Haberler

İstanbul Bülteni - 1

Haber-Kamera.Sabaha karşı eş zamanlı olarak KCK'ya düzenlenen operasyon kapsamında Beyoğlu'ndaki Dicle Haber Ajansı (DİHA) İstanbul Temsilciliği'nde yapılan aramalar sona erdi.

1- DİHA'DAKİ ARAMALAR SONA ERDİ

Haber-Kamera: Uğur ALAATTİNOĞLU - Zeki GÜNAL İstanbulDHA

Sabaha karşı eş zamanlı olarak KCK'ya düzenlenen operasyon kapsamında Beyoğlu'ndaki Dicle Haber Ajansı (DİHA) İstanbul Temsilciliği'nde yapılan aramalar sona erdi. Yaklaşık 13 saat süren aramalar saat 20.00 sıralarında sona erdi. Olay Yeri İncelemeleri ve Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekiplerininde katıldığı aramalarda, polis bazı belgelere el koydu.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Olay yeri inceleme ekiplerinin çıkışı

-Çıkarılan malzemeler

-Bilişim polislerinin çıkışları

-Polis araçları

-Genel ve detaylar

20.12.2011 - 21.19 - Haber Kodu : 111220204

DHA FEED

=======================

2- GAZETECİLERİN GÖZALTINA ALINMASI TAKSİM'DE PROTESTO EDİLDİ

Haber-Kamera: Ali TİNBEK İstanbulDHA

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda gazetecilerin gözaltına alınması Taksim'de protesto edildi. Gazetecilerin ve bazı siyasi parti temsilcilerinin de aralarında bulunduğu protestocu grup, Taksim tramvay durağı önünde toplandı. Gruptakiler, pankartlar açarak, sloganlar eşliğinde Galatasaray Lisesi'ne kadar yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Alper Turgut, sabah yine yargıya havale edilen siyasi bir operasyonla karşı karşıya kalındığını söyleyerek, "Hapishanelerde 70'ten fazla tutuklu gazeteci var. Onlara yenilerinin eklenmesini kanıksamamız, normal karşılamamız, muhaliflereve muhalif basına yönelik bu saldırıyı hukukun bir parçası olarak görmemiz isteniyor. İfade özgürlüğümüzün, gerçeği öğrenme hakkımızın gasp edilmesine seyirci kalalım, susalım isteniyor. Eğer susmazsak, sıranın bize de geleceğini söylüyorlar" dedi. Turgut, şöyle devam etti: "Özgür Gündem, BirGün, Dicle Haber Ajansı, Fırat Haber Ajansı, Etkin Haber Ajansı, Evrensel, Vatan ve AFP'den 30 kadar gazeteci polis sorgusunda. Gazetecilerin hapishanede olması demek, haber alma hakkımızın da hapsedilmiş olması demek. Bu saldırı sadece gazetecilere değil, halkın gerçeği öğrenme hakkına karşı yapılıyor. O yüzden sadece gazeteciler değil, haklarına sahip çıkanherkes bugün bu meydanda. Basın özgür olana, hapishaneler boşalana dek buradayız."

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Grubun toplanması

-Grubun sloganlar eşliğinde yürümesi

-Grubun Galatasaray Meydanı'ndaki görüntüsü

-Turgut'un basın açıklaması

-Dövizlerden ve pankartlardan görüntüsü

-Genel ve detaylar

21.12.2011 - 00.13- Haber Kodu : 111221003

DHA FEED

================================

(ÖZEL)

3- İKİ GÜNLÜK KOVALAMACA KAZAYLA SON BULDU

Şüpheliler, yollarını kesen polis otosuyla çarpıştı

Polis, şüphelilerden birini kıskıvrak yakalarken iki şüpheli karanlıkta izini kaybettirdi. Şüphelilerin kullandığı otomobilin bagajından ise bir kasa mandalina çıktı.

Haber- Kamera: Ramazan ALMAÇAYIR/ İstanbul, DHA

Edinilen bilgiye göre Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliğine bağlı polis ekipleri, saat 00.30 sıralarında daha önce ekiplerin "dur" ihtarına uymayıp kaçan 77 AR 941 plakalı Fiat Punto marka otomobili gördü.

