Haberler

İstanbul'da Kültür-sanat

27. Uluslararası İstanbul Film Festivali, 5 Nisanda Emek Sineması'nda Lübnan-fransız Yapımı, Yönetmen Nadine Labaki İmzalı 'Karamel' İsimli Filmin Gösterimiyle Başlayacak.

27. Uluslararası İstanbul Film Festivali, 5 Nisanda Emek Sineması'nda Lübnan-Fransız yapımı, yönetmen Nadine Labaki imzalı ''Karamel'' isimli filmin gösterimiyle başlayacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Akbank sponsorluğunda 5-20 Nisan günleri arasında gerçekleşecek festivalde, 2007 ve 2008'in en çok konuşulan yapıtlarının yanı sıra unutulmaz klasik filmler ve sinema tarihinin usta yönetmenlerinin başyapıtlarından seçmeler içeren 20'yi aşkın bölümde 200 film yer alacak.

Festivalde, her yıl olduğu gibi ünlü konuklar, usta sinemacıların katılacağı söyleşi ve atölye çalışmaları, sinema dersleri, sergiler, partiler, konserler ve birçok ilginç yan etkinlik gerçekleşecek.

Sinemaseverler, festival programına ''www.iksv.org'' internet adresinden ulaşabilecek.

Bu yıl Akbank Sanat'ın katkılarıyla festivalin internet üzerinden yayımlanacak bir de ''Festival Gazetesi'' yer alacak. Gazete ''www.festivalist.com'' adresinden takip edilebilecek.

Film gösterimleri Beyoğlu'nda Emek, Fitaş 1, Atlas 1 ve Atlas 2, Beyoğlu ile Kadıköy'de Rexx sineması olmak üzere 6 sinemada gerçekleştirilecek.

Festivalin açılış töreni, yarın Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak. Gecede, Türk sinemasına imzasını atan sanatçılara her yıl verilen ''Sinema Onur Ödülleri'' Ekrem Bora, İzzet Günay ve Ediz Hun'a takdim edilecek.

Törende, ayrıca dünya sinemasının en güzel ve yetenekli yıldızlarından Claudia Cardinale'e ''Yaşam Boyu Başarı Ödülü'' verilecek.

Festival kapsamında, Ekrem Bora'nın rol aldığı ''Soğuktu ve Yağmur Çiseliyordu'', İzzet Günay'ın rol aldığı ''Vesikalı Yarim'' ve Ediz Hun'un rol aldığı ''Hıçkırık'' adlı filmler gösterilecek.

Festival, 5 Nisanda saat 13.30'da Emek Sineması'nda, Lübnan-Fransız yapımı, yönetmen Nadine Labaki imzalı ''Karamel'' isimli filmin gösterimiyle başlayacak.

Yönetmenliğini Luchino Visconti'nin yaptığı İtalya-Fransa 1963 ortak yapımı ''Leopar/The Leopard'', 5 Nisan'da Claudia Cardinale'nin katılımıyla Emek Sineması'nda gösterilecek. 1963 yılında ''En İyi Yönetmen'' dalında ''Cannes Altın Palmiye Ödülü'' kazanan filmde, Burt Lancaster, Claudia Cardinale ve Alain Delon oynuyor.

Festivalin 19 Nisanda gerçekleşecek kapanış töreninde ise çağdaş Rus sinemasının en önemli yönetmenlerinden Alexander Sokurov'a ''Sinema Onur Ödülü'' verilecek. Alexander Sokurov'un Çeçen sorununa eğilen son filmi ''Aleksandra'' da festival programında gösterilecek. Sanatçı, ayrıca 19 Nisanda Boğaziçi Üniversitesi Mithat Film Merkezi'nde sinema dersi verecek.

Festival, 20 Nisanda yönetmen Justin Chadwick'in ''Boleyn Kızı'' isimli filminin Emek Sineması'nda saat 21.30'daki gösterimi ile sona erecek.

