Haberler

İstanbul'da Kültür -Sanat

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Yarın Polonyalı Besteci François Frederic Chopin'in 200. Doğum Günü Dolayısıyla Konser Verecek.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, yarın Polonyalı besteci François Frederic Chopin'in 200. doğum günü dolayısıyla konser verecek.

Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek konserde, şef Naci Özgüç'ün yönetimindeki orkestraya, piyanist İdil Biret eşlik edecek. Konserde, Chopin'in eserleri yorumlanacak.

Piyanist Emre Elivar, Borusan Müzik Evi'nde yarın vereceği konserini 20. yüzyılın iki büyük Rus bestecisine ayırdı. Sanatçı, konserinde tematik bir bütünlük içinde bir araya getirdiği Şostakoviç ve Prokofyev'ın yapıtlarını yorumlayacak.

Kıraç, yarın Balans Jolly Joker'de, Dmitry Baevsky Quartet, İstanbul Jazz Center'da konser verecek.

İlhan Erşahin'in ''İstanbul'un dinamik ve eklektik kültür hayatına olan hislerini içten bir şekilde yansıtan'' en yeni projelerinden ''İstanbul Sessions'' ilk albümlerinin Mart ayında Avrupa'da yayınlanmasıyla birlikte çıkacakları Avrupa turnesi öncesinde Eddie Henderson'u ağırlayacak.

Babylon'da yarın gerçekleşecek gecede, İlhan Erşahin'in saksofonu, Alp Ersönmez'in basları, Turgut Alp Bekoğlu'nun davulları ve İzzet Kızıl'ın ritimlerine 70'lerin efsane caz trompetçisi Eddie Henderson eşlik edecek.

-SABAHAT AKKİRAZ KONSERİ-

Halk müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz, İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu'nda 6 Martta sahne alacak.

Türk sanat müziği sanatçısı Ahmet Özhan, 6 Martta Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda ''Aşk Nedir Nasıldır Bilen Var mı'' başlıklı konserle sevenleriyle buluşacak.

Neyzen Bülent Özbek ve tanburi Özata Ayan'ın ney ve tanbur nameleri, doğal akustiği ve mistik havasıyla Neyhane'de 6 Martta dinleyicileriyle buluşacak.

Cem Yıldız'ın proje tasarımını ve yapımcılığını üstlendiği, türkü ve deyişlerden oluşan ve Smadj'ın özgünlüğü bozmadan elektronik altyapılarla zenginleştirdiği ''HÜ'' albümünün tanıtım konseri, 6 Martta Garajİstanbul yapılacak. Konserde, farklı kökenden ve inançtan sınır tanımayan müzisyenler bir arada ''hu'' çekerek müzikle vücut bulacak. ''Geçiciişgalpp Dans Gösterisi''nin sunulacağı konserde, Alevilerin geleneksel dansı semah figürlerinden yola çıkarak Şule Ateş'in kurguladığı performans çağdaş dansçılar tarafından sergilenecek.

Eurovizyon şarkı yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek Manga grubu, 7 Martta Bostancı Gösteri Merkezi'nde konser verecek.

Yıllara meydan okuyan, güçlü ve yüreklere işleyen sesiyle ve en güzel şarkılarıyla Leman Sam, 7 Martta Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

İncesaz, 7 Martta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sevenleriyle buluşacak.

-''İKİNCİ GÜLDÜNYA KONSERİ''-

Most Production tarafından Hürriyet gazetesinin başlattığı ''Aile İçi Şiddete Son'' kampanyası kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen ve İstanbul'da töre cinayetine kurban giden Güldünya Tören'e ithaf edilen ''Güldünya Konseri'', Türkiye'nin ünlü erkek seslerini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bir araya getirecek.

Konser, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Konserde, Cihan Okan, Ferhat Göçer, Kenan Doğulu, Mirkelam, Mustafa Ceceli, Teoman, Yalın ve Yüksek Sadakat'e geçen yıl olduğu gibi Behzat Gerçeker yönetimindeki Enbe Orkestrası eşlik edecek.

Konserin geliri ''Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı''na aktarılmak üzere Aralık Derneğine bağışlanacak.

Kanun sazının geleneksel icrasında önde gelen sanatçılardan biri kabul edilen Göksel Baktagir, 8 Martta Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde konser verecek.

-İSTANBUL KLARNET KOROSUNUN KONSERİ-

İstanbul Klarnet Korosu ''Dünya Kadınlar Günü Konseri''ni 9 Martta Caddebostan Kültür Merkezi'nde verecek.

Karadeniz kültürünün geçmişten günümüze en bilinen şarkılarını kemençe ustası Selim Bölükbaşı, 9 Martta Jolly Joker Balans'ta seslendirecek.

Piyanist Gülru Ensari ile çellist Gautier Capuçon, 10 Martta CRR Konser Salonu'nda sahne alacak.

Bas gitar ve vokalde Harun Kolçak, gitarda Eren Gümrükçüoğlu, klavye ve vokalde Ercüment Orkut ve Can Barış Özbilgin, davulda Bülent Ay'dan oluşan Harun Kolçak Project 10 Martta Jazz Stop Suadiye'de sevenleriyle buluşacak.

