Haberler

İstanbul Bülteni - 2

Rize'de sokak ortasında işlenen cinayet MOBESE kamerasına saniye saniye yansıdı.

1- SOKAK ORTASINDA CİNAYET KAMERADA

Rize'de sokak ortasında işlenen cinayet MOBESE kamerasına saniye saniye yansıdı.

Çöp atmak için evinden çıkan Murat Sinan Büyükoğlu, tartıştığı kişilerden biri tarafından başından vurularak öldürüldü.

?

Mehmet AKTARAN - İstanbul DHA

Rize Atmeydanı Mahallesi Avcılar Sokak'ta 10 Aralık'ta meydana gelen olayda, otomobil tamirciliği yapan 28 yaşındaki Murat Sinan Büyükoğlu, çöp atmak üzere evinden çıktığı sırada sokakta karşılaştığı 4 kişi ile tartıştı. Tartışma sırasında belindeki silahı çıkaran bir kişi Büyükoğlu'nu başından vurdu. Hastaneye kaldırılan Büyükoğlu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

MOBESE KAMERASINA YANSIDI

Rize Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipleri, görgü tanıklarının ifadelerine başvururken MOBESE kameraları da incelendi. Cinayet anının saniye saniye MOBESE kameralarına yansıdığı ortaya çıkarıldı. Görüntülerde, bir araçtan inen 4 kişinin sokakta bulunan kişiye doğru geldikleri görülüyor. Ardıdan bu kişilerden birinin silahla ateş ettikten sonra oradan hızla uzaklaştığı görülüyor. Vurulan kişi yere düşerken bir kişinin onu yumruklamadığı görülüyor. Saldırganlar daha sonra hızla kaçıyor. Daha sonra once sivil, daha sonra resmi polislerin olay yerine geldiği görülüyor. Bir sure sonra da Büyükoğlu, gelen ambulansla kaldırılıyor.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Cinayetle sonuçlanan tartışma sırasında sokakta bulunan 6 kişinin ifadesine başvuruldu. Görüntüler ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrulturusunda, katil zanlısının Ali Fil olduğu tespit edildi. Yapılan teknik takip sonucu saklandığı yer belirlenen Ali Fil, Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyonda, olaydan 16 gün sonra Rize yakalanarak gözaltına alındı. Rize Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri sırasında susma hakkını kullanarak ifade vermeyen Ali Fil çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Vurulmasının ardından Murat Sinan Büyükoğlu'nu yumrukladığı görülen Cengiz Köse adlı kişi de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü;

----------------------

-Zanlının yakalandığı evden çıkarılması,

-Zanlının emniyetten çıkarılması,

-Zanlının akrep adlı zırhlı araca bindirilmesi,

GÜVENLİK KAMAERA GÖRÜNTÜLERİ,

-Araçtan inen kişilerin sokakta duran kişiye doğru yürümesi,

-Bir kişinin silahını çıkararak ateş etmesi,

-Ateş eden kişinin kaçması,

-Vurulan kişinin yere düşmesi,

-Polis ekipleri ve ambulansın olay yerine gelmesi,

-Öldürülen Murat Sinan Büyükoğlu'nun fotoğrafı,

30.12.2011 - 11.41 Haber Kodu : 111230028

=============

2- TOMY'NİN VEFASI...

KAZADA YARALANAN SAHİBİNİ YALNIZ BIRAKMADI.

Ataşehir'de bir kamyonun otomobile çarparak kaçması sonucu meydana gelen kazada sürücü Murat Seçilmiş yaralandı. Kaza yapan araç içinde bulunan Tomy isimli köpek sahibini bir an olsun yalnız bırakmadı.

Kaza nedeniyle yardıma koşan vatandaşlar araç içindeki köpek ile sahibi arasında yaşananları görünce duygulandı. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırılırken köpek ise yardımsever vatandaşlar tarafından veterinere götürüldü.

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN-İstanbul-DHA

Kaza saat 09.30 sıralarında TEM otoyolu Ataşehir Kavşağı Boğaziçi köprüsü istikametinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre aşırı hızlı olduğu iddia edilen bir kamyon, aynı yönde seyir halinde olan Murat Seçilmiş'in kullandığı 55 JC 280 plakalı BMW marka otomobile yandan çarparak kaçtı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otomobil yol kenarlarındaki demir bariyerlere çarparak durdu. Kaza nedeniyle sürücü Murat Seçilmiş, otomobil içinde sıkıştı. Bu sırada yoldan geçen sürücüler yardım için olay yerine geldi.