Festivalin büyük ödülü ''Altın Lale'' için bu yıl 12 film yarışacak. Sanat ve sanatçının dünyasını sinemayla buluşturan ya da edebiyat eserlerini beyazperdeye taşıyan filmleri değerlendirecek ''Altın Lale'' jürisinin başkanlığını, ünlü görüntü yönetmeni Michael Ballhaus yapacak.

''Altın Lale'' ödülünü almak için yönetmen Nic Balthazar'ın ''Ben X'', Christine Carriere'nin ''Darling'', Dennis Gansel'in ''Tehlikeli Oyun'', Michel Gondry'nin ''Lütfen Başa Sarın'', Baltasar Kormakur'un ''Bataklık'', Stanislaw Mucha'nın ''Umut'', Petter Nass'ın ''Kadın Gibi Geçti'', Lucia Puenzo'nun ''XXY'', John Sayles'in ''Honeydripper'', Jacop Thuesen'in ''Okul Yıllarım'' isimli filmleri yarışacak.

Bu bölümde, Türkiye'yi Semih Kaplanoğlu'nun ''Yumurta'' ve Hüseyin Karabey'in ''Gitmek'' adlı filmleri temsil edecek.

Türk sinemasının son dönem yapımlarının bir araya geldiği bölümde ise ''Ulusal Yarışma'', ''Yarışma Dışı'' ve ''Belgeseller'' başlıkları altında 20'yi aşkın kurmaca ve belgesel film yer alacak.

Reis Çelik'in ''Mülteci'', Mehmet Eryılmaz'ın ''Hazan Mevsimi-Bir Panayır Hikayesi'', Mehmet Güleryüz'ün ''Havar'', Mehmet Güreli'nin ''Gölge'', Çağan Irmak'ın ''Ulak'', Handan İpekçi'nin ''Saklı Yüzler'', Hüseyin Karabey'in ''Gitmek'', Kazım Öz'ün ''Fırtına'', Seyfi Teoman'ın ''Tatil Kitabı'', Ümit Ünal'ın ''Ara'', Derviş Zaim'in ''Nokta'' filmi, ''En İyi Türk Filmi'' ödülü için yarışacak.

''Yarışma Dışı'' bölümünde Dersu Yavuz Altun'un ''Münferit'', Uygar Asan'ın ''Kabuk'', Cemal Şan'ın ''Zeynep'in Sekiz Günü'' ve Ömer Vargı'nın ''Kabadayı'' isimli filmleri seyirci ile buluşacak.

''Belgeseller'' bölümünde ise ''Yaşam Arsızı'', ''Bu Ne Güzel Demokrasi!'', ''Yavuz Turgul'un Dünyası'', ''Lilit'in Kızkardeşleri'', ''Dışarısı Nasıl?'', ''Otuz İki Kısım Tekmili Birden: Beyoğlu'', ''Alethea'', ''Şarkılarla Geçtim Aranızdan'', ''Aşk Filmleri Yönetmeni: Orhan Aksoy'', ''Küllerinden Doğmak'', ''Türk Sineması'nda İstanbul'' ve ''Anadolu'nun Kayıp Şarkıları'', izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Avrupa Konseyi ve Eurimages işbirliğiyle ilk kez geçen yıl verilen Avrupa Konseyi Sinema Ödülü (FACE), bu yıl da ''Sinemada İnsan Hakları'' bölümünden bir filme verilecek. Yarışma jürisinde, geçen yıl ''Bamako'' adlı filmiyle ödül kazanan Abderrahmane Sissako ve göçmenlerin sorunlarına eğilen ünlü Fransız yönetmen Tony Gatlif de yer alacak.

FACE Ödülü için Ramin Bahrani'nin ''Küçük Çırak'', Nick Broomfield'in ''Hadisa İçin Savaş'', Amos Gitai'nin ''Çözülme'', Handan İpekçi'nin ''Saklı Yüzler'', Li Yang'ın ''Kör Dağ'', Thomas McCarthy'nin ''Misafir'', Marc Munden'in ''Kabil'in İşareti'', Kiumars Pourahmad'ın ''Gece Otobüsü'', Michael James Rowland'ın ''Talih Yolları'', Spiros Stathoulopoulos'un ''PVC-1'' adlı filmleri yarışacak.

