Haberler

İstanbul'da Kültür-sanat

"Hıdırellez" konseriyle baharı karşılayacak.

Muammer Ketencoğlu ve sanat yönetmenliğini yaptığı "Balkan Yolculuğu" grubu, yarın Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda

"Hıdırellez" konseriyle baharı karşılayacak.

Borusan Müzik Evi'nde yarın Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, müzisyenlerini kontrbas etrafında buluşturan farklı dönem ve çeşitlilikteki oda müziği eserleri seslendirecek. Konserde, J. Michael Haydn, Vaclav Fuka, Oliver Messian, Miloslav Gajdos, Edgar Meyer ve J.Matthias Sperger'in eserlerinden bir seçki sunulacak.

Çok sayıda ödülün sahibi gitar virtüözü Marcin Dylla, yarın Akbank Sanat'a konuk olacak.

Folk, pop ve elektronik müziği harmanladığı şarkılarıyla geniş bir hayran kitlesi edinen İngiliz şarkıcı ve besteci Patrick Wolf, yarın Salon İKSV Sahnesi'ne konuk olacak.

Hande Küden, Çağlar Haznedaroğlu, Öykü Koçoğlu ve Yılmaz Bişer'den oluşan Lepidus Quartet, 5 Mayıs Cumartesi günü Borusan Müzik Evi'nde Beethoven, Schubert ve Shostakovich'in eserlerinden oluşan bir programı sanatseverlerle paylaşacak.

Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars, 5 Mayıs Cumartesi günü Kozyatağı Kültür Merkezi (KKM) Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde müzikseverleri latin ritimleriyle buluşturacak.

Kanadalı post-rock grubu Esmerine 5 Mayıs Cumartesi günü Salon İKSV'de bir konser verecek.

İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu, 6 Mayıs Pazar günü CRR Konser Salonu'nda "Lale Devri Musikisi" konseriyle müzikseverlerle buluşacak.

Deutsche Kammerphilarmonie Bremen, 6 Mayıs Pazar günü İş Sanat'ta bir konser verecek. Konserin solisti Fransız piyanist David Fray olacak.

CRR Konser Salonu, 6 Mayıs Pazar günü iki balkan müzik grubunun sahnedeki tatlı rekabetine evsahipliği yapacak. "Balkan Brass Battle" konserinde Romanya'nın "Fanfare Ciocarlia" grubu ile Sırbistan'ın "Boban&Marko Markovic Orchestra" Çingene müziğinin "kralı"nı belirlemek üzere aynı sahneyi paylaşacak.

Birol Topaloğlu'nun tek kişilik müzikal gösterisi, "4 Saz Tek Ses" Salon İKSV'de 8 Mayıs Salı günü gerçekleştirilecek. Topaloğlu, bağlama, kemençe, çonguri ve tulum çaldığı projede, hayatını hikayeler, şarkılar ve görsellerle zenginleştirerek anlatıyor.

Dilek Türkan, KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde 9 Mayıs Çarşamba günü bir konser verecek.

Sascha Goetzel şefliğinde 9 Mayıs Çarşamba günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahne alacak Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, konserde, yapılacak anket sonucu belirlenecek istek parçaları da seslendirecek. Orkestra, 10 Mayıs Perşembe günü de Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium'unda sahne alacak.

Gitarın ustaları Carmelo Martinez ve David Martinez Garcia, 10 Mayıs Perşembe günü Akbank Sanat'ta müzikseverlerle buluşacak.

CRR Konser Salonu, 10 Mayıs Pazar günü Metin Şentürk şefliğinde 60 kişiden oluşan Sinema Senfoni Orkestrası'na evsahipliği yapacak. Şentürk'ün Türkçe, İngilizce ve İtalyanca parçalar seslendireceği konserin geliri, Dünya Engelliler Vakfı'na bağışlanacak.

Fatih Erkoç, 10 Mayıs Perşembe akşamı Caddebostan Kültür Merkezi'nde, babası udi Hasan Erkoç'a ithaf ettiği "Babamdan Miras" isimli Türk sanat müziği albümünden şarkıları seslendirecek.

-Üniversite şenlikleri-

İstanbul'daki çeşitli üniversitelerde şenlikler gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda, Maltepe Üniversitesi Amfi Tiyatro Konserleri'nde 4 Mayıs Cuma günü Sıla, 9 Mayıs Çarşamba günü Murat Boz, Açık Hava Konserleri'nde 7 Mayıs Pazartesi günü Aydilge, 8 Mayıs Salı günü Pijama ve Gökçe, 10 Mayıs Perşembe günü Kurban sahne alacak.