GÖRGÜ TANIĞI: SAHİBİNE SARILARAK BEKLEDİ

Yardıma ilk gelen vatandaşlar, köpeği Tomy'nin araçta sıkışan sahibi Murat Seçilmiş'in yanında beklediğini şahit oldu.

Görgü tanıkları kaza nedeniyle korkarak 'tir tir titreyen' Tomy ayaklarıyla sahibi Murat Seçilmiş'e sarılarak beklediğini söyledi. Yaralı sürücü sıkıştığı yerden çıkaramayan vatandaşlar itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Kısa süre sonra gelen ekipler yaklaşık 10 dakika süren çalışmanını ardından yaralıyı sıkıştığı yerden kurtardı. Seçilmiş, ambulansa Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

KORKAN KÖPEK ARAÇTAN İNMEK İSTEMEDİ

Kaza nedeniyle korkarak titreyen köpek ise otomobilden çıkmak istemedi. İtfiaiye ekipleri yaralının hastaneye gönderilmesinden sonra kaza yerinden ayrılınca 'Tomy' otomobilde kaldı. Köpeğin otomobil içinde bırakıldığını gören hayvansever Adem Kılıçaslan, otomobilden çıkmak istemeyen köpeği kurtarmak için büyük çaba harcadı.

TOMY VETERİNERE GÖTÜRÜLDÜ

Kılıçaslan, "Kaza yerine geldiğimizde köpek sahibine sarılmıştı. Çok korkmuş görünüyor. Onu sahibinden ayırmak çok zor oldu." dedi. Kaza yapan araç çekiciye konuldu.Güçlükle sahibinin otomobilinden çıkartılan köpek veteriner kliniğine götürüldü. Kaza yerinden kaçan kamyonun yakalanması için geniş çaplı inceleme başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

-Kaza yapan aracın içindeki köpeğin görüntüsü

-Araç içindeki yaralı sürücünün görüntüsü

-Sağlık ekiplerinin yaralıya müdahalesi

-Köpeğin sahibinin yanında beklemesi

-Yaralının araçtan çıkarılması

-Ambulansa konması

-Köpeğin araç içinde korkudan titremesi

-Vatandaşların köpeği sevmesi

-Köpeğin ağlarken görüntüsü

-Yardım için gelen Adem Kılıçaslan ile röp

-Görgü tanıği ile röp

-Kaza yapan aracın çekiciye konması

-Adem Kılıçaslan'ın köpeği araçtan indirmesi

-Korkan köpeği sevmesi

-Köpeğin başka bir araçla veterinere götürülmesi

-Adem Kılıçaslan'ın köpeğin arkasından el sallaması

-Genel ve detay görüntüler

DHA FEED

==================

3- DURSUN ÇİÇEK: İLKER BAŞBUĞ VE ŞİRİN ÜNAL TANIK OLARAK DİNLENSİN

İnternet Andıcı Davası'nın tutuklu sanığı emeki albay Dursun Çiçek, dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve emekli tümgeneral Ak Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'ın tanık olarak dinlenmesini istedi.

?

Serpil KIRKESER İstanbul DHA

İrticayla Mücadele Eylem Planı Davasıyla birleştirilen İnternet Andıcı Davası'nın 50. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'deki duruşmaya, tutuklu sanıklar emekli Albay Dursun Çiçek, Mehmet Deniz Yıldırım, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Korgeneral Mehmet Eröz ve tümgeneral Hıfzı Çubuklu'nun da aralarında bulunduğu 14 tutuklu sanık katıldı. 2. Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı bu davanın tutuksuz saığı Hasan Ataman Yıldırım da duruşmada hazır bulundu. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler ve emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı ile kırmızı bültenle aranmasına karar verilen Bedrettin Dalan'ın da aralarında bulunduğu 14 tutuksuz sanık ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese savunmaların alınmasına ara verilerek sanıkların ve avukatların sözlü ve yazılı taleplerinin alınacağını belirtti.