Festivalin kapanış gecesinde, seçilen film FACE ödül heykelciği ve 10 bin Avro'luk para ödülünün sahibi olacak.

Uluslararası İstanbul Film Festivali, sinemaseverleri saat 21.30 seanslarında Emek Sineması'ndaki ''Akbank Galaları''na davet ediyor.

Bu bölümde, ''Sibirya Ekspresi'', ''Karanlığın Gölgesinde'', ''Duygusal Hesaplar'', ''Yitirdiğimiz Şeyler'', ''Boleyn Kızı'', ''Aşkın Peşinde'', ''Ölümcül Oyunlar'', ''I'm Not There'', ''Savage Ailesi'' ve ''Into The Wild'' filmleri gösterilecek.

Ayrıca 5 Nisan Cumartesi gecesi Ghetto'da ''I'm Not There'' filmi kapsamındaki konserde Sertab Erener, Teoman, Demir Demirkan ve Emre Aydın, Bob Dylan şarkılarını yorumlayacak.

Festivalde, bu yıl ilk kez başlatılan bir uygulamayla Türk sinemasının unutulmaz yapıtları onarılarak Türk sinemasına kazandırılacak.

Emek Sineması'nda 11 Nisandaki özel gösterimde, sinemaseverler, yönetmen Erden Kıral imzasını taşıyan 1979 yılı yapımı Orhan Kemal uyarlaması ''Bereketli Topraklar Üzerinde''yi beyazperdede tekrar izleme fırsatı bulacak.

Sinemaya yeni tarzlar, yeni akımlar, yeni yıldızlar kazandıran, 1990'lardan sonra iyice yaygınlaşan, Hollywood'a ve ana akıma meydan okuyan Amerikan bağımsız sinemasının en yeni ve çarpıcı örnekleri de festival kapsamında gösterilecek.

Dünya tarihi, kültürü ve siyasetinde çığır açan 1968 olayları ''68 ve Miras'' bölümünde 11 filmle anılacak. Bahçeşehir Üniversitesi'nde, 10 Nisanda, 1968 kuşağını ve bu dönemin günümüze bıraktıklarını konu alan panel düzenlenecek.

Sinema Yazarları Derneği tarafından ''40 Yılın En İyileri'' seçilen Ömer Kavur'un ''Anayurt Oteli'' ile Francis Ford Coppola'nın ''Apocalypse Now/Kıyamet'' filmleri, festival kapsamında izlenebilecek.

Son 2 yıldır festival programında yer verilen çocuk filmleri, bu yıl da ''Çocuk Menüsü'' başlığı altında devam edecek.

Uluslararası çocuk filmleri festivallerinde beğeni toplayan 5 film, festival boyunca hafta sonları 13.30 seanslarında Atlas 2 ve Rexx sinemalarında gösterilecek. Filmlere simültane Türkçe seslendirme yapılacak.

Festivalin ''Yıllara Meydan Okuyanlar'' bölümünde 7 saygın yönetmenin son filmleri sinemaseverlerle buluşacak. Yaşayan en büyük sinemacılardan bu yıl 100. yaşını kutlayan Manoel de Oliveira'nın ''Kristof Kolomb'un Gizemi'', Claude Chabrol'un 50 yıllık kariyerindeki son filmi ''İkiye Bölünen Kız'', usta yönetmen Carlos Saura'nın fado müziği üzerine çektiği son filmi ''Fadolar'', Doğu Avrupa sinemasının kurucusu kabul edilen Andrzej Wajda'nın 2008 Oscar adayı son filmi ''Katin'', Ermanno Olmi'nin ''Yüz Mıh'', Jacques Rivette'nin ''Baltaya Dokunma'' ve Eric Rohmer'in ''Astre ile Seladon'un Aşkları'' izlenebilecek.

''Dünya Festivalleri''nden bölümünde sinemaseverlere, 2008'de Sundance, Berlin ve Rotterdam gibi büyük uluslararası film festivallerinde ilk gösterimleri yapılan filmleri de kapsayan 20 film sunulacak.

