Haberler

İstanbul'da Kültür Sanat

'Akbank Sanat Barok Günleri', 6 Ocakta Akbank Sanat'ta Hande Soner'in Vereceği Konserle Başlayacak

'Akbank Sanat Barok Günleri', 6 Ocakta Akbank Sanat'ta Hande Soner'in vereceği konserle başlayacak. Zürih ve Roma gibi önemli şehirlerde aldığı ödüllerle kendinden söz ettiren Soner, birçok ülkede verdiği şan konserlerinin yanı sıra Devlet Opera ve Balesi kapsamında yaptığı solistliklerle de tanınıyor.

Soner'in, Caccini, Bach-Gounod, Handel, Vivaldi, Mozart, Falla, Puccini ve Leo Delibes'in bestelerini seslendireceği konserle başlayacak barok günleri, 27 Ocaka kadar devam edecek.

'Dolunay Obruk Trio', 'Morning Jazz Sessions' kapsamında 2 Ocakta Tamirane'de sahne alacak. Vokalde Dolunay Obruk, bas gitarlarda ise Cenker Sarp ve Ahmet Türkmenoğlu'nun yer aldığı trio, caz standartlarına kendilerine özgü getirdikleri farklılıkla dinleyicilerine caz dolu bir hafta sonu geçirtecek.

Keman virtüozu Ruşen Güneş ve piyano virtüozu İdil Biret, 3 Ocakta Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'ndaki konserle müzikseverlerle buluşacaklar.

Türkiye'de viyola ve berlioz orkestrası (büyük orkestra) için yazılmış ünlü bir senfonik eser olan 'Herold İtalya'da' eserinin, orkestra partisyonlarının piyano uyarlamasını ilk defa çalacak sanatçılar, Ateş Pars'ın viyola ve piyano için sonatını da ilk kez dinleyicilerle paylaşılacak.

Kerem Görsev ve Fatih Erkoç, 5 Ocakta Caddebostan Kültür Merkezi'nde yeni yıldaki ilk canlı performanslarını sergileyecek.

İkili, geçtiğimiz günlerde tamamladıkları albümlerindeki caz eserlerini seslendirecek. Konserde, söz ve müziği Erkoç'a ait 4 yeni caz parçasını da ilk kez canlı olarak söyleyecek. Caz ziyafetinde Erkoç ve Görsev'e, davulda Cengiz Baysal ile kontrbasta Kağan Yıldız eşlik edecek.

- TİYATRO-

'Bizim Tiyatro', 30. yılı nedeniyle 2 Ocakta 'Hamxlet' isimli oyunla, Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyicileriyle buluşacak.

İngiliz yazar Shakespeare'in, 400 yıl önce yazdığı 'Hamlet' isimli eserine göndermelerin bulunduğu oyunda, 'Hamxlet' isimli çok uluslu şirketin intikam ve iktidar hırsı anlatılıyor.

Usta oyuncu Zafer Diper'in hem yönettiği hem de rol aldığı oyunda, oğlu Memetcan Diper ile Savaş Özdural, Elif İskender, Ece Erişti, Ali İhsan Bozdemir, Beril Senvarol, Berna Küçükoğlu, Cengiz Güleryüz, Özgür Sağlık, Sezgin Cengiz ve Turgay Atalay, Diper'e eşlik edecek.

Neil Simon'un yazıp, Bora Seçkin'in yönettiği 'Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum', aynı gün Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde perdelerini açacak.

Ezgim Kılınç, Derya Çetinel ve Erhan Yazıcıoğlu'nun sahneye koyduğu oyunda, 16 yaşındaki genç bir kızın sinema artisti olma hayalleri, senarist babası ve kız kardeşiyle yaşadığı sorunlar etrafında sinemanın gelişimi, sancılar ve insan üzerindeki etkileri işleniyor.

Yezdan Kayacan'ın kaleme alıp sahneye koyduğu 'Aynada Kendiyle Karşılaşan Milyonlarca Ayna', 5 Ocakta Mekan Artı'da izlenebilecek. 16 yaş izleyici sınırının olduğu oyunda, 21. yüzyıl insanının aynada gördüğü şeylere ne kadar tahammül edebildiği sorgulanırken, tecavüzün insanda açtığı yaralar ve bıraktığı hasarlar en sansürsüz haliyle izleyiciye aktarılıyor. Oyundaki karakterleri ise Bahar Dağlı, Barış Yalçınsoy, Ceren Taşci, Nebahat Dağlı, Sezer Arıçay, Şanad, Şakir Güler ve Ulaş Akşit canlandırıyor.