Koç Üniversitesi'nin 5 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirileceği "Bahar Şenliği"nde Sezen Aksu, Kenan Doğulu, Hande Yener ve Gripin gençlerle buluşacak.

"İTÜ Fest 2012", 7 Mayıs Pazartesi günü İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak yerleşkesinde Murat Boz ve Suat Ateşdağlı'yı, 8 Mayıs Salı günü Model ve Duman gruplarını, 9 Mayıs Çarşamba günü ise Vega ve Halil Sezai'yi ağırlayacak.

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Ataköy Kampüsü'ndeki "Bahar Şenliği"nde ise 9 Mayıs Çarşamba günü Sıla ve Gece, 10 Mayıs Perşembe günü Kenan Doğulu performanslarını sergileyecek.

İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ) 8-12 Mayıs tarihleri arasında İÜ Avcılar Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek "Bahar Şenliği"nde de Athena, Kubat, Atiye, Duman, Mustafa Ceceli, Kolpa, Ogün Sanlısoy ve Aydilge sahne alacak.

-Cemal Süreya'nın şiirlerinden uyarlanan "Üstü Kalsın"-

Sahne Kadir Has'ta yarın izleyiciyle buluşacak "Ara" oyunu, Aykut, Öykü ve Fikret adında üç arkadaşın her cumartesi kendi aralarında oynadıkları bir oyunu seyirciyle paylaşma isteğinin sonucunu sahneye taşıyor.

Cemal Süreyya'nın şiirlerinden ve bazı düz yazı metinlerinden oluşan, müziğin şiirlere eşlik ettiği tek perdelik bir gösteri olan "Üstü Kalsın", yarın Maya Sahnesi'nde, 9 Mayıs Çarşamba günü de Caddebostan Kültür Merkezi'nde Tiyatrogerçek tarafından sergilenecek.

William Shakespeare'in "Titus Andronicus" adlı oyunu, yarın ve 5 Mayıs Cumartesi günü Çevre Tiyatrosu'nda tiyatroseverlerle buluşacak.

"Kim Kime Dum Duma", yarın KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde ve 8 Mayıs Salı günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Oyunda Eser Ali, Arzu Yanardağ, Aslı Şahin ve Mehmet Esen rol alıyor.

Antonio Fernandez Montoya Farruco, 5 Mayıs Cumartesi günü CRR Konser Salonu'nda izleyenlere zevkli bir flamenko akşamı yaşatacak.

Fulya Sanat'ta, 5 Mayıs Cumartesi ve 6 Mayıs Pazar günü "2012 Türkiye'de Çin Kültür Yılı Etkinlikleri" kapsamında "Şanghay Şarkı ve Dans Topluluğu" sahne alacak.

"2012 Türkiye'de Çin Kültür Yılı Etkinlikleri" kapsamında diğer bir gösteri de 7 Mayıs Pazartesi ve 8 Mayıs Salı günleri Fulya Sanat'ta "Pekin Operası" olacak.

Bir üçlemenin son ayağı olan "3. Türden Yakın İlişkiler-Başlangıç", 8 Mayıs Salı günü Akatlar Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Unutulmuş ve yok olmuş Osmanlı saray danslarını, yeniden yorumlayarak günümüze kazandıran sanatçı Berrak Yedek'in, uzun yıllardan beri sürdürdüğü

"Türk" dansı projelerinin üçüncüsü olan "Taksim Taksim", 10 Mayıs Perşembe günü garajistanbul'da izleyicilerle buluşacak.

-Uluslararası İşçi Filmleri Festivali devam ediyor-

"Özgürlük Emek İster" temasıyla gerçekleştirilen "7. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali", 7 Mayıs Pazartesi gününe kadar devam edecek.

Festivalin dikkati çeken filmleri arasında şunlar yer alıyor:

"1900'lerin ilk yarısında Japonya'da bir yengeç işleme gemisinde çalışan işçilerin hikayesinin anlatıldığı 'Yengeç Gemisi', İspanyol yönetmen Fernando Leon de Aranoa'nın 'Amador' filmi, 1960'lar İngiltere'sinde kadınların öncülük ettiği bir grevin hikayesini anlatan Nigel Cole imzalı 'Kadının Fendi', nükleer santrallerin yıkıcılığı konusuna eğilen 'Fukishima Bir Daha Asla' (Steve Zeltzer). 1992 yılında Zonguldak'ta yaşanan ve 263 işçinin öldüğü maden faciasını anlatan 'Derin Çığlık' (Metin Kaya), Erzurum'un Bağlar Köyü'ndeki HES karşıtı mücadeleyi aktaran 'İşte Böyle' (Osman Şişman, Özlem Sarıyıldız), atık kağıt işçilerinin yaşam mücadelesini anlatan 'Ekmek Parası' (Özge Ergin), Özcan Alper'in kamerasını doğuya çevirdiği son filmi 'Gelecek Uzun Sürer'."