''Genç Ustalar'' bölümünde ise genç yönetmenlerin Cannes, Berlin, Rotterdam gibi festivallerde ödüller kazanan yapıtları yer alacak.

Bu bölümde 2008 Berlin Film Festivali'nde büyük ilgi toplayan, yapımcılığını Fatih Akın'ın üstlendiği, Özgür Yıldırım'ın filmi ''Chiko'' Türkiye'de ilk defa seyirciyle buluşacak.

''NTV Belgesel Kuşağı''nda 17 belgesel yer alacak. Bunlar arasında 5,5 yıldan uzun bir sürede, 12 ülkede ve 9 dilde çekilen, Hintli yönetmen Parvez Sharma'nın ilk uzun metrajlı belgeseli ''Aşk için Cihad'' da yer alacak.

Bu kuşakta, ayrıca 1960'larda The Beatles, The Rolling Stones ve The Kinks gibi gruplarla müzikte devrim yaratan ''The Who''nun hikayesi de izlenebilecek. Paul Crowder ve Murray Lerner'in yönetmenliğini üstlendiği ''İnanılmaz Bir Yolculuk: The Who'nun Hikayesi'' adlı belgesel, grubun 43 yıllık yolculuğunu gözler önüne serecek. Sadece kendi jenerasyonunda değil, bir çok genç dönem isme de ilham kaynağı olan ''The Who''nun seneler sonra gün ışığına çıkan arşiv görüntülerine yer veren belgeselde Sting, Eddie Vedder, Oasis'ten Noel Gallagher gibi isimlerle yapılmış röportajlar da yer alacak. Belgesel, 9 Nisan ve 13 Nisanda saat 21.30'da Beyoğlu Sineması'nda gösterilecek. NTV Belgesel Kuşağı filmleri, 7-14 Nisan günleri arasında izlenebilecek.

Festivalin ''Mayınlı Bölge'' bölümünde, bu yıl farklı tür ve anlatım teknikleriyle sınırları zorlayan sıra dışı 11 film gösterilecek.

Festivalin büyük ilgi gören ''Gece Yarısı Sineması'' gösterileri bu yıl da devam edecek. Filmler, festival boyunca cuma günü Fitaş ve cumartesi günü ise Atlas sinemalarında gece saat izleyiciyle buluşacak.

Bu bölümde, ''Yetimhane'', ''Gözyaşlarının Annesi'' ve ''Karanlık Korkusu'' isimli filmler izlenebilecek.

Dünyanın dört bir yanındaki kadınların bakış açılarını, dertlerini, yaşamlarını, toplumsal konumlarını, ilişkilerini inceleyen filmler, ''Kadının Adı Var'' adlı bölümde bir araya gelecek.

Kafkaslar ve Akdeniz sinemalarının son dönem filmlerine yer veren ''Kafkaslardan Akdeniz'e'' bölümünde bu yıl 9 film yer alacak.

Festivalin ''canlandırma sineması'' bölümü bu yıl tekniği, öykü kurgusu, renk ve kompozisyon bileşimiyle efsane olan Rus ressam ve yönetmen Alexander Petrov'a ayrıldı. Bu bölümde, Petrov'un ''Aşkım'' adlı 2008'de Oscar'a aday olan son filminin de bulunduğu tüm kısa canlandırma filmleri izleyicilerle buluşacak.

Filmlerindeki karelerin her birini cam plakalar üzerine parmaklarını kullanarak boyayan Petrov, ''Yaşlı Adam ve Deniz'' adlı kısa canlandırma filmi ile 2000 yılında Oscar kazandı.

Fransız yönetmen, tasarımcı, illüstratör, engin bir düş dünyasına sahip Marc Caro, 2007'deki son yapıtı da dahil tüm filmleriyle festivalin konuğu olacak.

Festival, yeni Çek sinemasının en önemli yönetmenlerinden ve Çek mizahının sinemadaki en iyi temsilcilerinden Oscar ödüllü usta Milos Forman'a bu yıl özel bir bölüm ayırdı. Festivalde, Forman'ın farklı dönemlerini simgeleyen 8 filmi ve kısa metrajları gösterilecek.