Polis ekibini gören otomobildeki zanlılar kaçmaya başlayınca kovalamaca başladı. Kovalamacaya diğer ekiplerde katılınca emniyeti suistimal yoluyla (bir kimsenin geri vermek ya da belli bir biçimde kullanmak üzere kendisine verilen başkasına ait bir malı satması, tüketmesi, harcaması, rehine vermesi, bozması ya da saklaması) çalıntı olduğu tespit edilen otomobil, Sancaktepe Veysel Karani Mahallesinde kıstırıldı. İçinde üç kişinin bulunduğu otomobil Fevzi Çakmak Caddesi üzerinden hızla ilerlerken karşı istikametten gelen ekip otosuyla kafa kafaya çarpıştı.

AYNI OTOMOBİL DÜN GECE DE KOVALANMIŞTI

Dün gece de Kartal ve Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerini peşine takan zanlılar, Maltepe sahilyolunda polisin sahilyolunu trafiğe kapatmasına rağmen kaçmayı başarıp izlerini kaybettirmişti. Bu gece ise zanlılar kıstırıldıkları mahallede kaçamadı. Zanlıların kullandığı araç, ekip otosuyla çarpışarak kaza yaptı. Kazanın ardından polis, araç içindeki Muhammet K. isimli zanlıyı kıskıvrak yakalarken, cezaevi firarisi olduğu öğrenilen Selami A. ile ismi öğrenilemeyen arkadaşı karanlıktan faydalanıp kayıplara karıştı. Kaza yapan ekip otosundaki sürücü Mehmet Altun ve Sıtkı Emre Çimigil ise hafif şekilde yaralandı.

BAGAJDAN BİR KASA MANDALİNA ÇIKTI

Polis ekipleri, kaçan iki zanlıyı yakalamak için çalışma başlatırken kaza yapan otomobilin bagajından bir kasa mandalina çıktı. Zanlıların dün akşam bir marketten parasını ödemen alışveriş yaptığı ve mandalinaları de o marketten aldıkları iddia edildi. Olay yeri inceleme ekibi, kaza yapan otomobil üzerinde parmak izi çalışması yaptı. Zanlıların daha önce de değişik suçlardan sabıkaları olduğu öğrenildi. Kazada hafif şekilde yaralanan iki polis memuru da arkadaşları tarafından hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

Bilgi için:

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Polislerin sahilyolunu kapatması (DÜN ÇEKİLEN GÖRÜNTÜ)

(BUGÜN ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLER)

-Araç içinden kısa takip görüntüsü

-Kaza yapan ekip otosu ve çalıntı otomobil

-Zanlının görüntüsü

-Zanlının konuşmaları

-Kazada hafif yaralan polis memuru

-Bagajdaki mandalinalar

-Genel ve detay görüntüler

21.12.2011 - 03.06- Haber Kodu : 111221007

DHA FEED

===============

4- SULTANBEYLİ'DE BORU TİPİ BOMBA BULUNDU

*Sultanbeyli'de uygulama yapan polis ekipleri, bir takside basınç etkili tahrip gücü yüksek parça tesirli boru tipi bomba buldu. Araçtaki 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderildi.

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İstanbulDHA

Hamidiye Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde uygulama yapan Sultanbeyli Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ekipleri, içinde 3 kişinin bulunduğu 34 M 9835 taksiyi şüphelenerek durdurdu. Ekipler yolcuları indirdikten sonra araç içinde ve yolcularda üst araması yaptı. Hüseyin Mucur, Temel Dündar ve Ali Alaboğa'nın GBT sorgularını yapan ekipler, bu kişilerin uyuşturucu satmak ve taşımak suçundan sabıkalı olduğunu tespit etti. Polis, araç içinde yaptığı aramada arka koltuğun yanında patlatılmaya hazır el yapımı, basınç ve parça tesirli, saçma ve metal parçalarla güçlendirilmiş boru tipi bomba bulundu. Zanlılar polis merkezine götürüldü, bomba imha ekiplerine haber verildi. Bomba uzmanları bombayı imha etti. Üç kişi ve taksi sürücüsü Murat Yılmaz Sultanbeyli Adliyesi'ne sevk edildi. Taksi sürücüsü serbest bırakıldı, Hüseyin Mucur, Temel Dündar, Ali Alaboğa nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Maltepe Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Adliyeden görüntü

