak veren sistemde öğrenciler anında yazılı ya da sözlü soru sorabilecek, sohbet edebilecek, tartışacak ve eğlenecekler. Eğitimler sonrasında da öğrenciler, program eğitmenleri ve IBS ile sürekli iletişimde bulunabilecek.

E-Micro MBA serilerinin ilki 7 Şubat'ta başlayacak olan ve 6 hafta sürecek olan "Yönetim ve Liderlik". Eğitimler her Salı ve Perşembe akşamları 19.30-22.00 arasında canlı olarak verilecek. Öğrenciler kullanıcı adı ve şifreleri ile sisteme girecek, canlı olarak ders anlatacak olan eğitmenlerin sınıfına katılacak, gerçek bir sınıftaki gibi ikona basarak "parmak kaldırıp" soru sorabilecek; canlı olarak sorularını öğretmene yazarak sorabilecek; sorular tüm sınıfın görüşüne açık olarak dijital tahtada yayınlanacak; isterlerse web kamerasını açarak sorularını tüm sınıfa görünerek de sorabilecek.

Derslerde aynı anda maksimum 150.000 öğrenciye kadar katılım olabilecek.

"Yönetim ve Liderlik e-Micro MBA programı, şirketlerin yönetiminde büyük rol oynayan üst düzey yöneticilerin verdiği, yönetimin anahtar noktalarının ve önemli tecrübelerin paylaşıldığı sertifika programıdır.

"Yönetim ve Liderlik e-Micro MBA " programını eğitmenleri arasında TeknoSA COO'su Bülent Gürcan, Shell İş Geliştirme Müdürü Evren Aksoy, Turkcell Superonline CFO'su Önder Şenol, DHL Tedarik Zinciri Sektör Yöneticisi Ali Şener,Coca Cola Türkiye Gazsız İçeceklerde Sorumlu Pazarlama Müdürü Tolga Ünvan, Novartis Aşıları Türkiye Bölüm Müdürü Atakan Özdermir,Peugeot Lojistik Müdürü Olcay Arıcan, Pepsi Co Ticari Pazarlama Müdürü Cem Ağaoğlu, Novomed Genel Müdürü Yeşim Arabacıoğlu, Mepsan Uluslararası Satış ve Pazarlama Müdürü Batuhan Kıroğlu, Veritas Media Genel Müdürü Tunç Berkman, Profesyonel Koç/ Ayurveda uzmanı Ebru Ertüreten bulunuyor.

"Yönetim ve Liderlik e-Micro MBA " programının koordinatörü, Teknosa COO'su Bülent Gürcan: "İçinde yaşadığımız zaman, dünyamız, yani hayatımız son derece dinamik. Gerek özel hayatımız, gerekse iş yaşantımız sürekli olarak bir değişim içerisinde.

Yöneticilerimiz, ekiplerimiz, iş ve özel arkadaşlarımız, ailelerimiz, müşterilerimiz yani çevremizdeki herkes; stratejiler, motivasyon seviyemiz, karşılaşabileceğimiz riskler, ekonomik ve siyasi ortam, rakipler, ürünler, hepsi ama hepsi son derece değişken. Bunlar tek başlarına değişim gösterebildikleri gibi, birbirlerini de tetikleyerek karşımıza sonsuz sayıda alternatif durum da çıkarabilmektedirler.

Başarı, bu hareketli ve değişken ortama uyum sağlayabilenlerle, özel hayat ve iş yaşamı dengesini kurabilenlerin ve içinde bulundukları bu ortamın keyfini çıkarabilenlerin olacaktır.Hepimiz okullarda birçok teorik bilgiyle donandık. Bizi özellikle iş yaşamında başarıya götüreceğini ümit ettiğimiz bilgilere sahip olduk. Stajlar yaparak, yapmayı hedeflediğimiz işin pratiğini de görmeye çalıştık. Ve fakat kimimiz , benim gibi, okulda okuduğu konularda çalışmayarak farklı alanlara yöneldik. Kişiliğimize uygun olduğunu düşündüğümüz, keyif aldığımız işlerde çalıştık.

Gerek okullar, gerek stajlar, gerekse iş yaşamı bu yukarıda kısaca saydığım çok sayıda değişkeni bir arada yaşamayı her zaman mümkün kılmıyor. Bu ortamı anlamanın en iyi yolu, Yönetim&Liderlik programına katılarak, bunu bilfiil yaşamış insanlardan duymak, onların tecrübe ve bilgilerinden yararlanmaktan geçiyor.

Böylece, karşımıza çıkacak birçok sürprize önceden hazırlıklı olunacak ve başkalarının hazırlıksız yakalanarak yaptığı hatalara düşülmeyecektir. Yani bu sürprizlere karşı sahaya en az 1-0 galip çıkılacak, bu edinilen bilgilerin harmanlanmasıyla fark daha da açılacak, sonrasında hayatta karşılaşılacak ve kolaylıkla üstesinden gelinecek her türlü zorluk bizi başarıya götüren yeni bir basamak haline dönüşecektir… " diyor.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title