Uluslararası İstanbul Film Festivali, son bir yılda hayatını kaybeden usta yönetmen ve oyuncuları, en akılda kalan filmleriyle ''Anılarına'' bölümünde anacak.

Bu bölümde yönetmen Orhan Aksoy'un ''Hıçkırık'', Michelangelo Antonioni'nin ''Macera'', Ingmar Bergman'ın ''Kurdun Saati'', oyuncu Deborah Kerr'in rol aldığı ''Kral ve Ben'', yönetmen Alain Robbe-Grillet'in ''Gradiva'', Michel Serrault'un rol aldığı ''Çılgınlar Kulübü'', yönetmen Edward Yang'ın ''Bir, İki'' filmleri gösterilecek.

Bu bölümde, yönetmen Artun Yeres'in kısa filmleri de izlenebilecek.

Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında, Marc Caro, 12 Nisanda Akbank Sanat'ta saat 15.30'da sinema dersi verecek.

Fransız çizer, tasarımcı, yönetmen, engin düş gücü ve sonsuz hayal dünyasıyla ''Şarküteri'' ve ''Kayıp Çocuklar Şehri'' gibi renkleri, dekorları ve tuhaf karakterleri fantezi sinemasına yepyeni bir soluk getiren iki şaheser yaratan Marc Caro, 1974'te bir festivalde tanıştığı Jean-Pierre Jeunet ile birlikte yarattığı üç kısa ve iki uzun metrajlı film, video klip ve reklam filmleriyle son derece başarılı bir işbirliği sürdürdü. Çok yönlü sanatçı Caro, tek başına yönettiği ilk filmi ''Dante 01''de de sınır tanımayan yaratıcılığını uzaya taşıdı.

Festivalde bu üç filmi de gösterilecek olan Marc Caro, vereceği sinema dersinde çizimlerinin sinema ile kesişimini, çocuksuluğunu korumasını sağlayan hayal gücünü, yönetmenlik tarzını sinemaseverlerle paylaşacak.

Ödüllü yönetmenler Tony Gatlif ve Abderrahmane Sissako 15 Nisanda, üç kez Oscar'a aday gösterilen Michael Ballhaus 16 Nisanda Akbank Sanat'ta, yönetmen Alexander Sokurov 18 Nisanda Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi'nde sinema dersi verecek.

Francis Ford Coppola'nın 1979 yapımı epik başyapıtı, Vietnam filmlerinin en tanınmışı olan ve Cannes, Oscar, BAFTA ve Altın Küre gibi dünya çapında birçok saygın ödüle layık görülen ''Apocalypse Now/Kıyamet'' de festival kapsamında gösterilecek. Coppola'nın isteği doğrultusunda 2001 yılında elden geçirilen ve özgün versiyonunda yer almayan 49 dakikalık görüntünün eklendiği filmin yapımcılarından Kim Aubry, filmin festival gösterimine katılacak. Aubry, ayrıca 19 Nisan'da Akbank Sanat'ta filmin yapım sonrası aşamalarını ve bu tür özel projelerin nasıl hayata geçirildiğini anlatacak.

Festival kapsamında ayrıca, 12 Nisanda Akbank Sanat'ta ''Tarihi Filmlere Bakış; Türkiye-Ermenistan'' konusu tartışılacak.

''Anadolu Ateşi''nin yeni gösterisi ''Troya'' 8 Nisan'da İstanbullu sanatseverlerle buluşacak. Dünyanın en ileri teknikleri kullanılarak gerçekleştirilen batı uygarlığına kaynaklık eden, Anadolu destanı ''Troya'' 8, 9, 16, 17 ve 18 Nisan tarihlerinde İstanbul Gösteri Merkezi'nde izleyici karşısına çıkacak.