-Polis ekiplerinin görüntüsü

-Zanlıların adliyeden çıkarılması

-Polis otosuna bindirilmesi

-Genel ve detay görüntüler

20.12.2011 - 21.20 - Haber Kodu : 111220205

====================

5- İÇİŞLERİ BAKANI ŞAHİN İSTİKLAL CADDESİ'NDE

Türkiye'nin Kültür Bakanlığı destekli 'İlk mizah belgeseli' olarak gösterilen 'Ünye Fatsa Arası'nın galası yapıldı. Galaya İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de katıldı.

Bakan İstiklal Caddesi'nde bir Milli Piyango Bileti satıcısıyla sohbet etti. Bakan, bilet fiyatlarını sorduğu satıcıya "Niye bunu düz hesap yapmamışlar, 10, 20, 40 diye" sordu" dedi.

Haber-Kamera: Ali TİNBEK İstanbulDHA

Yönetmenliğini Esra Alkan'ın yaptığı ve Ordu'nun iki ilçesi Ünye ile Fatsa arasındaki tarihi 'gerginlik'i anlatan 'Ünye Fatsa Arası' belgeselinin galası İstiklal Caddesi'ndeki Atlas Sineması'nda yapıldı. Galaya İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün, bölge milletvekilleri ile iş, sanat ve medya dünyasından birçok isim katıldı.

MİLLİ PİYANGO SATICISI İLE BAKANIN İLGİNÇ SOHBETİ

Tarlabaşı Caddesi'nde aracından inen Bakan Şahin galanın yapılacağı salona Balo Sokağından yürüyerek geldi. Bakan Balo sokağının bazı esnaflarını ziyaret eden Bakan, İstiklal Caddesi'ne çıktı. Cadde üzerinde Milli Piyango bileti satan bir satıcı ile sohbet etti. Sohbet sırasında tam biletin fiyatını soran Bakan, satıcının 36 TL, yarım biletin de 18 TL demesi üzerine, "Çeyrek de 9 Liradır herhalde. Niye bunu düz hesap yapmamışlar, 10, 20, 40 diye" sordu. Satıcıdan bilmiyorum cevabını aldı. Cadde üzerinde kaç Milli Piyango bileti satıcısının olduğunu da merak eden bakana, satıcı 15, 20 cevabını verdi. Bakan daha sonra "Sen herkese şans dağıtıyorsun, biz de sana şans dileyelim" diyerek yoluna devam etti.

OrduLULARIN BAKAN'A İLGİSİ BÜYÜKTÜ

Salona alkışlar eşliğinde giren Bakan Şahin'e Orduluların ilgisi büyüktü. Film gösterimi öncesinde Ordu Valisi Orhan Düzgün'ün selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Bakan İdris Naim Şahin iki ilçenin tarihinden bahsetti. Ünye ile Fatsa'nın artık birlik olduğunu belirten Şahin "Gördüğünüz gibi aralarında artık herhangi bir problem yok. Salondan da anlaşılabileceği gibi birlik içerisindeler" dedi. Türkiye'nin Kültür Bakanlığı destekli 'İlk mizah belgeseli' olarak gösterilen 'Ünye Fatsa Arası' bir hafta boyunca Beyoğlu Atlas Sineması'nda saat 11.00'da gösterilecek.

Görünütü Dökümü:

----------------------

-Bakanın Balo Sokak üerinde yürümesi(ÖZEL)

-Korumalarından görüntü(ÖZEL)

-Bakanın esnafı ziyaret etmesi(ÖZEL)

-Bakan ve Milli Piyango satıcının sohbeti(ÖZEL)

-Bakan Şahin'in galadaki konuşması

21.12.2011 - 05.04- Haber Kodu : 111221014

21.12.2011 - 00.09- Haber Kodu : 111221001

============================

?

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title