Haberler

İstanbul'da Elverişsiz Hava Koşulları

İstanbul Büyükşehir Belediyesine Bağlı Afet Koordinasyon Merkezi Bu Gece Yollarda Buzlanma Riski Bulunduğunu Sürücülerin Özellikle Gizli Buzlanmaya Karşı Dikkat Etmeleri Gerektiğini Bildirdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bu gece yollarda buzlanma riski bulunduğunu, sürücülerin özellikle gizli buzlanmaya karşı dikkat etmeleri gerektiğini bildirdi.

AKOM'dan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışının aralıklarla devam ettiği ifade edilerek, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, poyraz yönünden fırtına şeklinde esen rüzgar ile birlikte şehir merkezinde sulu kar, Hadımköy, Kınalı, Binkılıç, Aydos, Esenyurt, Çatalca gibi yüksek kesimlerde kar yağışı olacağı ve kar kalınlığının 2-3 santimetreye ulaşacağının tahmin edildiği belirtildi.

Yağışların, yarın sabah saatlerinde Avrupa, öğlen saatlerinde ise Anadolu yakasını terk edeceğinin tahmin edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Bu gece sabaha karşı, yollarda buzlanma riski var. Sürücülerin özellikle gizli buzlanmaya karşı dikkat etmeleri gerekiyor. Özellikle viyadüklerde, yollardan daha önce buzlanma olduğu için sürücülerin buralarda hızlarını önemli ölçüde azatlamaları, can ve mal emniyeti bakımından önemli. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ana arterler ve kavşak noktalarında kar kürüme ve tuzlama araçlarını hazır bekletiyor. Herhangi bir olumsuzluk karşısında ekipler müdahale çalışmalarına hemen başlayacak.'

Etkili yağışlar sonucunda dün metrekareye 25 ile 63 kilogram yağışın düştüğü, rüzgarın hızının da saatte 80 kilometreye ulaştığı vurgulanan açıklamada, fırtına nedeniyle çeşitli semtlerde 23 çatının uçtuğu ve ağaçların devrildiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, kar yağışının Avrupa yakasında daha etkili olacağı ve rüzgarın bugün de 70-80 kilometre hızla eseceğinin tahmin edildiğine işaret edilerek, 'AKOM yönetiminde kötü hava koşullarıyla mücadele çalışmaları sürüyor. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, buzlanma ve don olaylarına karşı yollarda tuzlama ve solüsyon çalışmaları yapacak' denildi.

- YAĞIŞ MİKTARLARI-

Açıklamaya göre, İstanbul'da dün metrekaraye düşen yağış miktarları şöyle: 'Çatalca 31,2, Çanta 23,6, Kamiloba 34,2, Terkos 30,2, Olimpiyat 35,8, Florya 63, Eminönü 61,6, Aksaray 54,4, AKOM 39,2, Sarıyer 57,4, Kilyos 36,4, Çavuşbaşı 45,2, Göztepe 42,8, Samandıra 35,6, Ömerli 30,8, Şile 30, Büyükada 6,8 ve Kartal 32 kilogram.'

(SİM-DÜR-EA) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title