Piyano virtüözü Tuluyhan Uğurlu, bu yıl da Kapalıçarşı'da konser verecek. Kapalıçarşı Esnafları Derneği ile ortaklaşa düzenlenen ve 6 Nisan'da gerçekleştirilecek konserde Uğurlu'ya, Ümit Yılmaz (bağlama), Murat Toraman (kaval), Doğukan Çokşeker (viyola), Can Özyiğit (cynthsizer) ve Abbas Karacan (percussion) eşlik edecek. Konserde, Türk Halk Müziği sanatçısı Sevcan Orhan da Tuluyhan Uğurlu ile birlikte eserler seslendirecek.

Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından düzenlenen ''Ustalara Saygı'' etkinliğinde, besteleri ve yorumlarıyla bir ekol olan Cem Karaca, 64. yaş gününde sanatçı dostları ve hayranları tarafından anılacak. Etkinlik 7 Nisan'da Akatlar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Türkçe tangoların Türkiye'deki öncülerinden Fehmi Ege için düzenlenen ''Unutulmayan Tangolarla Fehmi Ege'yi Anıyoruz'' konseri, 7 Nisan'da Profilo Alışveriş Merkezi'nde yapılacak.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, ''Geçmişten Günümüze Tango Konserleri'' kapsamında 4 Nisan'da tangonun divası Amelita Baltar'ı, 6 Nisan'da geleceğin tangosunun yaratıcılarından Juan Carlos Caceres'i ağırlayacak.

Tasavvuf müziği ve edebiyatının tüm dünyada gündeme gelmesine önemli katkıda bulunan Nezih Uzel ve Kudsi Erguner ikilisi, Türkiye'deki ilk konserlerini 7 Nisan'da CRR'de verecek.

Grammy Ödüllü trompetçi ve besteci Wallace Roney, ''Garanti Caz Yeşili Konserleri'' kapsamında 3, 4 ve 5 Nisan tarihlerinde İstanbul Jazz Center'da sahne alacak. Konserlerde sanatçıya, saksofonda Antoine Roney, piyano ve klavyede Aruan Ortiz, basta Rashaan Carter ve davulda Eric Allen eşlik edecek.

Pink Floyd'un ''The Dark Side Of The Moon'' albümünün kayıt mühendisi olarak tanınan ve pek çok ünlü sanatçı ile grubun prodüktörlüğünü üstlenen Progresif rock müziğin efsane ismi Alan Parsons, 5 Nisan'da Bostancı Gösteri Merkezi'nde sevenleriyle buluşacak.

Günümüzün en büyük yeni tango yorumcusu Pablo Ziegler 8 Nisan'da ''Piazzolla'nın Mirası'' başlıklı konseriyle İstanbulluların karşısına çıkacak. Konserde sanatçıya, Güney Amerikalı gitarist Quique Sinesi ve bandoneon virtüözü Walter Castro eşlik edecek.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, dünya çocuk edebiyatının başyapıtlarından biri olan ''Sihirbaz Oz''u, 5 Nisan'da Atatürk Kültür Merkezi'nde sahneleyecek.

İtalyan besteci Giacomo Puccini'nin ''La Rondine/Kırlangıç'' adlı operası 5 Nisan'da, İtalyan opera bestecisi Vincenzo Bellini'nin ''I Capuleti E I Montecchi (Romeo&Juliet)'' adlı eseri 8 Nisan'da Atatürk Kültür Merkezi'nde sunulacak.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, yarın ve ertesi gün Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salon'da konser verecek.

İstanbul Devlet Tiyatroları'nın Oda Tiyatrosu'nda 4, 5 ve 6 Nisan'da ''Yangın Duası'', 8, 9 ve 10 Nisan'da ''Savaş İkinci Perdede Çıkacak'', Aziz Nesin Sahnesi'nde 4 ve 5 Nisan'da ''Yeraltından Notlar'', 8, 9 ve 10 Nisan'da ''Ben Ruhi Bey Nasılım'', Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salon'da 6 Nisan'da ''Bir Şehnaz Oyun'', Şişli Cevahir Sahnesi'nde 4, 5 ve 6 Nisan'da ''Çok Yaşa Komedi'', 8, 9 ve 10 Nisan'da ''Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü'', Beykoz Feridun Karakaya Sahnesi'nde 4 ve 5 Nisan'da ''Zorunlu Hedefler'', 10 Nisan'da ''Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz'', Kartal Bülent Ecevit Sahnesi'nde ise 8 ve 9 Nisan'da ''Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz'' oyunları seyirci ile buluşacak.

