Haberler

Istanbul'da 2 Işid'li Canlı Bomba Tutuklandı

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHAİstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen ay yurda giriş yapan Tacikistan ve Özbekistan uyruklu İŞID'li 2 canlı bomba ve onlara yardımcı olacağı iddia edilen yabancı uyrukşu 5 kişi yakalandı.

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen ay yurda giriş yapan Tacikistan ve Özbekistan uyruklu İŞID'li 2 canlı bomba ve onlara yardımcı olacağı iddia edilen yabancı uyrukşu 5 kişi yakalandı. Canlı bombalar tutuklandı. Bombacılara yardımcı olacakalrı iddia edilen yabancı uyruklu 5 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Öte yandan ekipler, yapılan operasyon kapsamında baskın yaptığı bir evde Suriye'deki savaş bölgelerine gitmek için hazırlık yapan yabancı uyruklu 36 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sınırdışı edilmek üzere İstanbul Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucunda, 20 Ekim Perşembe günü 'Bunyod' ve 'Zubeyr' kod adlı 2 IŞİD'li canlı bombanın yurda giriş yaptığını İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerine bildirdi. TEM ekipleri yaptığı teknik ve fiziki takiple, şüphelilerin kaldıkları adresleri belirleyerek 23 Ekim Pazar günü Pendik, Tuzla Maltepe'de bulunan adreslere baskın düzenledi.

2 CANLI BOMBA VE SALDIRIYA YARDIM EDECEK 5 YABACI UYRUKLU YAKALANDI

Yapılan operasyonda terör örgütü IŞİD'in canlı bomba listesine isimlerini yazdırıp yurda giren Özbekistan uyruklu 'Bunyod' kod adlı Aziz Jon Bekraev ile Türkmenistan uyruklu 'Zubeyr' kod adlı Nevruz Ravud Kasımov'u gözaltına aldı. Saldırı için kendilerine yardım etmek amacıyla yurda girdiği iddia edilen Azerbaycan uyruklu R.I.(32) ve O.M.(26), Özbekistan uyruklu B.M.(26) ve T.H.(29) ve N.İ.(32) de bir başka adreste yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda dijital bellekler ele geçirildi.

SALDIRI PLANLARINA ULAŞILDI

2'si canlı bomba toplam 7 kişi sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin terör örgütü IŞİD adına Suriye'deki savaş bölgelerinde bulundukları tespit edildi. Bilişim uzmanı ekipleri ele geçirilen dijital belleklerde yaptığı incelemede canlı bombaların saldırı hedeflerine ilişkin bilgilere ulaştı.

CANLI BOMBALAR TUTUTKLANDI, 5 KİŞİ İSE ADLİ KONTROL İLE SERBEST

Canlı bombalar ve IŞİD'in lojistik ve eleman temini kısmında canlı bombalara yardımcı oldukları iddia edilen 5 şüpheli emniyetteki işlemleri tamamlanarak mahkemeye sevk edildi. Özbekistan uyruklu 'Bunyod' kod adlı Aziz Jon Bekraev ile Türkmenistan uyruklu 'Zubeyr' kod adlı Nevruz Ravud Kasımov çıkartıldıkları mahkemede tutuklanırken, Azerbaycan uyruklu R.I.(32) ve O.M.(26), Özbekistan uyruklu B.M.(26) ve T.H.(29) ile N.İ.(32) hakkında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

IŞİD'E KATILACAK 36 KİŞİ GÖÇ İDARESİNE GÖNDERİLDİ

Öte yandan, TEM ekipleri Sultanbeyli'de operasyon kapsamında baskın yaptığı bir adreste ise terör örgütü IŞİD'e katılmak üzere Türkiye'de bulunduklarını tespit ettiği Özbekistan, Tacikistan, Azerbaycan ve Türkmenistan vatandaşlarından oluşan 36 kişiyi yakaladı. Şüpheli 36 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tacikistan Özbekistan İstanbul Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title