Ayrıca usta yönetmen Ömer Lütfi Akad'ın "Gelin", "Düğün" ve

"Kızılırmak-Kara Koyun" filmleri de festival kapsamında gösterilecek.

-Şehir ve Devlet Tiyatroları-

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta, seyirciyle buluşacak oyunlar şöyle:

Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde "Kendi Kendine Konuşmaktır Aşk", Cevahir Sahneleri'nde "Birdy" ve "Aşkın Sıradanlığı", Küçük Sahne'de

"Herkesin Bildiği Sırlar", Küçükçekmece Sahnesi'nde "Bedensiz Kadın", Zeytinburnu Sahnesi'nde "Zalim Mahmut".

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Lüküs Hayat" sergilenecek.

-Aile eğlencesi-

"Uluslararası İstanbul Kukla Festivali", İtalya, ABD, Fransa, Peru, Şili, Çek Cumhuriyeti, İspanya gibi dünyanın dört bir yanından kukla gösterilerini seyircilerle buluşturmaya devam edecek.

Akbank Çocuk Tiyatrosu'nun 40. yıl kutlamaları çerçevesinde, Broadway ve West End'den sonra ilk kez Türkiye'de Mehmet Ergen tarafından sahneye konacak olan, Talimhane Tiyatrosu'nun ortak yapımcılığını üstlendiği "Shrek Müzikali", 5 Mayıs Cumartesi günü Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) sahnesinde olacak. "Shrek Müzikali", canlı orkestrası, orijinal müziğin Türkçe uyarlamaları ve dans performansları içeren bir müzikal komedi.

Halkalı Meydanı'na kurulan Avrasya Sirki çadırı, 5-10 Mayıs tarihleri arasında gösterilerini sergileyecek.

-Hollandalı sanatçı Brigitte Spiegeler'in eserleri Art 350'de-

Art 350, 10-31 Mayıs tarihleri arasında Türkiye-Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı kutlamaları kapsamında Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun desteğiyle sanatçı Brigitte Spiegeler'in "Byzantine Blue/Bizans Mavisi" sergisine evsahipliği yapacak.

"Nazarlıklar Senfonisi" adlı sergi, 5-16 Mayıs tarihleri arasında Artpoint Gallery&Müzayede'de sanatseverlerle buluşacak.

Resul Aytemür, "657 ve Diğerleri" isimli kişisel sergisi, yarından itibaren Akademililer Sanat Merkezi'nde gezilebilecek.

Mel Bochner'in son dönem resimleri 10 Mayıs-16 Haziran tarihleri arasında Egeran Galeri'de sergilenecek.

Cansen Ercan ve Ahmet Umur Deniz'in karma sergisi, "Aynı Pozdan/Esin" 5-29 Mayıs tarihleri arasında Harmony Sanat Galerisi'nde görülebilecek.

Kuad Galeri, Fluxus hareketinin 50. yılı dolayısıyla Fluxus sanatçılarını 1970'li yıllardan bu yana destekleyen Galerie Inge Baecker'in koleksiyonundan yapıtlarla kapsamlı bir sergi düzenleyecek. Sergi, 10 Mayıs-30 Haziran tarihleri arasında açık olacak.

Didier Pasomonik küratörlüğünde Yapı Kredi Kültür Merkezi'nde 10 Mayıs-17 Haziran tarihleri arasında "Red Kit İstanbul'da" sergisi gerçekleştirilecek. Sergide, Red Kit, Düldül, Daltonlar, Rintintin, Billy the Kid, Goscinny, Morris ve diğerlerinin orijinal çizimleri, karakterlerin oluşum süreçleri, Red Kit evreninin perde arkası ve korsan çizimli albüm kapaklarından İzzet Günay-Sadri Alışık'lı sinema filmlerine kadar Red Kit'in Türkiye macerası görülebilecek.

Sabire Susuz'un "Cin Ali Sergide" çalışması, 9-29 Mayıs tarihleri arasında Merkür'de görülebilecek.

Ormo Sanat Galerisi, 8-30 Mayıs tarihleri arasında Ressam Efsun Güneş'in

"Kara Kediler" adlı sergisine evsahipliği yapacak.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Gazanfer Özcan Caddebostan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title