"TSK'YA OLAN GÜVEN DÜŞÜRÜLDÜ"

"Mahkeme heyetine ve dava arkadaşlarıma günaydın diyerek sözlerime başlamak istiyorum" diyen Çiçek, taleplerini tek tek sıraladı. Çiçek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yıpratılmak istendiğini belirterek, TSK'ya olan güvenin büyük ölçüde düşürüldüğünü savundu. İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın bir gazetede yayınlanmasından sonra başlatılan soruşturma sürecine anlatan Çiçek, soruşturma sürecinde 2 kez tutuklanıp serbest bırakıldığını belirtti. Çiçek,"Bunun başarısız olduğunu görenler Genelkurmay'dan gerçek bir belge olan internet andıcını sızdırma yoluna düştüler. Bunu da bir gazeteye sızdırdılar" dedi.

"BAŞBUĞ VE ÜNAL TANIK OLARAK DİNLENSİN"

Çiçek, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı 12 Haziran 2009'da gazetede yayınlandığında O dönem Genelkurmay Harekat Başkanvekili olan emekli Tümgeneral Ak Parti Milletvekili Şirin Ünal karşılaştığım ilk komutandır" dedi. Çiçek, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ve şimdi İstanbul Milletvekili olan dönemin Harekat Başkanvekili Hava Pilot emekli tümgeneral Şirin Ünal'ın tanık olarak olarak dinlenmesini istedi. Çiçek, "İlker Başbuğ istenildiği takdirde gelip tanık olarak ifade vereceğini söylemişti" ifadelerini kullandı.

ÇİÇEK: BERAATİMİ İSTİYORUM

Dava dosyasında bulunan 3 adet ihbar mektubunu gönderenlerin kim olduğunun tespit edilmesini isteyen Çiçek, soruşturma sırasında hakkında gerçek dışı tutanak tuttuğunu iddia ettiği polislerin ise duruşmada tanık olarak dinlenmesini istedi. 2 kez tutuklandıktan sonra serbest bırakıldığını hatırlatan Çiçek, tutukluluğunun devamına karar verilmesi durumunda gerekçelerinin de ayrıntılı bir şekilde yazılmasını talep etti. Çiçek beraatine ve tahliyesine de karar verilmesini de sözlerine ekledi. Duruşma sanıkların ve avukatların taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

?

===============

4- SONER YALÇIN: BURADA SANIK SANDALYESİNDE OTURAN DÜŞÜNCEDİR

Odatv davasında Soner Yalçın savunmasına başladı: Onurumla girdiğim cezaevinden, utançla çıkmaya hiç niyetim yok.

*Yalçın Küçük : Sabıkam yok. Kız oğlan kızım

Cem TURSUN / İstanbul DHA

Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında gazeteciler Nedim Şener ile Ahmet Şık'ın da bulunduğu 12'si tutuklu 14 sanık hakkında açılan Odatv davasının 5. duruşması görülmeye başlandı. Duruşmaya tutuklu 11 tutuklu sanık katılırken tutuksuz sanıklardan İklim Ayfer Kaleli de duruşmada hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanık Ahmet Mümtaz İdil ise duruşmaya rahatsızlığı nedeniyle katılmadı.Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda faaliyet gösteren özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık gazeteci yazar Soner Yalçın savunmasına başladı.

"SABIKAM YOK, KIZ OĞLAN KIZIM"

Bu arada savunmasını dün tamamlayan Yalçın Küçük, savunmasına birşeyler eklemek istediğini söyleyerek söz aldı. Küçük, "Savunmam eksik birkaç yer var onları söylemek istiyorum. Hakkımdaki iddialardan biri de CHP'yi değiştirmektir. Evet değiştirdim doğrudur. Diğer bir iddia ise 'Ergenekon Davalarını' zayıflatmak için tutuklu bulunan kişileri milletvekili seçtirmemdir, bu da doğrudur bu suçu işledim. Bu işler için organize polisinden izin almak zorunda değilim. Soner Yalçın benim arkadaşımdır. Ben ona yardım ederim oda bana yardım eder, ortağım gibidir" dedi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "sabıkanız var mı?" sorusuna sanık Küçük, "Sabıkam yoktur, kız oğlan kızım" dedi. Bunun üzerine Başkan Ekinci'nin, dosyada hakkınızda verilmiş 3 ayrı sabıka kaydının bulunduğunu belirtmesi üzerine Küçük, de 2000 yılında erteleme yasası çıktığını ve bu sabıkaların silindiği ifade etti.

