Haberler

İstanbul-Beşinci Stratejik Vizyon Ödülleri Sahiplerini Buldu

Güncelleme:

*TASAM tarafından beşincisi düzenlenen Stratejik Vizyon Ödülleri Devlet Adamı, Siyasetçi, Bürokrat, Bilim İnsanı, Kurum, İş Adamı, Sanatçı ve Gazeteci-Yazar olmak üzere sekiz kategoride verildi.

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından 2006 yılından beri her yıl düzenli olarak verilen Stratejik Vizyon Ödülleri'nin beşincisi sahiplerini buldu. Ödüller Stratejik Vizyon Sahibi Devlet Adamı, Siyasetçi, Bürokrat, Bilim İnsanı, Kurum, İş Adamı, Sanatçı ve Gazeteci-Yazar olmak üzere sekiz kategoride verildi. Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine İçişleri Beşir Atalay'ın yanı sıra, başta Afrika Birliği Komisyonu Önceki Başkanı ve Mali Cumhuriyeti Eski Devlet Başkanı Prof. Dr. Alpha Oumar Konare, Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Alexey Erkhov ve Brezilya Ankara Büyükelçisi Marcelo Jardim de katıldı. Geceye katılması beklenen Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise programları nedeniyle törende bulunamadı.

"BÜYÜK TÜRKİYE VİZYONU HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR, GELİŞİYOR"

İçişleri Beşir Atalay, ödülünü alırken yaptığı konuşmada TASAM'ın Türkiye'nin yeni vizyonunda önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade etti. Atalay, "Ülkelerin dışa açılmaları, daha büyük vizyon ortaya koymaları, daha geniş coğrafyada politika yürütmeleri sadece devletin çabasıyla olmuyor. Büyük Türkiye vizyonu her geçen gün büyüyor, gelişiyor" dedi. TASAM'ın Balkanlarda, Kafkaslarda, Türk dünyasında, Ortadoğu ve Afrika'daki çalışmalarının önemini anlatan Atalay, "Türkiye'nin Afrika ile buluşması da son yıllarda arttı. Hem biz daha çok gider olduk. Hem de Afrikalı dostlar daha çok gelir oldu. Aramızdaki mesafe de azalıyor" diye konuştu. 5. Stratejik Vizyon Ödülleri'nin sahipleri şöyle sıralanıyor:

Stratejik Vizyon Sahibi Devlet Adamı Ödülü:

İçişleri Bakanı Prof. Dr. Beşir Atalay

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan

Rusya Başbakanı Vladimir Putin

Brezilya Devlet Eski Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva

Stratejik Vizyon Sahibi Bürokrat Ödülü:

Başbakanlık E-Devlet Grup Başkanı Dr. Ramazan Altınok

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin

THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil

Muş Valisi Erdoğan Bektaş

Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak

Türk Konseyi Genel Sekreteri Büyükelçi Halil Akıncı

Stratejik Vizyon Sahibi Bilim İnsanı Ödülü:

Taşkın Tuna

Doç. Dr. Mert Bilgin

Emekli Büyükelçi Murat Bilhan

Prof. Nazif Shahrani

Stratejik Vizyon Sahibi Kurum Ödülü:

TİKA (Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı)

MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı)

Stratejik Vizyon Sahibi İş Adamı Ödülü:

TİKAD (Türkiye İş Kadınları Derneği) Başkanı Nilüfer Bulut Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Basri Göktan Stratejik Vizyon Sahibi Sanatçı Ödülü:

Müzisyen Mercan Dede (Arkın ILICALI)

Avukat Hayati İnanç Stratejik Vizyon Sahibi Gazeteci-Yazar Ödülü:

Yazar Amin Maaloof

Milliyet Gazetesi Kadri Gürsel

Stratejik Vizyon Sahibi Siyasetçi Ödülü:

MHP Genel Sekreteri Mustafa Cihan Paçacı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oya Akgönenç

AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title