-TİYATRO-

Irmak Bahçeci'nin yazdığı, Yıldıray Şahinler'in yönettiği ''Alevli Günler'' isimli oyun, yarın Beşiktaş Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

Cem Davran, Levent Üzümcü ve Erkan Can'ın baş rolleri paylaştığı oyunda Davran, öldükten sonra yakılmayı vasiyet eden bir şaman profesörü canlandırırken, Can da pek çok rolle izleyicinin karşısında olacak.

Dennis Kelly'in yazdığı, Emre Kınay'ın yönettiği ''Sondan Sonra'' adlı eser, 6, 7 ve 12 Mart tarihlerinde Duru Tiyatro'da sahnelenecek.

Aziz Nesin'in yazdığı ''Hadi Öldürsene Canikom'' adlı eser, 6-28 Mart tarihleri arasında Müjdat Gezen Tiyatrosu Savaş Dinçel Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

Tiyatro İstanbul'un Genel Sanat Yönetmeni Gencay Gürün'ün yönettiği ''Çılgın Ruh'' isimli oyun 9 Martta Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde izlenebilecek.

İstanbul Sanat Tiyatrosu'nun sahnelediği ''Lady Macbeth'' adlı oyun, 9-30 Mart tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

Ferhan Karadeniz tarafından 2007 yılında İstanbul'da kurulan doğaçlama ve interaktif gösteri topluluğunun sahneye koyduğu ''Sen Sadece Seyirci Kalamazsın'' isimli eser, 10 Martta Duru Tiyatro'da sanatseverlerle buluşacak.

Özer Arslan'ın hem yazıp hem yönettiği ''Eksik'' adlı oyun, 8 Martta Kumbara 50 Sahnesi'nde izlenebilecek.

-ŞEHİR TİYATROLARI'NDAN 15 OYUN-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Mart ayının ilk haftasında 15 oyunla seyircisinin karşısına çıkıyor.

Türk tiyatrosu ve sinemasının önemli isimlerinden Güner Sümer'in oyunu olan ''Bozuk Düzen'' 6 Martta Küçükçekmece Sefaköy KSM Sahnesi'nde, 7 Martta da Euripides'in Romanyalı yönetmen Mihai Maniutiu'nun farklı metin düzenlemesiyle sahnelenen ''Bakhalar'' adlı eseri Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, Yiğit Sertdemir'in yazdığı Tolga Yeter'in yönettiği ''Bekleme Salonu'' Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde, Haldun Dormen'in yönettiği ''Onlar Ermiş Muradına'' Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde, Musahipzade Celal'in yazdığı, Engin Alkan'ın yönettiği ''İstanbul Efendisi'' Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, Joe Masteroff'un yazdığı, Yücel Erten'in yönettiği ''Kabare'' Musahipzade Celal Sahnesi'nde, Jean Paul Sartre'ın çağdaş tiyatro klasikleri arasına giren oyunu ''Gizli Oturum'' Ümraniye Sahnesi'nde izlenebilecek.

Maria Clara Machado'nun yazdığı, Ece Okay'ın yönettiği ''Küçük Hayalet'' 6-7 Mart tarihlerinde Musahipzade Celal Sahnesi'nde, Caner Bilginer'in yazıp yönettiği ''Karagöz Geri Döndü'' Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde, Turgut Denizer'in yazıp yönettiği ''Benim Arkadaşım Yok'' Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde, Reha Bilgen'in yazdığı, Ragıp Yavuz'un yönettiği ''Sokak Kedileri'' Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, Hakan Yavaş'ın yazıp yönettiği ''Kazuu'' Ümraniye Sahnesi'nde, Gökçe Okay Delagrange'nin yazdığı, Ece Okay'ın yönettiği ''Boya Benek'' yarın Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde, Delagrange'nin yazdığı, Ece Okay'ın yönettiği ''İyi Geceler'' yarın Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde, Emill Alfred Hermann'ın yazdığı, Tolga Yeter'in yönettiği ''Çizmeli Kedi'' ise yarın Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde küçük tiyatroseverleri bekliyor.

-''MARDİN'DEN ANLAR VE İNSANLAR'' SERGİSİ-

İstanbul Kültür Üniversitesi'nin (İKÜ) kültür-sanat etkinlikleri kapsamında mimarlık ve toplum dersi öğrencileri tarafından hazırlanan ''Mardin'den Anlar ve İnsanlar'' fotoğraf sergisi, yarın açılacak.

Sergide Mimar-fotoğraf sanatçısı Cemal Emden ve bugüne kadar yaptığı çalışmalarla ödül alan İKÜ Sanat Tasarım Fakültesi öğrencisi Ahmet Bikiç'in objektifinden Mardin ve Mardinliler'e ait film ve fotoğraflar yer alıyor.

İKÜ Mimarlık Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Esra Fidanoğlu başkanlığında yürütülen etkinlik sürecinde, sözle anlatılamayanların ifade edildiği sergi bir ay boyunca açık olacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Haberler

Eurovision birincisinden Bahçeli'yi küplere bindirecek Türkiye mesajı

Eurovision birincisinden Bahçeli'yi küplere bindirecek Türkiye mesajı

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title