"BURADA SANIK SANDALYESİNDE OTURAN DÜŞÜNCEDİR"

Duruşmada iddianamede ikinci sırada yer alan tutuklu sanık gazeteci yazar Soner Yalçın'ın savunmasına geçildi. 25 yıldır gazetecilik yaptığını belirten Yalçın, "Burada sanık sandalyesinde oturan düşüncedir. Gazeteci ve yazarları cezaevine atmak kimseye onur vermez. Düşünce ateşe atmakla yok edilemez. Düşünce ve kitapları yargılayanları tarih affetmez" dedi.

"ONURUMLA GİRDİĞİM CEZAEVİNDEN, UTANÇLA ÇIKMAYA HİÇ NİYETİM YOK"

Türkiye de gerçek gazetecilik yapmanın tehlikeli sonuçlarının olduğunu ifade eden Yalçın "Gazetecileri bekleyen sadece acıdır. Dürüst taviz vermeyen gerçek gazeteciler ya hapse atılır ya da işten atılır. Taviz vermeyen cesur gazeteciler hep olmuştur ve olacaktır. Uğur Mumcu, Musa Anter, Hrant Dink gibi...bunlar ölümü bile göze almıştır. Gazetecinin tek ilkesi vardır, gerçeğe bağlı kalmaktır. Onurumla girdiğim cezaevinden, utançla çıkmaya hiç niyetim yok. Mesleğime hiç ihanet etmedim."

"15 YIL ÖNCE BEN YAZMIŞTIM"

Bugüne kadar 11 kitap yazdığını ve hayatı boyunca "derin devlet", "gladyo", "faili meçhul cinayetler" konularını araştırıp yazdığını belirten Yalçın, Türkiye'de şu anda çokça tartışılan "Jitem" ve "Susurluk Çetesini" 15 yıl önce kendisinin yazdığını kaydetti.

"HANGİ HUKUK UYGULANIYOR TÜRKİYE'DE"

Yalçın, "Devlet içinde yuvalanmış derin yapılar hakkında en bilgili gazetecilerden biriyim. Faili meçhul cinayetler soruşturması yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu konuda tanıklığıma başvurdu. Ne gariptir ki bir savcı sanık yapıyor başka bir savcı da tanık yapıyor. Hangi hukuk uygulanıyor Türkiye'de. Böyle terörist olur mu?" ifadelerini kullandı. Duruşma, Soner Yalçın'ın savunmasıyla devam ediyor.

CHP MİLLETVEKİLLERİ DE DURUŞMADA

Bu arada, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ve CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner de duruşmayı izliyor.

?

=================

5- ÇAPKIN'IN EŞİNDEN YILBAŞI ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE HEDİYE

Haber: Habip ATAM İstanbul DHA

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın eşi Nurten Tülay Çapkın'ın yılbaşı öncesi Sultanbeyli'deki bir ilkokulda 80 öğrenciye yardım yaptı. Bazı emniyet müdür bazı polis eşlerinin de katıldığı organizasyonda, giyim, kırtasiye ve gıda yardımı yapıldı.

Sultanbeyli Akşemsettin İlköğretim Okulu, "Polis Amca Okul Öncesi Eğitim Birimi" adıyla oluşturulmuş olan ve yoksul öğrencileri destekleyen projeye İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın eşi Nurten Tülay Çapkın da destek verdi. Yılbaşı öncesi yapılan etkinlikle yoksul çocukları hediyelerle sevindiren Nurten Tülay Çapkın'a bazı polis eşleri de eşlik etti. Motorize polis birimine bağlı kadın polislerin miniklerin arasına girerek çocuklarla sohbet ettiği etkinlikte, çocuk polisi maskotu da anaokulu öğrencilerini eğlendirdi. Nurten Tülay Çapkın çocuklara hediyelerini verirken, giyim, gıda ve kırtasiye yardımlarının da yapıldığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------

-Anaokulunda yapılan etkinlik

-Nurten Tülay Çapkın'ın çocuklara hediye vermesi

-Polis memurlarının çocuklarla sohbet etmesi

-Çocuk polisi maskotunun çocukları eğlendirmesi

?

?

?

?

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title