Mehmet Birkiye'nin yönettiği, Enda Walsh'ın kara komedisi 'Annem Yokken Çok Güleriz', 6 Ocakta Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde seyirciyle ilk kez buluşacak. Dünyanın birçok ülkesinde sahnelenen ödüllü oyunda Hakan Gerçek, Bülent Şakrak, İlker Ayrık ve Makbule Akbaş, yaşamın köşeye sıkıştırdığı, dar gelirli insanların gözünden kaybolan aile, baba-oğul ilişkileri mizahi bir dille izleyiciye aktarılacak.

'Tiyatrokare'nin 'Büyük İkramiye'si, Profilo Kültür Merkezi Küçük Salon'da 6 Ocakta izleyiciyle buluşacak.

Jean Marie Chevret'in Paris'te yıllarca kapalı gişe oynanan 'Numero Complemantaire'dan Türkiye'ye uyarlanan oyunda, orta halli bir ailenin lotodan büyük ikramiye kazanmasının ardından yaşanan komik olaylar anlatılıyor. Nedim Saban'ın yönetmenliğini üstlendiği oyunda, Metin Serezli, Suzan Aksoy, Pelin Ermiş ve Armağan Çağlayan rol alıyor.

- SERGİ-

Yapıtları kadar sıra dışı kişilikleri, efsanevi yaşam öyküleri ve hala konuşulan birliktelikleriyle unutulmayan sanatçılar Frida Kahlo ve Diego Rivera'nın eserleri, ilk kez Türkiye'ye getirilerek Pera Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

Sergide, Frida Kahlo'nun sanatsal anlatımından derin izler yansıtan otoportreleriyle Diego Rivera'nın tuval resmi örneklerinin bulunduğu 40 yapıt, sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Jacques ve Natasha Gelman çiftinin, 20. yüzyıl Meksika sanatına dair geniş koleksiyonunun önemli bir parçasını oluşturan sergi, Meksika dışında sayılı ülkede düzenlenebildi. Sergi, 20 Marta kadar gezilebilecek.

Filiz Öztürk Doğan'ın 'Tanımlanabilen Figürler' isimli heykel sergisi, 5 Ocakta Galeri Selvin'de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Sanatçının kendine özgü gizemli, düşsel dünya tasvir ettiği, bronz heykellerin yanı sıra bronz ve ahşabın bir arada kullanıldığı figüratif heykellerin de yer aldığı sergi, 23 Ocaka kadar ziyarete açık olacak.

Ressam Ceren Fındık'ın 'Düş İmge Düş' isimli kişisel resim sergisi, 6 Ocakta Galeri Artist Çukurcuma'da açılacak. Kişisel sergilerinin yanı sıra birçok karma projede de eserleri sergilenen Fındık'ın son çalışmaları, 19 Ocaka kadar görülebilecek.

Gdansk Teknoloji Üniversitesi Resim Bölümü sanatçı öğretim üyelerinin 200 eserinin görülebileceği 'Gdansk'tan İstanbul'a' isimli sergi, 31 Ocaka kadar Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi Sanat Galerisi'nde gezilebilecek.

- OPERA VE BALE-

Geçen hafta 50. kuruluş yıl dönümünü kutlayan İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), Erdal Uğurlu'nun tasarlayıp sahneye koyduğu 'Dört Duvar' isimli baleyi sanatseverlerle buluşturacak. Zamanı belli olmayan bir dönemde geçen eserde, olayın geçtiği toprakların gerçek varisi olan ancak esaret altında yaşayan bir lider baba, karısı ve kızının başından geçenler 2 perdede seyirciye anlatılıyor. Dört Duvar, 4 Ocakta Kadıköy Süreyya Operası'nda izlenebilecek. İngiliz yazar Shakespeare'in unutulmaz eseri 'Otello' balesi, 5 Ocakta yine aynı salonda sahnelenecek. Uğur Seyrek'in sahneye koyduğu, Giuseppe Verdi ve Michael Galasso'nun müziklerini yaptığı balede, 30'un üzerinde sanatçı görev alıyor.

Kadıköy Süreyya Operası'nın ev sahipliği yapacağı bir diğer gösteri 'Don Pasquale' ise 6 Ocakta perdelerini açacak. Ünlü İtalyan opera bestecisi Gaetano Donizetti'nin ortaya çıkardığı 'Gülünçlü Opera' anlayışının en önemli örneklerinden biri olarak gösterilen operada, ilerleyen yaşına rağmen kadınlara olan düşkünlüğünden vazgeçmemiş zengin bir bey olan Don Pasquale ile genç ve güzel Norina'nın hikayesi komik bir kurguyla anlatılıyor. Recep Ayyılmaz'ın sahneye koyduğu 3 perdelik gösterinin koro şefliğini ise Stefan Baisch üstleniyor.

(BD-KÖS-EAY) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title