Haberler

İstanbul'da Kültür

Aydoğan Temel'in Yazdığı, Abdullah Şahin'in Yönettiği, Arzu Yanardağ ve Abdullah Şahin'in Başrolleri Paylaştığı 'Bir Kadın Bir Ürkek' Adlı Oyun, 17-25 Nisan Tarihleri Arasında Profilo Kültür Merkezi'nde Tiyatroseverlerle Buluşacak

Aydoğan Temel'in yazdığı, Abdullah Şahin'in yönettiği, Arzu Yanardağ ve Abdullah Şahin'in başrolleri paylaştığı 'Bir Kadın Bir Ürkek' adlı oyun, 17-25 Nisan tarihleri arasında Profilo Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Abdullah Şahin Halk Tiyatrosu'nun yeni oyunu, kadın-erkek ilişkilerindeki aldatma hikayeleri, izdivaç programları, bozuk Türkçesi ile ekranlarda boy gösteren sunucuları ve ülke gündemini oluşturan erkek dünyası öğelerini ortaya çıkarıyor. İlk çağlardan bugüne erkek ve kadın dünyasının ilişkiye bakışını ortaya koyan oyunda, ayrıca Eylem Şenkal, Aydoğan Temel ve rol alıyor. Eserde, Emin Özbey, Okan Metin, Fatih Solmaz ve Müjdat Gezen'in ilişkilere dair skeçleri de yer alıyor.

Diene Petterle, Chistopher Heimann ve Neil Monaghan'ın, Gabriel Garcia Marquez'in romanından esinlenerek yazdığı, Aslıhan Evrensel'in yönettiği '100' adlı eser, 19-21 Nisan tarihleri arasında Hayal Bistro'da sahnelenecek. Deniz Arna, Hakan Ummak, Murat Yılmaz, Pınar Öznal ve Tuncay Koçal'ın rol aldığı eserde, 'Hayatın tek bir anının seçilmesi zorunluluğu olsaydı ne yapılırdı?' sorusuna yanıt aranıyor.

Tanzer Dökmen'in yazdığı, Halil Doğan'ın yönettiği 'Denizin Gücü' adlı oyun, 18-23 Nisan tarihleri arasında Bakırköy Sanat Merkezi'nde izlenebilecek. Yapımcılığını Barış Arıhan'ın üstlendiği oyunda, Elif Çakı, Mustafa Nemli, Didem Büyükcan, Burakhan Kavraz, Pelin Takat ve Tanzer Dökmen rol alıyor.

Mahmut Yesari'nin yazdığı, Sait Genay'ın yönettiği 'Aman Hayret Biraz Gayret' isimli komedi oyunu, 19 Nisan Pazartesi günü Duru Tiyatro'da seyredilebilecek. Sevim Gelenbe, Arkin Gelenbe, Ebru Şimşek, Fatih Hürkan, Mehmet Beyazit, Ümmühan Kildiş, Deniz Nurşen, Serap Ayik, Alper Banko ve Ecem Alim Gelenbe'nin oynadığı eser, dünya var olduğundan beri süregelen kadın-erkek çatışmasını komik bir dille ele alıyor.

Joe Penhall'ın yazdığı, Mehmet Ergen'in yönettiği, 'Medya Maymunları' adlı eser, hafta boyunca Rüştü Uzel Lisesi Tiyatro Sahnesi'nde gösterilecek. Medyanın, halkı ve sanatçıları 'maymun edişi'ni sergileyen güldürüde, 'Haber özgürlüğü mü? Özel hayat mı? Basın özgürlüğü özel yaşamı taciz etmekten mi geçiyor? Neden bu haberleri seyretmekten büyük bir zevk alıyoruz? Yozlaşmış basın ve yozlaşmış toplum el ele verip bunu nasıl meşru bir eğlenceye dönüştürüyor?' sorularına cevap veriliyor.

Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği, Zeynep Avcı'nın sahneye uyarladığı 'Memo'nun Önlenemez Yükselişi' isimli oyun, hafta boyunca Çevre Tiyatrosu'nda izlenebilecek. Oyunda, alışa gelinen para ve ticaret hayatına dair bir çocuğun gözlemleri aktarılıyor.

