Haberler

İsrailli Aşırı Muhafazakâr Gazeteden Kadın Liderlere Sansür

Güncelleme:

Haredi Yahudilerine hitap eden Hamevasser gazetesi, Fransa'nın başkenti Paris'teki birlik yürüyüşüyle ilgili haberinde kadın liderlere sansür uyguladı.

İsrail'de Haredi Yahudilerine hitap eden Hamevasser gazetesi, Fransa'nın başkenti Paris'teki birlik yürüyüşüyle ilgili haberinde ilginç bir sansüre başvurdu.

Gazete, aralarında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da bulunduğu çok sayıda liderin kol kola yürürken görüldüğü efsanevi fotoğrafı manşetten kullandı. İsrail gazetesinin manşetine taşıdığı resimde kadın liderlerin silinmesi dikkat çekti.

KADIN LİDERLER PHOTOSHOP İLE SİLİNDİ

Hamevasser gazetesi, fotoğrafta yer alan kadın siyasetçileri 'Photoshop marifetiyle' bu kareden sildi.

MERKEL VE HİDALGO SANSÜRE UĞRADI

Fotoğrafın orijinalinde yer alan Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'nun, gazetenin kullandığı görselde olmadığı görüldü.

HAREDİ YAHUDİLİLİĞİ NEDİR?

Tek tanrılı dinlerde de olduğu gibi, Yahudilikte de farklı mezhepler vardır. Bunların en genişleri arasında, Ortodoks Yahudilik (Haredi Yahudilik ve Modern Ortodoks Yahudilik), Muhafazakar Yahudilik ve Reformist Yahudilik bulunur. Bu mezhepler arasındaki farklılığın temeli, Halaha'ya (Yahudilik kanunları) yaklaşımlarıdır. Ortodoks Yahudiliğe göre, Tevrat ve Halaha ilahidir, sonsuzdur, değiştirilemezdir ve her ikisine de sıkıca itaat edilmelidir. Muhafazakar ve Reformist Yahudilik daha liberaldir ama aralarındaki fark, Muhafazakar Yahudilik, Yahudiliğin gereksinimlerini yorumlarken, Reformist Yahudiliğe göre, daha geleneklere bağlı kalınmasını savunur. Reformist Yahudilikteki tipik düşünceye göre, Yahudilikle ilgili kurallar, kısıtlamalar ve zorunluluklardan ziyade, daha çok, bütün yahudilerin takip ettiği genel talimatlar vardır.

Haredi Yahudiliğine göre; kadınların temsili, cinsel çağrışımlar yaptığı için günah kabul ediliyor.


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu İsrail Fransa Paris Güncel Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bakmadan Geçme

Halil İbrahim Özgün kimdir? Halk Tv konuğu Halil İbrahim Özgün kaç yaşında, nereli? Halil İbrahim Özgün biyografisi! Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM! Temmuz ayında asgari ücrete zam geliyor mu? Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? GELİNİM MUTFAKTA 23 MAYIS 2024 CANLI İZLE #128112 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 23 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 23 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi?
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500

Yorumlar (9)

Anlayın Artık:

Anlaşılmayan bir nokta daha var demek ki. Sömürgen Batı kendi insanlarına insanlık yapar kendi dışındakilere ise insanlık rolü ile sömürgenlik. İnsanlık rolü yapan çok yüzlü bir sömürgenden hala insanlık beklemek ise çok büyük bir saflık.

6
1
yanıtYanıtla
TroyMobil-IOS:

Böyle kafanın aynısı bide türkiyede vardır başkada ülkede yoktur.prygamberler yasasaydı bunları deli diye içeri atardı ..

1
6
yanıtYanıtla
sssmobilWeb@haberler.com:

Ttt, kafan celiski dolu, cocuk yasta oldugunu dusunuyorum. Yeni ogrenmeye basladigin genel dusunceleri bile toparlayamiyor konudan konuya zipliyorsun. M.Kemal Ataturk deyince ona karsi kin dolu oldugun daha iyi belli oldu. Evladim ben 54 yasindayim. Seni asilayan zihniyeti ben yasayarak buyudum. Sen duyduklarinla avunurken. Tekrar soyluyorum Sen Iranda yasamaya daha layiksin. Yarin sabah ilk isim savcilik.

5
2
yanıtYanıtla
????...Mobil-ANDROID:

Ha ha kekolar yeni mi öğrendiniz İslâmın en çok benzediği dinin Musevilik olduğunu? Bu kanunları yeni mi duyuyorsunuz? Azıcık kendi aptal muhafazakar dünyanızdan çıkın da etrafınıza bakın. İsrail Haredileri dışlıyor. Polis aşırılık yapanları tutukluyor. Avrupa ülkesi gibidir İsrail.

4
1
yanıtYanıtla
Kencebay OrhanMobil-IOS:

Bunlarda tam hastaymış..

1
3
yanıtYanıtla
AKP nin holding madurlarımobilWeb@haberler.com:

Yüce Allah adaleti uygulamayan dünya liderlerini biraraya böyle getirir işte.

3
1
yanıtYanıtla
ARKADAS:

BEN BİR GARİP KELOGLANIM YOK BENİ GALIYE ALANIM VAY VAY

1
1
yanıtYanıtla
milli:

bukadar cinsi duymadım

1
0
yanıtYanıtla
cemsultan:

ŞU İSRAİL HÜKÜMETİNİ SİNEK KADAR SEVMEM . . . AMA İYİ YAPMIŞLAR. . . MERKEL ÖNCE KENDİ İÇİNDEKİFAŞİSTLERE KARŞI BİR YÜRÜSÜN BAKALIM NE OLACAK. . . ONU SOKAĞA ÇIKMAZ EDERLER. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title