Haberler

İsrail'in Maslahatgüzarı Alanya'da

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Yosef Levi Sfari, Antalya'nın Alanya ilçesinde, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur ile görüşmelerde bulundu. Geniş güvenlik tedbirleri altında Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'le görüşen İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Yosef Levi Sfari, yarım saat süren ziyaretin ardından buradan ayrıldı. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, " İsrail'le ilişkilerimizin zedelenmesi öncesi gelen İsrail gemilerinin seferler düzenlediği biliniyor. Süreç sıkıntıya girince bu geliş gidiş yolu kapandı. Yeniden tur gemilerinin Alanya'ya gelmesi, Türkiye'ye gelmesi konusu üzerinde gerek bizim gerek İsrail Tur Şirketleri çalışma yapıyor. Bu bağlamda ön görüşmeler ve ön anlaşmalar yapılmış görünüyor. Bugün İsrail'den bir tur gemisi buraya gelecekti ancak sanıyorum Reyhanlı'da yaşanan üzücü hadise üzerine İsrail endişelenmiş olacak ki, çalışmalarını askıya aldı. Dolayısıyla aslında Sfari, bugün hem kendi gemisini karşılayacak hem de bu vesileyle bizleri ziyaret edecekti. Ama gemi gelmese de randevuyu iptal etmek istemedi ve bizleri ziyaret etti. Sanıyorum biraz da Alanya'yı görmek, gezmek istedi. Sanırım Alanya'nın nabzını yokladı. Güvenlik çizgisinde görüşmelerimiz oldu. Güvenlik anlamında bir takım endişelerinin olduğunu öğrendik. Bizlerin de güvenlik anlamında alabileceğimiz tedbirler hakkında kendilerini bilgilendirdik. Sohbet havasında geçen bir görüşme oldu" dedi.

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Yosef Levi Sfari'nin ikinci adresi Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu oldu. Yosef Levi Sfari, geniş güvenlik tedbirleri altında yürüyerek Alanya Belediye binasına gidip Başkan Hasan Sipahioğlu ile makamında bir araya geldi. Yaklaşık 20 dakika süren görüşme ile ilgili

Başkan Sipahioğlu, "İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Yosef Levi Sfari, Alanya'yı ziyaret etti. Bu vesileyle bizi de ziyaret etti. İsrail'le son dönemdeki gelişmelerle ilgili bir görüşmeydi" dedi.

Yosef Levi Sfari, daha sonra Alanya Emniyet Müdürü Erkan Dur ile görüşmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne gitti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hasan Sipahioğlu İsrail Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title