- ŞEHİR TİYATROLARI-

Sanatseverler bu hafta Şehir Tiyatroları'nda ise August Strindberg'in yazdığı, Aleksandar Popovski'nin yönettiği 'Matmazel Julie' isimli eseri, 19 Nisanda Haldun Taner Sahnesi'nde izleyebilecek. Makedonya Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı'nın desteği ile gerçekleştirilen oyunda, Suzan Akbelge, Osman Ali ve Nesrin Tair rol alıyor. Oyunda, İsveç'te bir konağın mutfağında yaşanan olaylar işleniyor.

Heather Raffo'nun yazdığı, Arif Akkaya'nın yönettiği 'Dokuz Kadın' adlı oyun, 21 ve 22 Nisan tarihlerinde Kerem Yılmazer Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak. Funda Postacı, Hasibe Eren, Bensu Orhunöz ve Cihan Kurtaran'ın oynadığı eserde, işgal edilen topraklarda kültürün, hayatın, bedenin, ruhun zorla ele geçirilmesi karşısında kadınların yaşadığı çıkmazlar anlatılıyor.

- SERGİLER-

Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu, yarın dünyaca ünlü Fransız fotoğrafçı Bruno Barbey'nin 'Bruno Barbey'nin İstanbul'u' adlı sergisine ev sahipliği yapacak. Şehrin renksel uğultusu, Doğu-Batı sentezi, açmazları, gündelik yaşamın kaotik hali, kısacası İstanbul'dan karelerin sunulduğu sergide, sanatçının 60 renkli fotoğrafı yer alıyor. Barbey, aynı gün sergi kapsamında, moderatörlüğünü Merih Akoğul'ün yapacağı bir de söyleşiye katılacak. Sergi, 30 Mayısa kadar gezilebilecek.

Çağdaş Türk ressamlarından Didem Ünlü'nün kişisel resim sergisi, yarın Teşvikiye Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin ziyaretine açılacak. Figüratif resmin temsilcilerinden Ünlü'nün eserlerinde, resimlerin arka planında yer alan İstanbul görüntüleri dikkat çekiyor. Sanatçının, figürlerin kendi içine dönük fantastik dünyası ile günümüzün kent manzaralarını buluşturan resimleri, 10 Mayısa kadar görülebilecek.

Norgunk Yayıncılık ve Dr. Seza Sinanlar uslu tarafından gerçekleştirilen 'Pera Ressamları-Pera Sergileri 1845-1916' başlıklı sergi, 17 Nisan Cumartesi günü Fransız Kültür Merkezi'nde açılacak. İstanbul'un en güçlü semtlerinden biri olan Pera'da, resim odaklı bir yaşamın günümüze taşındığı sergi, 150 yıl öncesine gidiyor ve sanıldığından çok daha canlı bir kültür ve sanat ortamının izlerini Pera sokak ve binalarında sürüyor. Ressam Ayça Ersoy'un yeni bir teknik kullanarak yaptığı resimlerinden oluşan 7. kişisel sergisi 'İçe Bakış', 17 Nisanda Gallateria Sanat Galerisi'nde ziyarete açılacak. Gündelik şehir hayatının koşuşturmacısı içinde iç dünyamıza bir gezintinin yapıldığı sergi, 2 Mayısa kadar açık kalacak. Özlem Köroğlu Kopar'ın 'Hayal-et' başlıklı resim sergisi, 20 Nisan Salı günü Teşvikiye Galeri Oda'da açılacak. Kopar'ın büyük bölümünün kağıt üzerine sulu boya çalışmalarından oluşacağı ve yaklaşık 30 resmin yer alacağı 2. kişisel sergisi, 12 Mayısa kadar görülebilecek.

Hollanda'da uzun yıllar başkonsolos olarak görev yapan fotoğraf sanatçısı olan Erkut Onart, 20 Nisanda İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Sanat Galerisi'nde, Hollanda'da yaşayan Türk sanatçılarını ve eserlerini içeren fotoğraflarını sergileyecek. Sergi, 4 Mayısa kadar gezilebilecek.

Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Görsel Sanatlar Programı'nda atölye dersleri veren sanatçı Bayram Candan'ın 'Heykel Sergisi', 20 Nisanda Enka Dr. Clinton Vickers Sanat Galerisi'nde ziyarete açılacak. (AYB-KÖS-SK) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title