Tiyatroseverler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın sahnelerinde de 4-11 Nisan tarihleri arasında ''Çılgın Dünya'', ''Bernarda Alba'nın Evi'', ''Saygılı Yosma'', ''Tekrar Çal Sam'', ''Bayazıt'', ''Lay Lay Lom'', ''Doğ Güneşim Doğ'', ''Bir Yıldız Seç Kendine'', ''Temizlik Ülkesi'', ''Gökkuşağının Altında'', ''Titanik Orkestrası'', ''Lüküs Hayat'', ''Üç Kız Kardeş'', ''Leyla ile Mecnun'', ''Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe'' oyunlarını izleyebilecek.

Tiyatro Kedi'nin İstanbul Metropolitan Sanat ve Kültür Platformu ile ortak ''Barok Konser-Tiyatro Buluşması'' konsepti ile sergilediği dünya tiyatrosunun en büyük klasiklerinden biri olan ''Kibarlık Budalası''nın tiyatro versiyonu Nisan ayı boyunca Tiyatro Kedi tarafından sahnelenecek.

Türk tiyatrosunun büyük ustası Haldun Dormen'in 8 yıl aradan sonra yeniden sahnelere döndüğü ''Kibarlık Budalası'', 5-6 Nisan'da Megaplex Tiyatro'da sahnelenecek. Uyarlamasını İpek Kadılar Altıner'in yaptığı, Hakan Altıner'in sahneye koyduğu oyunda, Haldun Dormen, Ebru Cündübeyoğlu, Özlem Çakar, Abdül Süsler, Elif Çakman, Dilek Aba, Oral Özer, Erez Ergin Köse rol aldı.

Tiyatro meraklıları, 5 Nisan'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde ''Hıyarapol'', Kulis Sanatevi'nde ''Ben Deli Değilim'', Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde ''Kaygan Zemin'', Beşiktaş Kültür Merkezi'nde ''Oyunun Oyunu'', Çevre Tiyatrosu'nda ''Semaver ve Kumpanya'' ve ''Çevreci Nasreddin Hoca'', Akbank Kültür Sanat Merkezi'nde ''Alis Harikalar Diyarında'' oyunlarını takip edebilecek.

Caddebostan Kültür Merkezi'nde 6 Nisan'da ''Basit Bir Ev Kazası'', Kartal Sanat Tiyatrosu'nda ''Şu Çılgın Türkler'', Garajistanbul'da ''Chamaco'', Çevre Tiyatrosu'nda ''Bir Varmış Hiç Yokmuş'' adlı çocuk oyunu, İş Sanat Kültür Merkezi'nde ''Peter Pan'' adlı çocuk oyunu sahnelenecek.

Kulis Sanatevi 7 Nisan'da ''Yoksa Oyuna Mı Geldik'' adlı oyun sergilenirken, Muammer Karaca Tiyatrosu'nda 8 Nisan'da ''Doktor Mangalyürek'', Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde 9 Nisan'da ''Koca Bir Aşk Çığlığı'' ve 10 Nisan'da ''Sivas '93'' izlenebilecek.

Tiyatro Duru 10 Nisan'da ''Murtaza'' adlı oyunu sahneleyecek. Tiyatroseverler aynı gün Garajistanbul'da ''Evridike'nin Çığlığı'' adlı oyunu seyredebilecek.

Fotoğraf Dergisi tarafından düzenlenen ''1. Ulusal Fotoğraf Günleri'', 10 Nisan'da İtalyan Kültür Merkezi'nde başlayacak. Etkinlikte, kişisel ve karma gösterileriyle 17 fotoğraf sanatçısı, 18 fotoğraf derneği ve 5 üniversite yer alacak. Etkinlik, 12 Nisan'a kadar sürecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title